Jump to content
pvdm
Verberg

Alternatieven voor Parcel International

Mijn bedrijf verstuurt al zo'n 6 jaar pakketjes over de gehele wereld. We begonnen met Postnl, maar zijn uiteindelijk ook express shipments naar webshop klanten en bedrijven in het buitenland gaan doen. Initieel kwamen we bij Parcel International uit. Qua prijs en aanbod aan vervoerders kan eigenlijk niemand aan ze tippen. Maar de site is de slechtste en de klantenservice is ook niet best. Tegenwoordig krijg je ze wel snel te pakken, maar helpen kunnen ze vaak niet. Ik heb in November een aantal facturen per ongeluk dubbel betaald. Probeer dat geld maar eens gecrediteerd te krijgen. Heb er wel 10x contact over opgenomen. Mij zijn ze dus waarschijnlijk kwijt. Maar goed, het is niet voor het eerst dat mensen hier over schrijven op dit forum..  Wat zijn nu de alternatieven. Ik heb er voor de mensen hier een paar op een rijtje gezet. Tegelijkertijd vraag ik me ook af wat voor ervaringen andere ondernemers hebben..

 

De alternatieven:

 

* Myparcel biedt tegenwoordig ook UPS (maar dan alleen maar standard) en is verder een prima bedrijf. Site, klantenservice en webshop integratie allemaal prima. Alleen is de hoofdmoot van de service nog steeds Postnl, dus gaat er wel eens een pakket verloren. De verzekering wordt iig gewoon netjes uitbetaald.

 

* Dan is er nog Sendcloud. Zij bieden UPS Express en DHL Express aan.  Ze zijn helaas niet zo goedkoop als Parcel International, maar hun site is een miljoen maal beter, Ok webshop integratie ook. De prijzen zijn dus wat hoger, maar zeker niet factor 2 ofzo. Alleen als het naar exotische oorden zoals Australië moet dan is het wel schreeuwend duur, maar naar de States is het prima. Ik zou daar voor UPS kiezen, omdat DHL raar doet met volumegewicht en veel vaker toeslagen rekent. 

 

* Het laatste alternatief (voor grotere zendingen naar bedrijven) is dat de klant een UPS return pickup regelt. Wij claimen dan altijd te dom te zijn om de UPS site te gebruiken (wat eigenlijk geen leugen is..).  Dit werkt als een trein, maar ja, alleen voor grote klanten natuurlijk. 

 

 

Edited by Mikky Vrolijk
Titel aangepast
Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Quote

Maar goed, het is niet voor het eerst dat mensen hier over schrijven op dit forum.


Niet alleen ben je niet de eerste die dit vraagt, je bent zelfs deze week niet de eerste die dit vraagt.

 

Update: mocht het voornamelijk je doel zijn te informeren in plaats van te vragen (is mij niet helemaal helder), misschien dan het vraagteken uit je titel halen?

Edited by Branko Collin

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Myparcel is tegenwoordig zeer slecht. Klantenservice was geweldig maar is nu echt op een dieptepunt.

Flink conflict  mee over tientallen (mogelijk meer als honderd) zendingen die verzekerd verzonden waren naar buitenland maar waarvoor je als je aangeeft dat niet aangekomen is nog geen handtekening krijgt zonder ontvangersverklaring, inkoop en verkoop factuur, btw specificaties enz. (terwijl dat contractueel geen vereiste is van PostNL waarvan ik ciontract gebruikte).

 

Sendcloud werk ik nu maand of 2 mee en gaat goed. tot op heden geen problemen mee. kan je ook eigen contracten inladen.

 

Verder kan je ook nog kijken bij een b2ceurope of wegrowwebshops (die laatste kan weer vanuit sendcloud verwerkt worden en werk ik nu dus deels ook mee.)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Hallo, aanvullend vraagje vanuit een nieuw forummember! Indien er belastingen of heffingen bij komen kijken voor bezorging in het buitenland, worden deze kosten dan ook additioneel meegenomen? 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 446 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept