Jump to content
skiwi2
Verberg

BTW bij verkoop vanuit Amerika

vraag

Hallo,

 

Ik heb een aantal vragen over hoe de BTW uitgerekend moet worden in een specifieke situatie. Het is vrij complex, dus enige tips zodat ik weet welke richting ik op moet zoeken zijn ook al zeer nuttig.
Particulier heb ik er ook al enige ervaring mee, dus ik ben wel van mening dat het een kans van slagen kan hebben, echter is het wel een ander verhaal als je het bedrijfsmatig wil gaan doen.

 

De stappen:
1. Ik koop bepaalde objecten (bijvoorbeeld ruilkaarten - Pokemon, etc.) in Nederland. Dit zal veelal tweedehands zijn zonder BTW-factuur.
2. Vervolgens laat ik een gedeelte hiervan graden in Amerika, dit zorgt ervoor dat ze een cijfer (bijvoorbeeld tussen de 1 en de 10) krijgen en daarnaast in een gesealde beschermdoos worden gedaan. Uiteraard kost dit ook geld, de factuur hiervan komt uit Amerika. De kaarten stuur ik zelf dus vanuit Nederland op naar het grading bedrijf in Amerika.
3. Nadat de kaarten gegraded zijn worden ze door het bedrijf dat de grading verzorgt doorgestuurd naar een opslag/vault in Amerika.
4. Op dit moment zijn de gegrade kaarten in Amerika en vandaaruit worden ze verkocht door de vault of kan ik ze zelf op eBay zetten en ze via de vault versturen.

 

Nu heb ik zelf natuurlijk het een en ander uitgezocht, maar graag zou ik van anderen horen hoe het met name BTW-technisch precies in elkaar zit. En of het enige kans heeft om dit als startende ondernemer zelf aan te pakken of dat een accountant eigenlijk wel een vereiste is, en hoeveel kosten ik dan moet verwachten.

 

Ik ben al heel blij met een paar stapjes in de juiste richting.

Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 443 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept