Jump to content
Grunn87
Verberg

Hypotheek mogelijkheden voor bestuurder in loondienst met aandelen

vraag

Hoi, 

 

Ik ben op dit moment in loondienst als manager bij een werkmaatschappij. Samen met een collega zijn wij bezig met een MBO van de bovenliggende Holding X die voor 100% eigenaar is van twee onderliggende BV's. Wij zullen in eerste instantie 49% van de aandelen kopen vanuit een nog op te zetten nieuwe Holding Y. Deze is/komt in eigendom is van twee persoonlijke holdings. 

 

Doordat er sprake is van een minderheidsaandeel zullen wij in loondienst blijven van de werkmaatschappij en in eerste instantie dus niet werken via een Management Fee via onze persoonlijke holdings. Wij zullen wel officieel toetreden tot het bestuur als statutair directeur van de over te nemen Holding X. 

 

Nu ben ik van plan om ergens in 2021 te gaan verhuizen en normaal gesproken zou ik met mijn loonstrookje geen probleem hebben met het verkrijgen van een hypotheek.  Ik kan dus nog steeds hetzelfde loonstrookje opleveren, met het verschil dat ik aandeelhouder ben van twee BV's (persoonlijke holding & holding Y) en statutair directeur van Holding X. 

 

Levert dit problemen op bij de aanvraag van een hypotheek?

 

PS: de overige 2% zullen na aflossing van de lening tegen een vastgestelde formule worden overgenomen. 

 

 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
 • Rate this answer
20 minuten geleden, Grunn87 zei:

Levert dit problemen op bij de aanvraag van een hypotheek?

Mijn ervaring is: nee, dit levert geen problemen op. Wel is mijn ervaring dat het verstandig is om bij een onafhankelijk adviseur langs te gaan in plaats van direct naar een bepaalde bank te gaan. Bij voorkeur eentje die vaker met dit bijltje hakt, dus specifiek het aanvragen van hypotheken voor ondernemers.

Bereid je voor op een aanzienlijke berg documenten die de banken van je gaan vragen. Jaarrekeningen, kolommenbalansen, prognoses, oude loonstroken en jaaropgaven, werkgeversverklaring, eigen middelen overzichten, diploma's, etc. In dat opzicht gaan ze bij ondernemers (begrijpelijk denk ik ook wel) heel wat grondiger te werk dan bij ''mensen in gewone loondienst''. Dit als waarschuwing: begin hier op tijd mee want het kost je echt wel even wat tijd om door de ballotage te geraken.

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer
41 minuten geleden, Inspiresta zei:

gaat het zeker lukken

Altijd goed om hier een slag om de arm te houden, niets is zeker totdat het gelukt is...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 13 leden online en 576 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept