Jump to content
Mel en Mat
Verberg

hulp nodig onderneming starten

vraag

Hi allemaal! 

 

Na creatief te zijn geweest met mijn eigen auto matten en hiervan een foto online geplaatst te hebben. Kreeg ik zoveel positieve reacties dat ik besloten heb ze te gaan maken op bestelling en te verkopen. 

 

Ik heb er inmiddels 20 verkocht en de kleine foutjes beginnen eruit te gaan. 

Inmiddels heb ik een goeie lockmachine op het oog en al een reactie van een bedrijf die me de matten goedkoper kan leveren. 

 

Website, instagram pagina en logo zijn allemaal in de maak. 

 

Nu begonnen aan een bedrijfsplan te schrijven en hier loop ik vast.. 

Ik weet nog niet eens welke rechtswege ik moet kiezen, welke vergunningen ik moet hebben of welke verzekeringen daarvoor nodig zijn. 

 

Mijn eigen inkomsten doorgeven aan de belastingdienst vind ik al lastig, laat staan dat vind een "bedrijf"

Helaas nergens een gouden pot staan, geen rijke vrienden en zomaar naar de bank stappen nog een beetje akelig. Eerst het bedrijfsplan maar af hebben... 

Van jullie reacties zal ik al veel opdoen! 

 

Alvast bedankt allemaal! 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Melissa

Mel en Mat 

 

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 2
 • Rate this answer
55 minuten geleden, Mel en Mat zei:

Nu begonnen aan een bedrijfsplan te schrijven en hier loop ik vast.. 

Ik weet nog niet eens welke rechtswege ik moet kiezen, welke vergunningen ik moet hebben of welke verzekeringen daarvoor nodig zijn. 

 

Welkom op HL

 

Een bedrijfsplan is juist bedoeld om die wirwar van vragen op een rijtje te krijgen en zo te onderzoeken of en hoe jouw idee haalbaar te exploiteren is. Ga dus vooral daarmee door! 

 

Met het plan verzamel je alle relevante vragen die je moet onderzoeken en uitwerken om de haalbaarheid te beoordelen, in de kern zijn dat vijf vragen, er is een maniertje voor:

 

'Schrijf op een A4tje de zin: 'Wie ben ik?', op een tweede A4tje:'Wat kan ik?', op de derde: 'Wat wil ik bereiken?', op de vierde: 'Hoe is dat te bereiken?' en op de vijfde: 'Wat is ervoor nodig om dit te bereiken?'

 

Deze vijf vragen gaan de hele dag door je hoofd spoken, neem elke dag een uurtje de tijd om alle antwoorden die in je opkwamen op de betreffende A4tjes te noteren en leg het dan weer een dag weg, let op dat je dit in willekeurige volgorde doet! Leg na een aantal weken de A4tjes in de bovenvermelde volgorde. Je krijgt dan de basis voor je ambitieplan of je (persoonlijke) businessplan.'

 

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Zoals Hans al zegt, je bedrijfsplan is net bedoeld om alles op een rijtje te krijgen.

 

Wellicht loont het voor jou de moeite om een ondernemerscoach te zoeken, al is het maar voor 1 sparringsessie.
Zo iemand weet exact hoe hij/zij je kan begeleiden in het proces van ondernemerschap.


Als gevestigde of startende horeca ondernemer op zoek naar ondersteuning en/of advies? Bemiddeling bij aan- en verkoop, startersbegeleiding, financiering/herfinanciering, conceptontwikkeling, schuldsanering, advies, coaching, Interim management, ...etc. Stuur me gerust vrijblijvend een pb!

www.HorecaAdviesBureau.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
 • Best answer

Je moet je niet zo laten intimideren door de 'officiële' taal en onderdelen van een bedrijfsplan :slightly-smiling-face:
Het stelt allemaal niet zo veel voor. 
Bedenk wel goed welke risico's er feitelijk zijn. Ik zou dan bijvoorbeeld denken aan of de matten voldoen aan de eisen van brandveiligheid voor materialen voor auto's, die moeten naar ik aanneem brandvertragend zijn - ik ben geen jurist, dus ik roep maar even wat mij logisch lijkt) dus dat moet je dan checken bij die leverancier. Kan zijn dat het een ISO certificering moet hebben ofzo. Gewoon even achterhalen.

Als je niet meer dan 20.000 euro omzet hebt of verwacht in 1 kalenderjaar, kijk dan even hier: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/hoe_werkt_de_btw/nieuwe-kleineondernemersregeling/kleineondernemersregeling
 

Wat andere risico's/scenario's (als ik gewoon even logisch nadenk, nogmaals, ik ben geen jurist) die ik zou kunnen bedenken:
Je wordt ziek en je kunt niet leveren
De lockingmachine valt op je voet 

Je leverancier kan niet leveren en je loopt vertraging op

Je levert aan iemand in het buitenland en die komt met een claim vanuit een ander juridisch systeem  (> "dan bel ik een expert" is een goed antwoord hoor)

Iemand ziet dat jij succesvol bent met je concept, denkt "hé dat is leuk, ga ik ook doen" - en komt met een rip-off op de markt (> idem)
Er komt een grote order van een partij die x aantal matten geleverd wil hebben
Iemand geeft je een opdracht met een bepaald ontwerp, maar diegene heeft helemaal het Intellectueel Eigendom niet op het ontwerp (iemand geeft je een opdracht om het logo van een bedrijf ergens op te zetten, of een automerk, of een ontwerp wat diegene ergens van internet gehaald heeft) 

Verder gewoon lekker ondernemen, goed rekening houden met een belastingaanslag (dus genoeg reserveren) en onthouden dat die businessplannen algemeen zijn, dus ook voor partijen die grote bedrijfshallen gaan opzetten en veel risico gaan lopen en personeel aannemen en grote omzetten verwerken. 
Als je voor je inkomen afhankelijk wordt van je bedrijf (of in elk geval in enige mate qua leefkosten in de knoei komt als je even niet kunt werken) zou ik nadenken over een verzekering, dat kan een standaard verzekering zijn van een gewone verzekeraar, of een "solidariteitsverzekering" zoals www.commoneasy.nl Als je je daar bij wilt aansluiten heb ik een kortingscode voor je :smiling-face:
Het is ook aan jou hoe groot, klein, ambitieus of 'uit de hand gelopen hobby' je het wilt laten zijn. 

Succes! 

 


 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 13 leden online en 481 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept