Jump to content
Onderhandelaar
Verberg

Bemiddelingsbedrijf / hulp concretiseren idee

vraag

Beste higherlevel leden,

 

Op de achtergrond lees ik al stiekem voor een langere periode mee en heb toch besloten om mij met mijn vraag aan te melden op het forum. 

Dit vanwege het feit dat ik mijn idee nog niet concreet durf te uiten richting mijn omgeving. Al voor een langere tijd bemiddel ik voor mensen in mijn naaste omgeving met de verkoop van goederen. Denk daarbij aan scooters, auto's, spelaccounts en heb zelfs al eens een webshop verkocht namens een vriend van mij. Wanneer er iets moet worden verkocht word ik vaak benaderd door mijn omgeving en vaak slaag ik daarin. Aangezien ik een vrije jongen ben en dit jaar ga afstuderen voor mijn bachelor bedrijfskunde wil ik graag voor mijzelf starten. De praktijk wijst uit dat het beter is om eerst in loondienst te gaan om ervaring op te doen binnen de sales.  Dit ben ik ook van plan. 

 

Toch in het kader van mijn ontwikkeling wil ik naar een specifiek doel toe werken. Uiteindelijk wil ik voor mijzelf beginnen als account manager en goederen/producten verkopen namens bedrijven. Dit zou ik graag zelfstandig willen doen. Alleen vind ik het lastig om mijn loopbaanpad uit te stippelen en mijn uiteindelijke ''ondernemingsplan'' te concretiseren. Heeft iemand voorbeelden van een bedrijf wat zich bezighoudt in de allround sales van producten/diensten. 

 

Uiteindelijk zou ik graag adverteerders willen benaderen om hun product namens mij te laten verkopen om daar uiteindelijk een percentage van te pakken. 

 

Begrijpt iemand welke kant ik op wil? Ik vind het erg lastig om dit vorm te geven... 

Heeft iemand een voorbeeld van een soortgelijk bedrijf? Ik kom regelmatig ondernemingen tegen die accountmanagers in loondienst hebben voor een specifieke sector maar ik wil meer allround als een soort van ''cowboy'' te werk gaan. 

 

In afwachting van jullie reactie

 

Hartelijke groet, 

 

Onderhandelaar (blijf graag nog even anoniem) 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Welkom op HL 

49 minuten geleden, Onderhandelaar zei:

en mijn uiteindelijke ''ondernemingsplan'' te concretiseren.

Moet jij voor jouw opleiding niets zoiets opstellen als een ambitieplan? Zo ja, dan moet die methodiek toch ook bruikbaar zijn als basis voor jouw ondernemingsplannen?

52 minuten geleden, Onderhandelaar zei:

hun product namens mij te laten verkopen

Bedoel je hier wellicht 'via' i.p.v. 'namens'?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hallo Onderhandelaar,

 

concrete bedrijfsnamen noemen vind ik lastig maar ik heb wel 2 termen om op te googlen voor je

Commissionair en Agentuur overeenkomst.

 

Ik denk dat je dan al een beter zicht krijgt op hoe die markt in elkaar zit.

Ik zou ook zeker eens bekijken of inkoop(consultant) niks voor jou is, het is feitelijk de andere kant van de onderhandelingstafel, bijna dezelfde skills nodig. maar bij inkoop zie je wel veel meer zelfstandigen dan bij verkoop / accountmanagement. Reden daarvan is natuurlijk dat het klantenbestand de pot met goud is voor een bedrijf, die beheert men het liefst zelf. De markt is dus veel kleiner.

 

Zonder iets af te doen aan jou onderhandelingskwaliteiten en successen..
Dat is van totaal andere orde dan als ondernemer accountmanager (ofwel commissionair danwel agent) te worden. Je hebt totaal andere vaardigheden nodig. Waar je bij particuliere verkopen of verkoop van enkele stuks aan een (auto) dealer veel op gevoel en bluf kan doen, een niet onbelangrijk deel van je succes komt waarschijnlijk omdat de kopende partij een gemiddelde particulier verwacht terwijl jij met je kennis opgedaan in bedrijfskunde beter onderhandeld dan een gemiddelde particulier. Voeg daar nog een vlotte babbel aan toe en je hebt al snel succes.

Je keuze om het vak in loondienst te leren kan ik alleen maar toejuichen.

 

Als zelfstandig accountmanager is het een andere tak van sport waar serieus goed kunnen rekenen zodat je in de onderhandelingen niet door de inkopende partijen in het pak genaaid wordt door gegoochel met kortingen per product en leveringsvoorwaarden. Je bent als ondernemer alleen van toegevoegde waarde voor grotere partijen en dan moet je ook nog vaardigheden bezitten die bij de "loonslaven" schaars zijn.

Simpel gezegd standaard consumentenelectronica kan iedereen wel verkopen/inkopen. maar

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 118 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept