Jump to content
Poriya
Verberg

Invoeren Desinfectie middel

vraag

We hebben een (exclusieve) distributie overeenkomst voor Nederland voor een bepaald merk uit Dubai. Dit bedrijf (mijn leverancier) is bezig om hun producten in Europa uit te rollen. Ze hebben alle benodigde EU certificaten en papieren (als ik me niet vergis) en ze werken samen met een bedrijf uit London die alle toelatingen per land regelt. Bij zo goed als alle landen is het zo geregeld. Bijvoorbeeld Duitsland verkoopt het al en Frankrijk heeft het in minder dan een week kunnen regelen. Dit bedrijf geeft nu aan dat de toelating voor Nederland meer dan 1 jaar kan duren voordat er toestemming is om het hier te mogen verkopen. Mijn leverancier heeft mij gevraagd om een lokale partij te vinden die het proces kan versnellen. 

 

Kan iemand mij op weg helpen.

Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Waarom kan het meer dan een jaar duren?

 

Ben jij de importeur, is iemand anders dat, of is het merk juist nog op zoek naar een importeur?


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste Poriya,

 

Op de site van CTGB staat inderdaad aangegeven uit welke stappen het proces van toelating bestaat. Het gaat om Europese wetgeving aangevuld met nationale eisen. Het zal dus vermoedelijk wel helpen dat het middel als is goedgekeurd binnen (een aantal) Europese landen (dat staat ook op de site). Daarnaast las ik dat als het gaat om een middel wat niet in de consumentenmarkt verkocht wordt, er ivm COVID een versnelde procedure is. Maar dit is specialistisch werk - via Google vond ik zo een bureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van de toelating, misschien kun je ze eens vrijblijvend contacteren?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Als het in Duitsland en Frankrijk snel ging dan is het mogelijk de vraag of het een reinigingsmiddel of een desinfectiemiddel wordt genoemd en en als zodanig erkent. Een reinigingsmiddel met desinfecterende eigenschappen mag afhankelijk van de samenstelling in combinatie met de claims wel of niet. Nederland is daar vrij streng in maar in Duistland mag veel meer of daar handhaaft men niet of minder streng. En dan kan het ook nog een cosmetisch product zijn zoals een handgel of zeep. Daarvoor gelden weer andere regels.

Dus als je meer informatie geeft (toepassing / claims / samenstelling) is het gemakkelijker een antwoord op je vraag te geven. Een toelating door het CTGB kost niet alleen veel tijd maar ook heel veel geld omdat je moet aantonen dat het product veilig is voor mens en milieu én doet wat het beloofd. 

 

Edited by Hans v N
aanvulling

Time flies like an arrow; fruit flies like a banana.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Bedankt alle voor jullie antwoord. Ik heb vandaag contact gehad met mijn leverancier. Het  product voldoet aan zogeheten "Article 95 registration of the chemical" en dat is voor Duitsland en Frankrijk genoeg om het te mogen verkopen. Voor Nederland helaas niet. Momenteel ben ik op zoek naar een partij die me in dit proces kan begeleiden. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
8 minuten geleden, Poriya zei:

Momenteel ben ik op zoek naar een partij die me in dit proces kan begeleiden. 

Verstandig, je kunt daarvoor ook een oproep plaatsen in de Vraag en Aanbod Sectie 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Heb je ervaring in de verkoop en gebruik van desinfectiemiddelen? Of zijn het dollartekens vanwege de hype die corona heeft veroorzaakt.  Gaat het om desinfectie voor oppervlakken of  handgel? De markt daarvan is volledig verzadigd en in handen van een paar grote spelers. Maar ook de vraag naar desinfectie middelen en diensten is tanende zo merk ik binnen mijn schoonmaakbedrijf. De meeste ondernemers zijn of coronamoe of hebben de knaken er niet meer voor (over).

 

Daarnaast zou ik ook voldoende werk maken van het afdekken van aansprakelijkheden. Als importeur ben je aansprakelijk voor schade door ongelukken of verkeerd gebruik. Schoonmaakbedrijven hebben vaak de kennis wel om dit soort middelen veilig te gebruiken dit in tegenstelling tot bedrijven en particulieren.

 

Echte desinfectiemiddelen zijn vaak heftige middelen die bij ondeskundig gebruik brandwonden of vergiftiging kunnen veroorzaken. En echt desinfecteren is eigenlijk een moment opname, na ieder gebruik van oppervlak of voorwerp zou je weer opnieuw moeten desinfecteren. Dat doen we dus alleen in de voedingsindustrie, de grootkeuken of medische praktijken. Iedereen die met een doekje en spuitfles zegt te desinfecteren is gewoon aan het schoonmaken.:face-with-tongue:

 

Wat ik aan desinfectiemiddelen in de VAE gevonden heb via Google stemt mij als schoonmaker niet echt vrolijk.

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 219 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept