Jump to content
Mikky Vrolijk

[Artikel] [Corona]TVL alsnog op basis van werkelijke hoofdactiviteit ipv SBI

Recommended Posts

Bron: accountancyvanmorgen.nl

 

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat kondigt vandaag in een Kamerbrief aan dat de TVL-regeling twee gerichte hardheidsclausules krijgt. Daardoor wordt het met terugwerkende kracht vanaf het eerste kwartaal van dit jaar mogelijk voor ondernemers om in aanmerking te komen voor de steun op basis van hun werkelijke hoofdactiviteit, in plaats van de SBI-code uit het Handelsregister.

 

“Zeker nu de maatregelen langer duren en ondernemers de steun harder nodig hebben. Ik probeer binnen de ruimte die ik heb en binnen de ruimte die RVO.nl heeft in de uitvoering, ondernemers maximaal te ondersteunen om hun vaste lasten te kunnen dragen. Daarom heb ik besloten vanaf het eerste kwartaal van 2021 anders om te gaan met de activiteitenomschrijving in het handelsregister”, laat Keijzer weten.

 

Feitelijke activiteiten

Ondernemers van wie de feitelijke activiteiten die zij uitvoerden op 15 maart 2020 in werkelijkheid anders waren dan uit de inschrijving in het Handelsregister blijkt, kunnen op basis daarvan TVL krijgen. Als de ondernemer dit voldoende weet aan te tonen zal RVO.nl bij de subsidieverlening van de hoofdactiviteit die hoort bij die feitelijke activiteiten uitgaan. Om dit mogelijk te maken, neemt de staatssecretaris in de TVL-regeling twee gerichte hardheidsclausules op. Hiermee wordt het mogelijk dat de ondernemer in aanmerking komt voor TVL op basis van zijn werkelijke hoofdactiviteit, dan wel een hogere subsidie krijgt op basis van zijn werkelijke hoofdactiviteit, ook indien deze afwijken van de beschrijving van de activiteiten in het handelsregister op 15 maart 2020.

 

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 275 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept