StefanK 0 Posted January 14 Share Posted January 14 Beste mensen, Om een houdbaarheid te verkrijgen van minimaal 30 dagen wil ik als enige additief E300 toevoegen aan koelverse pesto. Maar nu heb ik mij wezenloos lopen zoeken naar verhoudingen maar kan deze niet vinden. Ook heb ik het 'handboek additieven voor levensmiddelenfabrikanten' gedownload maar ook daar word ik niet veel wijzer van. Is er iemand die weet hoe ik te weten kom hoeveel ascorbinezuur ik moet gebruiken om zonder verzuring de gewenste houdbaarheid te verkrijgen op bijvoorbeeld een potje pesto met een inhoud van 250 gram? Met dank en hartelijke groeten! Stefan Link to post Share on other sites
Bert. 78 Posted January 15 Share Posted January 15 Nog geen replies..... Erg specialistisch onderwerp.... Ik zou zeggen maak een paar potjes, dan heb je over dertig dagen antwoord. Link to post Share on other sites
Bazzio 92 Posted January 17 Share Posted January 17 ik heb wel verstand van ascorbinezuur, maar niet in relatie met het gebruik als conserveermiddel.. "zoek het maar uit" Link to post Share on other sites