Jump to content
Lucy80
Verberg

Hulp bij opstarten onderneming

Hallo allemaal

 

Na een vervelende huwelijk waar ik geestelijk en lichamelijk mishandeld werd ben ik eindelijk verlost van de tiran. Heb mezelf nu een beetje ontdekt. Heb zelf niet zoveel ervaring met het internet aldaar ik er nog nooit van had gehoord tot nu. De hulp die ik ga vragen zal raar klinken maar zo zien jullie maar weer dat niet iedereen alles mee krijgt van de wereld. 
Ik heb een plan die ik wil uitwerken het heeft met webshop verkoop te maken.

Nou weet ik niet waar ik beginnen moet heb net geleerd om op google te gaan en de werking er van. Social media ken ik niet.

Ik heb hulp nodig bij mijn webshop oprichten en naamsbekendheid. Weet er  iemand bij wie ik dat kan doen? Niet al te duur maar wel met alles wat er bij hoort. Dus een webshop en naamsbekendheid op internet /social media
Welke programma's heb ik nodig om toe te passen op de computer om een kortingscode te geven of stuntprijzen? 
Hoe werkt het als iemand een bestelling doet? Dan krijg ik het binnen en hoe kan ik dan zeg maar dat adres op de sticker krijgen om op de doos te plakken?
Hoop op antwoorden 
 

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
11 minuten geleden, Lucy80 zei:

Ik heb een plan die ik wil uitwerken...

Nou weet ik niet waar ik beginnen moet...

Hoop op antwoorden...

 

Welkom op HL en gefeliciteerd met jouw voornemen.

 

Je hebt een idee wat veel vragen bij jou oproept en dat zal nog wel even zo blijven. Al die vragen moet je eerst op een rijtje zien te krijgen om te onderzoeken of en hoe jouw idee haalbaar is. 

Het is dus heel verstandig om een plan daartoe p te stellen en uit te werken, in de basis bestaat een plan uit vijf vragen, die je elk :

1. Wie ben ik?

2. Wat kan ik?

3. Wat wil ik bereiken?

4. Hoe is dat te bereiken?

5. Wat is er nodig om het te bereiken?

Laat deze vragen lekker door je hoofd spoken,  maar houd in het achterhoofd of en wanneer men bereid is voor jouw aanbod te portemonnee te trekken. 

Schrijf elke vraag op een apart A4tje, neem elke dag een uurtje de tijd om alle antwoorden die in je opkwamen op de betreffende A4tjes te noteren en leg het dan weer een dag weg, let op dat je dit in willekeurige volgorde doet! Leg na een aantal weken de A4tjes in de bovenvermelde volgorde. Je leggt dan de basis voor jouw businessplan.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
Op 4-1-2021 om 23:17, Lucy80 zei:

het heeft met webshop verkoop te maken

 

Wil je een webshop beginnen? Zo ja, wat wil je verkopen?

 

 


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Op 4-1-2021 om 23:17, Lucy80 zei:

Nou weet ik niet waar ik beginnen moet heb net geleerd om op google te gaan en de werking er van. Social media ken ik niet.

Ik heb hulp nodig bij mijn webshop oprichten en naamsbekendheid. Weet er  iemand bij wie ik dat kan doen? Niet al te duur maar wel met alles wat er bij hoort. Dus een webshop en naamsbekendheid op internet /social media.

 

Dit zijn over het algemeen drie verschillende takken van sport.

 

Een webshop laat je maken door een websitebouwer.

 

Bekendheid krijgen op het internet kun je zelf leren, maar als het allemaal teveel is, kun je het laten doen door een SEO-/SEM-specialist. Ik weet niet wat voor tarieven die vragen, maar meen dat je dan aan duizenden euro's per jaar moet denken.

Social media kun je laten verzorgen door een social media manager.

 

Op 4-1-2021 om 23:17, Lucy80 zei:

Welke programma's heb ik nodig om toe te passen op de computer om een kortingscode te geven of stuntprijzen?

 

Dit zit of standaard in de webshopsoftware of kun je erbij kopen.

 

Op 4-1-2021 om 23:17, Lucy80 zei:

Hoe werkt het als iemand een bestelling doet? Dan krijg ik het binnen en hoe kan ik dan zeg maar dat adres op de sticker krijgen om op de doos te plakken?

 

Het woord dat je zoekt heet fulfilment en dit kun je ook weer zelf doen of door derden laten doen.

Wat opmerkingen:

 

Er zijn gehoste CMS-en als Wix, Wordpress.com en Weebly waar je gratis een kleine website kunt opzetten. Als je nog helemaal nergens vanaf weet, kan dit handig zijn om een beetje te leren stoeien met de technologie. Deze pakketten kun je tegen betaling (dat begint rond de 20 euro per maand) allemaal uitbreiden met een webwinkel (al weet ik niet of die pakketten goed op de Nederlandse markt werken). Ik weet ook niet of je dit soort sites kunt exporteren, zodat je ze later naar een eigen omgeving kunt verhuizen als je zelf meer grip op de technologie krijgt.

 

Recente discussies over sportsupplementen op Higher Level vind je hier en hier, maar gebruik gerust de zoekfunctie: je bent niet de eerste startende ondernemer op deze site.

 

Informatie over de fiscale kant vind je in het Handboek Ondernemen van de belastingdienst.

 

Als je je inschrijft bij de KVK (verplicht zodra je ook daadwerkelijk iets gaat verkopen), hou er rekening mee dat de KVK jouw contactgegevens doorverkoopt aan een lange lijst oplichters. Leer 'nee' te zeggen tegen telefonische aanbiedingen.
 


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Allereerst: gefeliciteerd met je nieuwe leven! :slightly-smiling-face:
Gaan ondernemen is een goede manier om de regie op je leven te nemen en succesvol te worden.
 

Als ik je plannen lees denk ik wel meteen: Oei. De markt voor supplementen en sportkleding is er misschien wel, maar wordt al dicht bevolkt door partijen die juist heel erg goed weten wat ze doen op internet, flink budget hebben om aan marketing te doen en via allerlei kanalen klanten binnen te halen. Heb je zo veel met deze producten dat je per sé hiermee aan de gang wilt? Moet het echt allemaal nu meteen gaan gebeuren? Heb je mogelijkheden om bijvoorbeeld eerst een cursus te volgen? Om begeleid te worden in het maken van een businessplan? Om bij een bestaand netwerk in jouw gemeente of regio aan te sluiten en zo een netwerk te krijgen van andere ondernemende types? Zijn er manieren om eerst een beetje ervaring op te doen en dan pas echt gas te gaan geven met je plannen? Zelfs ervaren (internet)ondernemers lopen tegen van alles aan waar ze nog niet aan gedacht hadden en het kan handig zijn om eerst wat hulpbronnen in positie te hebben. Op zich is alles wel te googlen maar wat echt goed werkt, echt handig is, echt goed werkt qua marketing en sales en afhandeling, is nog weer een ander hoofdstuk. 
Ook zijn supplementen en kleding nog weer twee verschillende takken van sport, misschien kan je met 1 ervan beginnen, terwijl je aan het leren en ontwikkelen bent. 
Ik bedoel het niet vervelend, ik hoop dat even goed bedenken hoe je het aan wilt pakken en je goed voorbereiden je kans op succes juist vergroot :smiling-face:
En misschien heb je in je karakter, netwerk of levensverhaal wel veel interessantere elementen om een onderneming op te baseren. Maar dat weet ik natuurlijk niet. 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 18 leden online en 470 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept