Jump to content
stratera
Verberg

Auto ter beschikking gesteld

Beste forum leden, 

 

Ik werk t/m het einde van deze maand nog in loondienst waarbij ik een leaseauto rijd waarover ik ook bijtelling betaal. Nu ga ik per 1-4-2021 verder als ZZP-er. Mijn huidige werkgever heeft nog geen vervanging kunnen vinden en heeft mij gevraagd of ik toch nog een paar maanden wil blijven als eerste opdracht om een goede overdracht te waarborgen. Aangezien mijn leaseauto dan stil staat zijn we overeengekomen dat zij mij die auto kosteloos ter beschikking stellen, waarbij zij de lease en brandstof betalen, ik er geen prive km's meer in rijd en dan breng ik vanzelfsprekend geen kilometers in rekening. Voordeel voor hen en voor mij.  Hoe moet ik het gebruik van deze auto nu administratief verwerken? Als omzet in natura gebaseerd op het leasebedrag? Of mag ik nu zelfs deze switch niet maken? Ik heb namelijk ook gelezen dat je maar 1 keer per jaar mag bepalen of je prive gaat rijden in een auto, en daar dus tussentijds niet in mag switchen, maar is dat auto afhankelijk/ werkgever afhankelijk? 

 

Ik hoop dat iemand hier misschien al eens ervaring mee heeft gehad. Alvast bedankt voor het meedenken!

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0

Welkom op HL

 

Deze 'eerste opdracht' is simpelweg voortzetting van het dienstverband, dus laat de zelfstandigheid pas ingaan als jouw werkgever jou wel kan missen, dan hoeft niemand zich nu al druk te maken over de leaseauto.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 336 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept