Jump to content
Rik_4x4
Verberg

BPM betalen in B.V. op Verhuurcamper ?

vraag

Beste 'collega's',

 

Ik ben bezig met een businessplan om een 'verhuur BV' te starten om 4x4 campers te gaan verhuren.  Financiering hiervan doe ik vanuit privé aan de B.V. (lening), en in de B.V. wil ik dan de 4x4 camper(s) kopen (en mogelijk nog wat andere verhuur / advies activiteiten starten.  

 

Ik heb een vraag over de BPM. Ik lees over vrijstelling van BPM voor ondernemers met een 'klusbus'-achtige situatie, maar de vraag is of dit ook geldt voor campers, ook een bedrijfsmiddel zou je kunnen stellen...

 

Iemand hier ideeën over ? 

 

Rik

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer
Op 23-1-2021 om 16:17, StevenK zei:

Nee, geldt niet voor campers. En bij verhuur geldt overigens ook het lage MRB tarief niet.

Is niet helemaal correct. 

Er geldt bij bedrijfsmatige verhuur wel degelijk nog steeds een lager MRB-tarief, echter is dit minder laag dan wat voor een particulier geldt.

Een particulier betaalt een ¼tarief, een bedrijfsmatige verhuurder betaalt een ½tarief.

 

Tekst van de Belastingdienst:

 

"Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de belasting die u moet betalen voor een personenauto.

Verhuurt u uw kampeerauto bedrijfsmatig? Dan is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden de helft van de belasting die u moet betalen voor een personenauto. Dit geldt ook als u de kampeerauto tijdelijk op naam van de huurder zet. Dan betaalt de huurder het halftarief.

De aantekening 'kampeerauto' op uw kentekenbewijs of kentekencard is niet voldoende om in aanmerking te komen voor het kampeerautotarief. Uw kampeerauto moet ook voldoen aan de inrichtingseisen."


http://www.onym.nl

voor al uw inkoop/product sourcing in Polen, uw boots on the ground aldaar, wij hebben de contacten in Polen, wij weten de weg

ook voor fiscale, juridische zaken en real estate zijn wij hier uw partner

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

V.w.b. de BPM :

* gaat het om nieuwe of gebruikte campers, origineel Nederlandse voertuigen of gaat u ze importeren?

De BPM zal zoals hierboven gemeld wel degelijk gewoon betaald moeten worden, maar bij import v/e gebruikt voertuig kan dat fors lager zijn. Zeker ook omdat deze berekend wordt over de nettocatalogusprijs (= ex BTW) waar je dan nog van mag afschrijven; het gaat dan niet om de oorspronkelijke prijs v/d camper zelf maar over die v/e gesloten bestelbus. Gaat het om een voertuig dat oorspronkelijk een chassis-cabine was dan kan je de prijs gebruiken v/e gesloten bestelbus die zoveel mogelijk in de buurt komt v/d camper (die bestelbus dient binnen dan wel een minimale hoogte van 1m70 te hebben). Er zijn bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

* heb je er over nagedacht om je bedrijf buiten Nederland te registreren of om (als dat kan) de campers daar geregistreerd te hebben? In bv Duitsland heb je geen BPM en is de wegenbelasting veel lager; de (aanschafs- en gebruiks-)kosten v/e camper zijn dus ook veel lager. Een Nederlander kan er dan hooguit 14 dagen in Nederland mee rijden maar uitgaande van je wens v/e 4x4 camper lijkt het me dat je doelgroep er waarschijnlijk buiten Nederland mee zal gaan rijden?

* een 4x4 is zwaarder en duurder dan een gewone camper (dus meer BPM), dit kan tot gevolg hebben dat het maximum totaalgewicht boven de 3500kg uitkomt, dan moeten potentiële huurders dus al enige vorm v/e C-rijbewijs hebben ! Bovendien is het dan heel goed uitkijken hoe hij geregistreerd staat: personenwagen, vrachtwagen, bedrijfswagen. Schijnt allemaal te kunnen....en dan kan er soms een beperking zijn v/d max. snelheid (90 of 100), sowieso is dan in sommige landen (Tsjechië oa) de tol hoger.

 

Kortom: er zijn heel veel zaken om over na te denken, laat je goed adviseren en vraag ook bij bv bij de KCK v/d ANWB en/of bij de diverse camperclubs/websites.


http://www.onym.nl

voor al uw inkoop/product sourcing in Polen, uw boots on the ground aldaar, wij hebben de contacten in Polen, wij weten de weg

ook voor fiscale, juridische zaken en real estate zijn wij hier uw partner

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 128 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept