Jump to content
Ginger Food
Verberg

Hoe kan ik ondernemers benaderen voor een interview?

Beste ondernemer,

 

Ik heb meer dan 100 ondernemers benaderd en heb helaas niet het juiste resultaat behaald. Geen reactie of te druk, begrijpelijk maar zo kom ik niet verder.

 

Ik zou graag telefonisch een interview willen afnemen over vragen met betrekking tot de opstart van uw onderneming.

De vragen gaan over de opstartkosten, valkuilen, locatie, startkapitaal, bestellingen, personeel etcetera.

Het liefst ondernemers die werkzaam zijn in de horeca, restaurants, bezorgrestaurants, afhaalplekken.

 

Hoe en waar kan ik hier ondernemers het beste voor benaderen 

 

 

 

Edited by Norbert Bakker
Titel en inhoud gewijzigd
Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

Beste Ginger Food, allereerst welkom op Higherlevel!

 

Inhoudelijk: oproepen tot deelname aan enquêtes, marktonderzoeken etc zijn op Higherlevel niet toegestaan, zie onze forumregels. Ik heb de titel en de tekst daarom iets aangepast: vragen over hoe het beste marktonderzoek te doen mogen (uiteraard) wel. 

 

Ik ben geen horeca-ondernemer en ook geen marketingspecialist maar ik mis wel wat "verleiding" in je onderzoeksvragen:  wat ik vooral mis in je startpost is het WAAROM van je vraag (wie ben je, wat is je bedoeling, wat ga je met die informatie doen?) en  WAT hebben de  deelnemende ondernemers er zelf aan?  What's in it for them? Je vraagt  hun kostbare tijd in jou te steken en vraagt ook nog redelijk privacy gevoelige informatie : wat krijgen de ondernemers daarvoor terug? 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Mijn laatste  blog:  Thuiswerken ? Denk aan cyberveiligheid!

Link to post
Share on other sites
  • 0

Wanneer je iets van iemand wilt, bedenk je dan: "what's in it for them?"

 

Ik ben de laatste maanden een paar keer gevraagd voor een interview - 1 in podcast vorm en de ander in geschreven vorm voor een website. Ik heb op beiden ja gezegd omdat het me "exposure" oplevert. 

 

Wat heb jij ondernemers te bieden? 

 

Overigens denk ik dat als je 10 mensen iets hebt gevraagd en nog steeds geen positieve reactie hebt, je altijd een strategieverandering moet overwegen / je sterk moet afvragen waar het mis gaat. Zonde om 100 mensen te benaderen. 


Praktische handleidingen, overzichten en how-to's voor ondernemers:

 

Start24.nl

Link to post
Share on other sites
  • 0

Ondernemers in de horeca hebben óf wel wat anders aan hun hoofd nu (dreigend faillissement of op z'n minst grandioos interen op reserves) óf werken zich het schompes om de boel draaiende te houden met afhaal/bezorgen. Je timing is dus niet al te gelukkig. Of gaan je vragen specifiek over horeca ondernemingen in coronatijd?
Is er via het CBS niet het nodige te achterhalen, of, als je hele specifieke vragen hebt om iets voor je eigen onderneming te researchen, concrete vragen aan de ondernemers hier? Waar wil je achter komen en waarom? 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 9 leden online en 311 gasten

    (See full list)    
  • Also interesting:

  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept