Jump to content
Roger123
Verberg

Uitbatingsstrategie horeca-zaak

Goeiedag,

Sinds kort ben ik eigenaar van een landelijk gelegen oud (hoeve)cafétje met zeer veel uitbatingspotentieel: gezellig en warm interieur, zeer goede ligging, veel passage van wandelaars en fietsers, zeer veel parkeergelegenheid, naamsbekendheid tot ver in de regio, heel groot terras.  Binnenkort starten de renovatiewerken en ondertussen zieken we de corona-pandemie uit.

Verhuren (handelshuur) wil ik liever niet doen, gezien de risico's die dit met zich meebrengt, zeker in de horeca-sector.

Daarom ben ik op zoek naar een haalbare uitbatingsstrategie waarbij ik nog iets in de pap te brokken heb zodat het concept (gezellige, deftige, landelijke stijl) zeker bewaard blijft. 

Persoonlijk denk ik dat het het meest interressant zou zijn om dit cafétje enkel in de weekends (vrijdag-zaterdag-zondag) open te houden.

Zijn er mensen die ervaring hebben in het laten uitbaten van een horeca-zaak, wat zijn de mogelijkheden in deze, en vooral, wat zijn de valkuilen?

Dank bij voorbaat voor uw feedback!

Mvg,

Roger

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
2 uur geleden, Roger123 zei:

Zijn er mensen die ervaring hebben in het laten uitbaten van een horeca-zaak, wat zijn de mogelijkheden in deze, en vooral, wat zijn de valkuilen?

Welkom op HL 

 

Ervaring genoeg, de vraag is eerst of alles qua bestemmingsplan en vergunningen rond is? En wat betreft de strategie, stel je jezelf altijd de vragen wat je wilt bereiken, hoe je dat kunt bereiken en wat ervoor nodig is om het te bereiken. Uit een stukje tekst is natuurlijk niet op te maken wie jij bent en wat jij kunt. Je hebt het pand wellicht vanuit een bepaald idee gekocht en gaat het vanuit dat idee ook opknappen, dus het idee dat jij erbij hebt, is maatgevend. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Dag Hans,

Dank voor uw antwoord.  Qua bestemmingsplan en vergunningen is alles in orde.

Ik heb dit pand gekocht als investering, ik verhuur nog meer vastgoed.  Het eenvoudigst zou zijn - na Corona - om na strenge selectie een geschikte kandidaathuurder te vinden, doch met alle risico's vandien, de handelshuurwetgeving in België is zeer beschermend naar de huurder toe.

Rendement is belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste voor mij met dit pand.  Ik zoek een haalbaar alternatief dan verhuren, ik kreeg bv reeds het voorstel van een bevriend docent brouwkunde om het onder franchise en/of commissiebasis te verhuren- onder onze supervisie - aan zijn laatstejaarstudenten "Brouwkundig ingenieur" die op die manier met beurtrol projectmatig een aantal zelf gebrouwen bieren kunnen vermarkten, horeca-ervaring opdoen en gelijkertijd iets kunnen bijverdienen, openingsdagen vrijdag, zaterdag, zondag en in de vakantiemaanden juli + augustus 5 dagen per week.

Het wordt opnieuw een klassevol cafétje met magnifieke ligging en ik zou graag hebben dat het een deftige zaak blijft, in onze regio is er echt nood aan iets dergelijks, zeker nu de laatste jaren de mensen het fietsen en wandelen opnieuw ontdekt hebben.  Tot 10 jaar terug was dit een bloeiende zaak, de laatste 2 uitbaters hebben er een marginaal zootje van gemaakt, dit was één van de redenen waarom de eigenares het pand in de verkoop zette.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 339 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept