Jump to content
Rik Pijnenburg
Verberg

Importeren van LED verlichting uit China

vraag

Beste forumleden,

 

Mijn naam is Rik Pijnenburg en ik heb me zojuist geregistreerd op dit forum. Ik ben al dagen topics door aan het spitten om antwoorden te zoeken op alle vragen die ik heb en moet zeggen dat ik al heel erg veel wijzer ben geworden! Toch blijf ik met een paar vragen / onzekerheden zitten, dus vandaar dit topic. Hopelijk kunnen jullie mij verder op weg helpen.

 

Ik heb een businessidee omgezet in een businessplan en ben nu producten / fabrikanten aan het zoeken die hierbij aansluiten. Een van die producten betreft een LED groeilamp voor kamerplanten. Ik zou het liefst spullen verhandelen die geproduceerd zijn in Europa, heb derhalve de Europese markt als eerst verkend, maar het product zoals ik dat wil hebben kan ik hier niet vinden. Maar natuurlijk hebben ze dat in China wel.

 

Ik heb nu contact met een fabrikant en ben reeds samples van de lampen aan het testen (zelf), vooralsnog tot grote tevredenheid. Het plan is nu om deze lampen te gaan verkopen.

Ik wil met kleine aantallen beginnen (50-100 stuks). De markt is er, ik heb al onderzoek gedaan, maar ik ben voorzichtig en wil eerst kijken hoe het aanslaat voordat ik grotere aantallen in ga kopen. 

Nu kan ik de 'gok' nemen om simpelweg op goed geluk een flinke doos van deze lampen te bestellen en door te verkopen, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik wil het direct goed aanpakken, volgens de regels en met zo min mogelijk kans om voor een (financiële) verrassing te komen staan.

Over het importeren van elektrische apparatuur, CE markering etc. heb ik al van alles gelezen. In grote lijnen begrijp ik het. Toch wil ik meer zekerheid voordat ik zaken ga doen.  Het gehele bedrijf is getest en geverifieerd door TÜV Rheinland. Wat zegt dit? Daarnaast kunnen zij mij verschillende (test)documenten en certificaten laten zien van het product. Als deze door een 'notified body' zijn uitgevoerd en ik heb dat bij de desbetreffende instantie kunnen verifiëren, mag ik deze gegevens dan gebruiken? En als de CE markering correct wordt toegevoegd aan het product en ik kan schriftelijk met de fabrikant afspreken dat de keuringsinstanties het technisch rapport mogen inzien als ze daarom vragen, kan ik er dan vanuit gaan dat ik het product zonder problemen op de Europese markt kan brengen?

Daarnaast bieden zij aan de goederen te verzenden per vliegtuig. Onder welke voorwaarden kan ik dit het best laten doen? In de offerte van 60 stuks rekenen ze hier 379 dollar voor, ze hebben nog niet aangegeven onder welke Incoterms.

 

Hopelijk kunnen jullie me op weg helpen. Wellicht kan iemand met ervaring stapsgewijs aangeven wat de te volgen route is. Alle advies is welkom. Als jullie denken dat ik beter een instantie kan inschakelen om sommige zaken voor me uit handen te laten nemen, hoor ik ook hierover graag tips. Alvast bedankt!

 

 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Hoi Benm bedankt voor je reactie. Ik heb dit onderzocht maar vooralsnog heb ik in Europa niets kunnen vinden. Aan de ene kant maakt dit gegeven het natuurlijk extra interessant als het mij dus wél lukt om het op de Europese markt te brengen, maar het maakt me ook voorzichtig vandaar mijn vraag.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Goedemiddag Rik,

 

Ben jij hier inmiddels al verder mee gekomen? Ik heb namelijk een soortgelijke vraag en ben ook benieuwd hoe het zit met de CE certificering .e.d. en of dit genoeg is.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 372 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept