Jump to content
v.m.kisselev@gmail
Verberg

Eigen Bedrijf starten [wat en waar te beginnen en hoe focussen]

Beste 

 

ik wil graag eigen onderneming starten. dat wil ik al heel lang

Maar door de gebrek aan kennis en de onzekerheid zit ik stil en doe er weinig  aan.

 

ik heb zo veel Ideen.  Een bouwbedrijf starten, beveiligings bedrijf, tuinman, en vandaag kwam ik erop de tweedehands elecronika winkel.
Maar waar ben ik zo bang voor bent is dat ik heel veel schuld daarna krijg.

 En tweedehands elecronica winken daar moet je zeker al genoeg geld voor hebben om te starten ?

 

ik heb zeker een hulp nodig die mijn goed kan uitleg geven.

 

Met vriendelijke groeten, 

Viktor

 

Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
11 minuten geleden, v.m.kisselev@gmail zei:

zit ik stil en doe er weinig  aan.

 

Tja, dat duurt blijkbaar al 7 jaar sinds jouw pizzeriaplannen en nu in één adem twijfel jij tussen zulke uiteenlopende activiteiten als bouwbedrijf, beveiligings bedrijf, tuinman, en tweedehands elecronika winkel, dan is er door niemand toch iets zinnigs over te zeggen???

 

Het is toch echt van belang dat je voor jezelf op een rijtje zet wie jij bent, wat jij kunt, wat jij wilt bereiken, hoe dat te bereiken is en wat daarvoor nodig is. 

7 jaar stil zitten, weinig doen en dan aan onbekenden vragen of zij iets weten, is niet de weg. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 1

Aanvullend op Hans zijn antwoord, kan deze column op ons forum van Ron van der Kolk interessant voor je zijn. Onder de video staan vragen die je jezelf elke dag kan stellen om onzekerheid weg te nemen en je meer te focussen. 

 

Een aanvullende methode  om je  meer te focussen op welk een bedrijf je wilt starten, is het 5A4-tje van Hans van den Bergh. Deze  methode wordt ook aangehaald in de  link naar de column :winking-face:

 

De 5 A4 methodiek van Hans : op het eerste A4-tje schrijf je 'Wie ben ik?', op de tweede 'Wat kan ik?', op de derde 'Wat wil ik bereiken?', op de vierde 'Hoe is dat te bereiken?' en op de laatste 'Wat is ervoor nodig om het te bereiken?'

Deze vijf vragen laat je de hele dag dag door je hoofd spoken. Neem elke dag een uurtje de tijd om alle antwoorden die in je opkwamen op één van de betreffende A4tjes te noteren en leg het dan weer een dag weg. Let op dat je dit in willekeurige volgorde doet! Leg na een aantal weken de A4tjes in de bovenvermelde volgorde. Je krijgt dan de basis voor je ambitieplan of je (persoonlijke) businessplan.

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
14 uur geleden, v.m.kisselev@gmail zei:

Maar door de gebrek aan kennis en de onzekerheid zit ik stil en doe er weinig  aan

U vergeet misschien een heel belangrijk onderdeel te noemen, kapitaal. Zonder kapitaal val je al snel stil natuurlijk, maar ik kan natuurlijk niet in uw zakken kijken.

 

Beroepsmatig een vak uitoefenen betekent professionaliteit, u noemt tuinman maar het is hovenier waar flinke studie aan voor afgaat. Vakbekwaam hovenier met alles er op en aan, dat loopt behoorlijk in de papieren.

 

Ik wil u niet ontmoedigen, maar ik zou niet stil zitten en er weinig aan doen, maar overeind veren. Ondernemers zijn veerkrachtig en zo hoort het te zijn.

 

Bovengenoemd is een goed stappenplan om te ontdekken wat je nu eigenlijk precies wilt en wat de mogelijkheden zijn. Graafmachine piloot, lekker tuintjes doorspitten en in de verhuur staan .:smiling-face-with-sunglasses:

Link to post
Share on other sites
 • 0
7 minuten geleden, atlas1302 zei:

u noemt tuinman maar het is hovenier

 

tja,en een schoonmaakster heet tegenwoordig ook interieurverzorgster :winking-face:

 

8 minuten geleden, atlas1302 zei:

U vergeet misschien een heel belangrijk onderdeel te noemen, kapitaal.

 

Mijn schoonmaak bedrijf ben ik begonnen met een paar 100 euro en gewoon de boer op, wel met de ervaring die ik bij een schoonmaakbedrijf opgedaan heb maar gewoon aanbellen en overal je neus laten zien.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
Op 23-11-2020 om 22:13, v.m.kisselev@gmail zei:

ik wil graag eigen onderneming starten. dat wil ik al heel lang

Maar door de gebrek aan kennis en de onzekerheid zit ik stil en doe er weinig  aan.

 

Wat voor ervaring heb je als werknemer? De meeste ondernemers beginnen een bedrijf in een vak of branche waar ze kennis van en ervaring mee hebben. Veel franchisenemers van McDonald's en Subway zijn begonnen in de keuken. Praktijkervaring is ook handing voor een tuinman, bouwbedrijf, beveiliger of elektronicahandelaar. Waar zou je de komende vijf jaar graag werken om die ervaring op te doen?


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0
Op 24-11-2020 om 12:56, atlas1302 zei:

U vergeet misschien een heel belangrijk onderdeel te noemen, kapitaal. Zonder kapitaal val je al snel stil natuurlijk, maar ik kan natuurlijk niet in uw zakken kijken.

 

Hoveniers hebben het momenteel erg druk, laat je dan inhuren door een hovenier.

Of biedt je aan als tuinman, heb je weinig kapitaal voor nodig. En van wat je verdient investeer je een deel weer in je bedrijf.

Je hebt dan ook weinig risico's, veel minder dan bij een elektronicawinkel (retour/kapot, etc.).

Link to post
Share on other sites
 • 1
Op 24-11-2020 om 21:02, atlas1302 zei:

Probeer het eens in deze tijd, gewoon de boer op.

 

Even niet bij de kippenboer. daar mag je het erf niet op.:face-with-tongue: Maar alle gekheid op een stokje, begin bij je netwerk om te vertellen wat je plan is en wat je voor iemand kan betekenen. Verkopen (of je diensten aanbieden) begint met een goed verhaal. Ik begon met 1 klant en liet die gelijk weten dat ik op zoek naar meer was. Omdat we in het verleden al een keer samengewerkt hebben wisten ze wat ze aan mij hadden en mijn klant had een heel uitgebreid netwerk. Met een goed verhaal en een duidelijk aanbod stond ik binnen een half jaar op eigen benen  en zette de groei maandelijks door.  Voor goed netwerken kan ik je calimeromarketing van harte aanbevelen. Voor mij is dat een handleiding tot succes gebleken.

 

En groeien hoeft niet altijd geld te kosten. Als ik in het begin machines nodig had voor eenmalige klussen leende ik die bij een bevriende collega of huurde bij een verhuurbedrijf. En nog steeds maak ik de afweging huren of zelf aanschaffen.

 

Ondernemen is creatief zijn en soms ook een beetje mazzel hebben.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 224 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept