Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Leadership

Nieuwe Notebook advies

Recommended Posts

Beste mensen,

Ik ben na een paar jaar weer toe aan een nieuwe notebook. Kan iemand mij advieseren watvoor merk/ notebook ik het beste kan aanschaffen. Ik wil een notebook wat zeer gebruiksvriendelijk is voor zowel voor mijn onderneming als voor prive gebruik. Dus het moet niet te grote beeldscherm hebben ook neit te klein. Ik moet namelijk langs klanten om mijn producten te showen. Verder wil ik een laptop die stevig is en wel tegen een stootje kan...Moet ook wel een grote hardeschijf hebben met een brander. Het liefst wil ik een Dell of IBM maar ik kan niet kiezen...

Hebben jullie adviezen?

Ik hoop dat iemand mij op dit gebied kan helpen want ik heb er weinig verstand van...

alvast bedankt...

 

Groet

Share this post


Link to post
Share on other sites

De vraag om advies welk notebook je moet aanschaffen is ongeveer zo algemeen als de vraag welke auto je moet kopen, of welke kleur fiets je moet nemen of dat pepsi lekkerder is dan coca cola.

 

Bepaal wat je uit wilt geven aan een notebook, loop wat winkels binnen en vertel wat je wensen zijn (niet wat je budget is ;)) en laat je voorlichten. Als je wat informatie hebt en nog specifieke vragen hebt dan mag je ze hier (alsnog) stellen. Maar in het algemeen is HL geen techneuten site en is er dus ook geen plaats voor dit soort vragen.

 

Ik laat dit draadje nog even open staan tot morgenmiddag. Wie weet dat er mensen zijn die goede algemene tips geven. Daarna gaat hij op slot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moet ook wel een grote hardeschijf hebben met een brander.

 

Gebruik je alleen de notebook? Zelf heb ik gekozen voor een noteboook zonder brander(branden doe ik op mijn desktop) en met een hd van 80 gb.

Heb nog een aantal losse hd's van 100. Afhankelijk van mij bestemming kies de hd met de juiste data om mee te sjouwen. Klantendossiers voor klanten, fotoboek voor prive etc. Simpel maar werkt best wel goed eigenlijk.


Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste mensen,

Kan iemand mij advieseren watvoor merk/ notebook ik het beste kan aanschaffen. Ik wil een notebook wat zeer gebruiksvriendelijk is voor zowel voor mijn onderneming als voor prive gebruik. Dus het moet niet te grote beeldscherm hebben ook neit te klein. Ik moet namelijk langs klanten om mijn producten te showen. Verder wil ik een laptop die stevig is en wel tegen een stootje kan...Moet ook wel een grote hardeschijf hebben met een brander.

 

Hallo,

Zojuist de folder van Primafoon gezien "De wervelende herfstweken"

 

Aanbod: Fujitsu Siemens ( Amilo L1310G ) met intel celeron techniek, 512 MB int.geheugen, 80GB harddisk, 15,4 inch beeldscherm, MS XP Home en Works 8.0 voor € 949,90 ( of 10x 94,99 per maand (renteloos) + gratis Direct Mobiel Internetpakket t.w.v. € 119,-

 

Wat de prijs betreft had ik beter een maandje of 4-5 moeten wachten , maar intussen heb ik er al wel veel plezier aan beleefd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wat de prijs betreft had ik beter een maandje of 4-5 moeten wachten , maar intussen heb ik er al wel veel plezier aan beleefd.

Dit is een instelling die ik waardeer. "Pecunia" is ook niet alles".


Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest mieke

Heb net een nieuw noteboek gekocht bij Dell, toevallig gisteren afgeleverd.

 

Had mij georiënteerd onder meer d.m.v. internet en de Consumentengids van oktober 2005: voor verschillende soorten van gebruik heb je namelijk verschillende eisen voor je noteboek. Je zult wel geen "zware gamer" zijn, dus dan kom je op een notebook voor de "basisgebruiker" of de "foto- en video-enthousiast" (je moet presentaties geven, zo meld je)

 

Ik had op basis hiervan bij Dell wat uitgezocht en dit op onderdelen wat bijgeplust.

Maar uiteindelijk heb ik het meeste profijt gehad van het telefonisch contact met Dell (Selwyn de Jonge van de ondernemingsverkoop) en heb uiteindelijk niet het type gekocht dat ik had uitgezocht (Inspiron) maar ben op een ander type uitgekomen (Latitude). Hij heeft met mij alle specificaties doorgelopen. Die staan heel uitgebreid op internet, dus dat kun je mooi samen doen. Bij elk onderdeel dat ik niet begreep gaf hij een toelichting, vroeg aan mij wat op dat punt ons specifiek gebruik was en gaf een advies voor opplussen of niet. Werd wat duurder, maar zal dan ook heel lang nog toereikend zijn.

 

Succes, Mieke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb zelf goede ervaringen met Dell en Fujitsu Siemens. Perfecte computers. Daarnaast heb ik nog niet zolang geleden voor mijn vriendin een Medion notebook gekocht bij (niet lachen) de Aldi. Zeer complete, goede en gebruiksvriendelijke computer met alles erop en eraan voor een vlijmscherpe prijs. Ook dit merk kan ik je dus van harte aanbevelen.

 

Mijn ervaringen met Packerd Bell en Compaq zijn minder goed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien is het ook interessant om te kijken naar een Apple iBook of Powerbook.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien is het ook interessant om te kijken naar een Apple iBook of Powerbook.

 

Hou er rekening mee dat

Mac OSX iets anders is als windows

Een Mac een stuk duurder is.

Er geen virussen zijn die Apple's nfecteren.

Keynote veel mooier is dan powerpoint.

Het erg mooie apparaten zijn.

Mac OSX lekker intiuitief werkt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Entrepreneur

Ik heb 2 maanden geleden een Asus gekocht, mede omdat ik er veel positieve verhalen over hoorde vanuit mijn omgeving. Ik moet zeggen dat ik na 2 maanden gebruik zelf ook erg positief over dit merk ben.

 

Naast goede kwaliteit en mooi design e.d. zijn dit nog twee pluspunten van Asus:

- standaard 2 jaar garantie

- muis en laptoptas worden standaard meegeleverd

 

Let bij de aanschaf verder goed op waar je hem voor wil gebruiken. Wil je vooral mobiliteit, kies dan niet voor een 15.4" scherm (breedbeeld), maar voor 15". En neem dan in iedergeval een laptop met Intel Centrino onderdelen voor een langere accutijd.

 

Veel succes met je keuze

 

PS De laptops van Dell vind ik zelf minder, met name het design. Het lijken vierkante blokkendozen en de kunstof ziet er goedkoop uit. Maar dat is erg persoonlijk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb anderhalf jaar geleden de stap gemaakt van Windows naar Apple (heb zelf een PowerBook, vrouw verliefd op IMac). Kwam eigenlijk doordat mijn beste vriend dat ook had gedaan en ik bij hem kon spelen met het OS en de hardware. Dat beviel zeer goed, alleen vond ik de prijs minder en was ik bang dat veel software niet beschikbaar zou zijn.

 

Dat laatste bleek mee te vallen: voor veel algemene software (Office, IM, multimediaspul etc) zijn volwaardige Mac versies, voor games en zo is de Mac een beetje zielig. Voor mij was stabiliteit en betrouwbaarheid van groot belang, ik heb nu geen last van virussen, spyware ken ik niet en het systeem (alhoewel niet perfect stabiel zoals zo vaak geclaimd) bezorgt me de niet de grijze haren die Windows mijn bezorgde. Ik ben bezig met lol hebben en werken, niet met IT Afdeling spelen.

 

De prijs vind ik minder, Aplle verstaat als geen ander de kunst van klanten uitmelken. Zet er een Apple logo op, en je hebt blijkbaar een legitieme reden om alles duurder te maken. Wat dat betreft - en ik zeg dit als iemand die veel respect heeft voor Apple als innovatief bedrijf - is Apple net zo'n monopolist als Microsoft. Alleen heeft 'men' er voor gekozen om Microsoft als bad guy aan te merken en is Apple zogenaamd nog steeds de lieve kleine underdog. Think not...

 

Anyway, success met je keuze!


Download: Capture. Deliver. Excel. to learn about the principles, strategies and processes of business writing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Een Mac een stuk duurder is.

...

 

De aanschaf prijs is waarschijnlijk duurder ja, maar als je kijkt naar de tijd die je bespaard om je windows computer te formateren en te onderhouden en je doet dat keer je uurtarief dan kom je zeer waarschijnlijk goedkoper uit :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je een image o.i.d. maakt kost dan eenmalig een paar uur en vervolgens vrijwel niets meer. Dat valt dus best wel mee. Maar dat gaat redelijk offtopic.

 

ontopic: Als je gewoon een super degelijke laptop wilt moet je eigenlijk gewoon voor een IBM gaan. Die laptops zijn degelijk en dat voel je ook. Zo zal je niet een scherm hebben wat beweegt als de tafel niet helemaal stabiel is. Ook heb je geen zilveren lak/verf welke van de buitenkant er af valt. Verder heb je ook geen design of wat dan ook, gewoon vierkant/sterk/goed. Als je veel op pad bent gaan zulke factoren zich meer laten zien.

 

Verder is het interessant om te kijken naar de dikte van de laptop, en dan bedoel ik dus de hoogte waarop het toetsenbord zit. Deze is namelijk van groot belang voor de manier van werken. Als je vrijwel altijd met een dockingstation werkt kan je natuurlijk met een gewoon toetsenbord werken. Als je veel op reis bent kan dit echter niet. Probeer eens: neem een boek wat zo dik is als de laptop van je keuze, leg je handig in toetsenbord houdig er op en kijk eens naar de houding van je polsen. Je voelt vrijwel meteen of het fijn is om daar uren mee te werken.

 

Ik heb zelf een IBM X40. Verder beheer ik nog een HP/Compaq en een IBM R51 notebook. Alle machines voldoen voor de gebruikers, daar zitten echter grote verschillen in.


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 77 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept