Jump to content
Marco Mateljak
Verberg

Algemene voorwaarden en acceptatie

Goedemiddag,

 

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met mijn vraag.

 

Ik heb sinds kort een eigen onderneming waarbij ik advies geef aan rederijen mbt de prestaties van hun schepen. Nu wil ik weten of dat het noodzakelijk is om nog een pagina met algemene voorwaarden aan te maken/een contract per opdrachtgever op te stellen alvorens ik een opdracht aanneem, of dat een bevestiging van de opdrachtgever per email voldoende is om hem aan zijn betalingsplicht te houden. Mijn tarieven en disclaimer staan namelijk al op de website.

 

Mvg

Marco

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Welkom op HL

Een helder contractje kan altijd helpen, dat kan via e-mail. Algemene Voorwaarden hanteren, is overigens altijd aan te raden. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 1

Een overeenkomst is (meestal) vormvrij. Je mag via de telefoon, via SMS, Whatsapp, rooksignalen, handjeklap of wat dan ook overeenkomsten aangaan. Beide partijen zijn dan aan die overeenkomst gebonden.

Algemene voorwaarden zijn niet volledig vormvrij (ook al maken ze deel uit van de overeenkomst). De vorm van je algemene voorwaarden hangt vooral af van de vorm van je overeenkomst; dit stukje legt goed (maar niet volledig) uit hoe je a.v. ter hand stelt.

 

Je mag op je website zetten wat je wil, maar uiteraard is een bezoeker daar niet automatisch aan gebonden.

 

Een overeenkomst bestaat uit een aanbod (offerte) en aanvaarding — het nut van een schriftelijke overeenkomst is dat beide partijen na een half jaar nog precies weten wat er is afgesproken.

 

Waar het zo te zien bij een opdracht per e-mail op neer komt, is dat je de AV óf bij je offerte sluit, óf dat je in je offerte een link naar de a.v. zet.

 

Als jij adviseert verwacht ik eerlijk gezegd dat jouw klanten minstens zelf met een overeenkomst en hun eigen inkoopvoorwaarden gaan komen.


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 144 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept