Jump to content
Rebo20
Verberg

Opdrachten voor ex werkgever tijdens start periode via derde partij?

Tijdens de start periode is het niet toegestaan om opdrachten voor de oude werkgever uit te voeren, zonder dat dit van invloed is op de WW uitkering tijdens de start periode. Maar is het wel toegestaan opdrachten voor de ex werkgever uit te voeren via een (buitenlands in de EU) derde partij?

Het gaat hierbij overigens om specifieke vaste prijs opdrachten, geen langdurige inhuur voor zelfde werkzaamheden als toen in dienst van ex werkgever.

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Welkom op HL

 

Vreemd verhaal, want je zit in de ww en gaat dan als eerste via een constructie weer voor de ex-werkgever werkzaamheden verrichten?

 

Zo ja, dan kan dat als een voortgezet dienstverband worden gezien met als consequentie dat de werkgever gewoon weer loonheffingen moet gaan inhouden en afdragen...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
12 uur geleden, Rebo20 zei:

Maar is het wel toegestaan opdrachten voor de ex werkgever uit te voeren via een (buitenlands in de EU) derde partij?

 

Het is formeel verboden direct of indirect werkzaamheden voor de ex-werkgever uit te voeren gedurende de startperiode.  Maar soms zijn er - in overleg met de Adviseur werk - uitzonderingen. Een werknemer van Shell Pernis die in dienst trad bij een bedrijf dat ook werkzaamheden uitvoerde voor Shell Pernis, mocht dat in overleg gewoon doen omdat zijn specifieke kennis van raffinaderijen het anders onmogelijk zou maken om in die sector werkzaam te zijn. 

 

12 uur geleden, Hans van den Bergh zei:

Vreemd verhaal, want je zit in de ww en gaat dan als eerste via een constructie weer voor de ex-werkgever werkzaamheden verrichten?

Zo ja, dan kan dat als een voortgezet dienstverband worden gezien met als consequentie dat de werkgever gewoon weer loonheffingen moet gaan inhouden en afdragen...

 

@Hans van den Bergh In dit geval  niet aan de orde. Door de tussenpartij  is er sowieso geen voortgezet dienstverband (En praktisch gezien ook geen verkapt of fictief dienstverband: dat valt bij buitenlandse opdrachtgevers niet te handhaven )

Maar belangrijker nog:  ook zonder dienstverband is het binnen de regels van de startersregeling niet toegestaan om werk voor de oud werkgever te verrichten . 

 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Mijn laatste  blog:  Thuiswerken ? Denk aan cyberveiligheid!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 13 leden online en 385 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept