Jump to content
Mr.Achiever
Verberg

Hoe marktonderzoek doen tijdens lockdown (startup, validatie)

vraag

Beste Lezer, 

 

Het is mooi hoe groot een obstakel voor de 1 kan zijn en de oplossing voor de hand ligt voor een ander. Vandaar mijn vraag. 

Ik ben bezig met mijn startup, eindelijk, en het voelt erg goed en nu wil ik graag in contact komen met mensen om hun wat vragen te stellen. Een kort marktonderzoek. 

In normale tijden stap je de deur uit en ga je na de plek waar volgens jou jou klanten zich bevinden. Voor mij zijn dit personal trainers en mensen die gebruik maken van een personal trainer.

Nu heb ik een google formulier opgezet met vragen. Dit via een net opgezet facebook account en mijn kleine netwerk op linked in (32 contacten) verspreid. In 2 dagen heb ik 1 reactie ontvangen. Deze reactie van deze persoon heb ik zelf voor gezorgd. Ik heb gezocht op sportscholen en onder de reviews via google (onder bedrijfsnaam) gezocht naar namen (schrijvers van de review) en deze benaderd via Linkedin en/of facebook met de vraag of ze mij willen helpen. Tot nu toe 1 iemand. Waarom zouden ze ook?

 

Nu vraag ik vriendelijk of er mensen zijn die een idee hebben en mij hiermee kunnen helpen om meer ingevulde formulier te ontvangen om mee te kunnen werken. 

 

Ik dank jullie voor überhaupt het lezen van mijn bericht.

 

Groetjes. 

 

Murat

Edited by Hans van den Bergh
Link verwijderd
Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Welkom op HL

13 uur geleden, Mr.Achiever zei:

Een kort marktonderzoek

Echter is de link naar de vragen uit jouw topic verwijderd omdat dat niet voldoet aan de forumregels waarin je kunt lezen: 'Enquêtes en marktonderzoeken bieden geen inhoudelijk toegevoegde waarde aan ons forum en worden daarom niet toegestaan op higherlevel.nl.'

 

Als je hier tips wilt ontvangen voor het uitvoeren van marktonderzoek, kun je die hier uiteraard wel vragen. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hoi Murat,

 

Als ik jouw verhaal zo lees begrijp ik dat jij je klanten graag beter wilt leren kennen. Dit kan je natuurlijk op verschillende manieren doen. Je kunt ze benaderen en wat vragen opsturen, zoals je al gedaan hebt. Helaas zien mensen dat al snel als spam. Je kan je informatie ook op een andere manier verkrijgen. Gelukkig is er tegenwoordig van alles online te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld ook kijken naar reviews van klanten op jouw concurrenten. Hier vertellen zij eigenlijk wat zij wel en niet fijn vinden. Dit kan jij dan weer meenemen in jouw strategie. 

 

De volgende stap is natuurlijk. Wat doe jij met die informatie?

 

Succes!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het over de muur gooien van een enquête is niet het online equivalent van de deur uit gaan en prospecten persoonlijk opzoeken. Ik zou dan eerder denken aan een (video-)telefoongesprek.


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 239 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept