• 0

Hoe kan ik ondernemers benaderen voor een interview?

(aangepast)

Beste ondernemer,

 

Ik heb meer dan 100 ondernemers benaderd en heb helaas niet het juiste resultaat behaald. Geen reactie of te druk, begrijpelijk maar zo kom ik niet verder.

 

Ik zou graag telefonisch een interview willen afnemen over vragen met betrekking tot de opstart van uw onderneming.

De vragen gaan over de opstartkosten, valkuilen, locatie, startkapitaal, bestellingen, personeel etcetera.

Het liefst ondernemers die werkzaam zijn in de horeca, restaurants, bezorgrestaurants, afhaalplekken.

 

Hoe en waar kan ik hier ondernemers het beste voor benaderen 

 

 

 

aangepast door Norbert Bakker
Titel en inhoud gewijzigd
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

3 antwoorden op deze vraag

  • 1

Beste Ginger Food, allereerst welkom op Higherlevel!

 

Inhoudelijk: oproepen tot deelname aan enquêtes, marktonderzoeken etc zijn op Higherlevel niet toegestaan, zie onze forumregels. Ik heb de titel en de tekst daarom iets aangepast: vragen over hoe het beste marktonderzoek te doen mogen (uiteraard) wel. 

 

Ik ben geen horeca-ondernemer en ook geen marketingspecialist maar ik mis wel wat "verleiding" in je onderzoeksvragen:  wat ik vooral mis in je startpost is het WAAROM van je vraag (wie ben je, wat is je bedoeling, wat ga je met die informatie doen?) en  WAT hebben de  deelnemende ondernemers er zelf aan?  What's in it for them? Je vraagt  hun kostbare tijd in jou te steken en vraagt ook nog redelijk privacy gevoelige informatie : wat krijgen de ondernemers daarvoor terug? 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Wanneer je iets van iemand wilt, bedenk je dan: "what's in it for them?"

 

Ik ben de laatste maanden een paar keer gevraagd voor een interview - 1 in podcast vorm en de ander in geschreven vorm voor een website. Ik heb op beiden ja gezegd omdat het me "exposure" oplevert. 

 

Wat heb jij ondernemers te bieden? 

 

Overigens denk ik dat als je 10 mensen iets hebt gevraagd en nog steeds geen positieve reactie hebt, je altijd een strategieverandering moet overwegen / je sterk moet afvragen waar het mis gaat. Zonde om 100 mensen te benaderen. 

Praktische handleidingen, overzichten en how-to's voor ondernemers:

 

Start24.nl

Link naar reactie
  • 0

Ondernemers in de horeca hebben óf wel wat anders aan hun hoofd nu (dreigend faillissement of op z'n minst grandioos interen op reserves) óf werken zich het schompes om de boel draaiende te houden met afhaal/bezorgen. Je timing is dus niet al te gelukkig. Of gaan je vragen specifiek over horeca ondernemingen in coronatijd?
Is er via het CBS niet het nodige te achterhalen, of, als je hele specifieke vragen hebt om iets voor je eigen onderneming te researchen, concrete vragen aan de ondernemers hier? Waar wil je achter komen en waarom? 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 134 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.