Jump to content
MullerJ
Verberg

Hulpvraag: Hoe vind ik een fabrikant?

vraag

Geachte leden van dit forum,

 

Ik richt mij tot jullie omdat ik vast loop en ik hoop dat jullie mij een duwtje in de goede richting kunnen geven. 

 

In de afgelopen 15 jaar ben ik werkzaam geweest in verschillende commerciële rollen in het B2B segment. Na veel jaren niet te weten wat te moeten verhandelen als toekomstige ondernemer, heb ik inmiddels een goed idee over hoe mijn toekomstige onderneming eruit moet komen te zien. Ik wil koffie gaan verkopen in een agressieve B2B markt, een markt waar ik mij meer dan thuis voel. Ondertussen heb ik concurrentie onderzoek gedaan, een leverancier gevonden voor mijn website/logo/huisstijl en heb ik meerdere koffiebranders op het oog. Helaas ben ik er dan nog niet, mijn grootste hekelpunt zit 'm in de koffieapparaten. Veel van mijn toekomstige concurrenten bieden een lease- of bruikleenconstructie aan. Iets waar ik (nog) niet aan kan beginnen omdat ik simpelweg niet de middelen heb om de koffieapparaten á € 1.000 tot € 3.000 voor te financieren. Omdat ik mijn potentiële klanten naast een verbeterde koffie ervaring ook een nieuw apparaat wil bieden, bijvoorbeeld omdat ze nog geen geschikt apparaat hebben, moet ik opzoek naar een fabrikant.

 

In de ideale wereld vind ik een leverancier wie tegen gunstige voorwaarden, mij koffie apparaten wil leveren nadat ik een klant heb gevonden. Ik fungeer in beginsel als tussenpersoon en zal voor de fabrikant(?) de apparatuur doorverkopen waar mijn winst in een deel van het apparaat zit maar grotendeels in de maandelijks terugkerende koffievraag.

 

Hebben jullie enig idee hoe ik opzoek kan naar een potentiële fabrikant? iets in mij zegt dat het niet heel moeilijk moet zijn, er zijn immers meer dan genoeg aanbieders in de vorm van webshops en winkels, maar ik heb geen flauw idee hoe rechtstreeks in contact te komen met een fabrikant. Ook met het oog op garantie etc. 

 

Dan tot slot, ik ga een voor mij onbekende markt betreden. Door mijn commerciële ervaring ben ik ervan overtuigd met de juiste strategie een leuk aandeel in de markt te kunnen scoren. Ongetwijfeld onderschat ik het e.e.a. Mocht je na het lezen van deze vraag tips en/of suggesties hebben zijn die meer dan welkom. 

 

Alvast bedankt voor de genomen moeite om mee te lezen! 

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer
3 minuten geleden, MullerJ zei:

ik ga een voor mij onbekende markt betreden.

 

Welkom op HL 

Echter: het lijkt mij beter dat je die markt inderdaad eerst goed gaat onderzoeken? Aan de aanbodkant kun je van alles goed geregeld hebben, maar hoe zit het met de vraag in deze vechtmarkt?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
26 minuten geleden, MullerJ zei:

Veel van mijn toekomstige concurrenten bieden een lease- of bruikleenconstructie aan. Iets waar ik (nog) niet aan kan beginnen omdat ik simpelweg niet de middelen heb om de koffieapparaten á € 1.000 tot € 3.000 voor te financieren

 

De meeste van jouw concurrenten financieren dat zelf ook niet voor: dat regelen ze via gespecialiseerde financiers  en/of via de huisfinancier van de fabrikant. Kortom: denk niet te snel dat jij iets niet kunt wat je concurrenten wel  kunnen:smiling-face-with-sunglasses:

 

Quote

Hebben jullie enig idee hoe ik opzoek kan naar een potentiële fabrikant? 

 

De vraag is of je bij de (meestal buitenlandse)  fabrikant moet zijn of bij de Nederlandse importeur. Kwestie van Google gebruiken en bellen 

 

Quote

 en heb ik meerdere koffiebranders op het oog

 

Veel koffiebranders leveren ook de bijbehorende apparatuur. Wellicht kun je hun reseller worden in plaats van concurrent qua apparatuur? 

 

Groet, Norbert

(10 jaar lang risk & insurancemanager van een middelgrote koffiebranderij en importeur van prof. espressomachines voor de  Horeca) 

 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik help  ondernemers met financieel inzicht en advies over betaalbare én betrouwbare verzekeringen en voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid,  aansprakelijkheid en pensioen onder het motto "geld voor nu én geld  voor later".   Meer weten?  Contact

 

Update verplichte AOV: Regeling niet uitvoerbaar, Koolmees zoekt naar alternatieven.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Even een voorbeeld wat weleens voorbijkomt bij het tv-programma van die bekende makelaar uit Lisse: https://cerco-caffe.com/

 

Zulke concepten zijn er legio, hoe ga jij je daarin onderscheiden?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Er zijn ook meerdere franchiseformules op het gebied van koffie en machines. Wellicht je licht daar eens op steken. Dan hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
1 uur terug, Hans van den Bergh zei:

maar hoe zit het met de vraag in deze vechtmarkt?

 

Horeca, scholen en verenigingen liggen allemaal op hun gat, Zijn vaak al voorzien en zullen momenteel niet vooraan staan om te veranderen. En de kantoormarkt gaat komende jaren ook fors veranderen. De berichten in de diverse facilitaire vakbladen die ik lees zijn weinig positief. (ook voor de schoonmaakbranche.:frowning-face:)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 130 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept