Jump to content
Wen1986
Verberg

Garage en schuur koophuis zakelijk gebruik

vraag

Hoi Allemaal!

 

Wij hebben gister te horen gekregen dat het bod op ons droomhuis is geaccepteerd :smiling-face-with-heart-eyes: we zijn helemaal in de wolken!

 

Nu heeft mijn man een eenmanszaak en ben ik in loondienst.

Bij het huis staan 2 schuren, 1 houten schuur met eigen ingang om te gebruiken als opslag materialen voor de zaak en een schuur, ook met eigen ingang, achter die deels ook privé gebruikt gaat worden. In beide schuren is geen toilet aanwezig al willen wij deze achter wel inbouwen aangezien dit als showroom gaat fungeren.

 

Nu begrijp ik dat wij huur kunnen "vragen" aan de eenmanszaak voor deze ruimte hoe bereken ik de huur? Ik begrijp ook dat dit gecorrigeerd wordt ik box 3, hoe weet ik welk percentage dit is?

Hoe werkt de berekening? Is het een bedrag per m2?

 

Help ;)

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Welkom op HL

Even wat opheldering is wel noodzakelijk: staan bestemmingsplan, vergunningen e.d. toe dat e.e.a. zakelijk kan/mag worden gebruikt? Zo ja, is het dan wellicht handiger om te laten taxeren welk deel van het vastgoed zakelijk wordt gebruikt, zodat de eenmanszaak de kosten daarvan kan opvoeren? Een verhuurconstructie aan jezelf is overigens  niet mogelijk, jouw man is de EMZ en ook (mede-)eigenaar van  het pand...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Je kunt geen 'huur vragen' als het je eigen eigendom is. De eenmanszaak ben je zelf namelijk. Het enige dat mogelijk is bepalen voor het huis privé of zakelijk wordt geëtiketteerd of niet. Wordt het huis voor minder dan 10% zakelijk gebruikt, dan is het huis volledig privé. Wordt het huis voor meer dan 90% zakelijk gebruikt, dan is het huis (en de hypotheek) verplicht zakelijk. Zit het daar tussenin, dan mag je zelf kiezen. Als je het huis echter zakelijk etiketteert en je gaat er privé ook woning, moet je wel bijtelling betalen (Je woont dan namelijk in een "woning van de zaak"). Je kunt er ook voor kiezen om de boel administratief op te splitsen op basis van oppervlakte of inhoud. Dit zit trouwens allemaal in box 1 en niet in box 3.


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 276 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept