Jump to content
Michaël03
Verberg

Eigen onderneming bij de werkgever.

vraag

Goedemiddag,

 

Mijn naam is Michael ben 35 jaar en werk fulltime voor een werkgever.

Al lang zit ik er over te denken om voor mezelf te gaan werken en me te laten inhuren door bedrijven als monteur. Echter door de huidige situatie (covid) en de zekerheid die ik nu heb vind ik het een spannende beslissing.

 

Daarom kwam ik op het idee om aparte BV of iets dergelijks te starten bij m'n huidige werkgever. Ik werk bij een signmaker die voornamelijk autobelettering, borden en carwraps levert en monteert.  Ik wil me alleen gaan richten op een andere markt, namelijk interieur. Daarbij moet je denken aan het wrappen van keukens, hoteldeuren, tafelbladen etc. Iets waar we nu weinig tot geen aandacht aan besteden.

 

Maar ik heb geen idee hoe zoiets werkt. Ik wil zelf een logo laten maken, een website e.d. en alle offertes en orders uitwerken, maar montage gewoon laten uitvoeren door de monteurs en mijzelf. Maar hoe kan ik het voor zowel m'n werkgever als mij interessant maken? Uiteraard wil ik er financieel op vooruit gaan, maar hem ook niet het gevoel geven dat als het goed gaat dat ik ermee vandoor ga (dat is ook niet m'n bedoeling). Aan de andere kant wil ik ook niet dat hij mij er zomaar uit kan zetten en ik er voor niets aan gewerkt heb. Het vertrouwen in elkaar is goed, maar uiteraard wil ik wel zekerheden.

 

Kunnen jullie mij hierin adviseren?

 Of hebben jullie meer informatie nodig?

 

Vriendelijke groet,

Michaël

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
 • Rate this answer

Welkom op HL 

 

Een aantal punten om rekening mee te houden:

- starten met een BV is doorgaans in de eerste 3 jaar onvoordelig, als eenmanszaak geniet je eerst meer fiscale voordelen. 

- met je huidige werkgever een soort van samenwerking aangaan onder het mom van jouw zelfstandigheid wordt al snel beschouwd als een voortgezette dienstbetrekking, dus blijft jouw werkgever, ook fiscaal, jouw werkgever. In de constructie die jij voor ogen hebt, zie ik zo 1 2 3 weinig mogelijkheden dat goed te splitsen c.q. dicht te timmeren.

- in het algemeen kun je iets voor jezelf beginnen als het maar niet over een voortgezet dienstverband gaat en je niet onrechtmatig handelt t.o.v. jouw werkgever, zoals meenemen van klanten e.d.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer

Werk je idee uit in een plan. Dit zal niet alleen jou helpen, maar ook is het aantrekkelijker voor jouw huidige werkgever.

 

Kijk eens naar:

Welke diensten wil je gaan aanbieden en tegen welke prijs?

Hoe bereik je de mensen? Als dit via de huidige werkgever is, zal hier commissie of een percentage tegenover moeten staan (waarschijnlijk).

 

Wat ik bij kennissen heb gezien is dat zij 1 of 2 dagen minder gaan werken en deze tijd stoppen in de nieuwe onderneming. Scheelt weer een stukje risico voor jou.


Leef je leven door te leven.

Geef om geven door te geven.

IT Beheer, Detachering en Cybersecurity  | Treinkaartjes | Huis kopen in Zwitserland

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
5 minuten geleden, Hans van den Bergh zei:

starten met een BV is doorgaans in de eerste 3 jaar onvoordelig, als eenmanszaak geniet je eerst meer fiscale voordelen. 

Meestal wordt  in dit soort situaties part time gestart met behoud van een deel van het dienstverband (en liefst ook een terugkeerregeling bij falen) dus de meeste fiscale voordelen zoals starters- en zelfstandigenaftrek zijn niet  aan de orde. Ook ivm eigendom én risico geniet een BV daarom de voorkeur 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik help  ondernemers met financieel inzicht en advies over betaalbare én betrouwbare verzekeringen en voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid,  aansprakelijkheid en pensioen onder het motto "geld voor nu én geld  voor later".   Meer weten?  Contact

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 13 leden online en 493 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept