Jump to content
JonaTE
Verberg

Idee voor ontwikkelen van een webapplicatie

Beste leden,

 

Ik ben Jona (16) en ben een startende ondernemer.

 

Ik heb een gaaf idee voor een applicatie voor zowel IOS Andriod en een web applicatie.

 

Het idee:
Een applicatie waarmee je een eigen Portefuille van goederen bij kunt houden, via deze app zou je dan je eigen gekochten producten in je Portefuille kunnen plaatsen en vanaf dat moment de real time waarde van dit product bijhouden. Deze app is vooral gericht op verzamelaars van producten (Is natuurlijk een grote markt voor). 

Dit is de app in het kort, graag ontvang ik jullie meningen/tips hiervoor.

 

Met vriendelijke groet,

Jona 

 

Link to post
Share on other sites

17 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Hey @JonaTE

 

welkom op Higherlevel!

 

Kort wat vragen:

Heb je ook een idee hoe je de app gaat maken en vervolgens gaat aanbieden via iOS, Android en web?  Waarom die 3 kanalen?

Waarom zou iemand jouw app gaan gebruiken?

Wat verzamel je zoal?

 

Ben benieuwd!

 

 

 

 

Edited by rh0
Link to post
Share on other sites
 • 0

Hoi @rh0,

bedankt voor u reactie.

 

antwoorden op u vragen:

Ik weet nog niet hoe ik de app ga ontwikkelen, ben bezig met een netwerken daarvoor! Deze 3 kanalen kies ik omdat dit simpelweg de grootste zijn, wil zoveel mogelijk mensen aantrekken met deze applicatie omdat het daadwerkelijk handig is. Moet voor elk kanaal inderdaad ook een andere ontwikkeling plaats vinden, ik wil beginnen met IOS en web. 
 

Mijn applicatie is dus zoals ik eerder heb verteld handig voor verzamelaars. Je kunt dus real time de waarde van jou product in de gaten houden, dus het is handig om als je je spullen wil verkopen een goeie prijs te weten. Deze app zal alle data uit alle soorten verkoop bronnen verzamelen en dus de perfecte verkoopprijs vertellen aan de verkoper.

 

voorbeelden van mensen die verzamelen zijn: model auto’s (markt waarde ongeveer 1 miljard euro), maar mensen kunnen er ook handig gebruik maken van alledaagse dingen zoals bijvoorbeeld een bepaalde bank, het is dus handig voor bijna alles.

Link to post
Share on other sites
 • 0

In de verzamelwereld geld maar 1 prijs: wat de verzamelaar er voor over heeft om het missende object in de verzameling te krijgen. Hoe wil je daar in de app rekening mee houden? 5% hoogste waarden en 5% laagste waarden niet mee tellen in het gemiddelde?

"Wat de gek er voor geeft" is lastig te programmeren.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Klopt ja, verzamelaars was een een voorbeeld, hoe ik het in een applicatie zou zeggen is de gemiddelde verkoop prijs van alles wat er te vinden is op het internet. Al die data samen combineren en daar een gemiddelde uithalen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
13 uur geleden, JonaTE zei:

Mijn applicatie is dus zoals ik eerder heb verteld handig

Maar nu even de hamvraag, voordat je je op de ontwikkeling gaat storten: is de app zo handig dat men in de doelgroepen in voldoende mate bereid is de portemonnee ervoor te trekken?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
1 uur terug, JonaTE zei:

Dat denk ik wel ja

Is dat vermoeden genoeg om te gaan ontwikkelen of is het wellicht beter daar eerst onderzoek naar te doen (dat denk ik wel...:winking-face:)


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Nog een overweging is te kijken naar welke goederen je in de app wilt bijhouden. Voor een klassieke auto kun je prijzen terugvinden op site x en y, voor een luxe horloge moet je naar site a en b kijken. Sites hebben helaas niet allemaal dezelfde koppelingsinterface, dus jouw ontwikkelaar zal per site een koppeling moeten maken om de prijzen op te halen.

 

Ik zou proberen een niche te vinden waar zo'n app nog niet voor bestaat en je daar op richten.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Technisch gezien niet echt nieuw, vergelijk het bijvoorbeeld met een belegginsprogramma. Je koopt aandelen en je programma berekend automatisch de huidige waarde van je beleggingsportefeuille door je eigen positie tegenover de koersen van de beurs te leggen. Je gaat het alleen gebruiken voor een andere onderliggende product en je hebt geen gestandaardiseerde markt data.  Je zult moeten bepalen waar de meerwaarde ligt voor de gebruiker om jouw systeem te gaan gebruiken. Welk 'probleem' los je op.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Catawiki staat momenteel misschien het meest bekend als een beurs, maar was in het begin gewoon een service waar je kon bijhouden welke spullen je had (of deed althans alsof, zou ik niet durven zeggen).

 

Librarything voor boeken.

 

Zowel Steam als Tweakers kennen het begrip 'verlanglijstje'.

 

Isthereanydeal.com houdt bij of bepaalde items onder een bepaalde prijs zijn gezakt.

 

Je hebt dus (web)apps voor catalogisering, voor het laten zien wat je hebt, voor het aanbieden van wat je hebt en voor het verkrijgen van wat beschikbaar komt.

Voeg je iets toe aan de markt of vervang je iets op de markt? M.a.w. is jouw app een complement of een substitute? Voor Catawiki, Steam en Tweakers geldt dat ze die verlanglijstjes erbij doen, omdat dat de vraag naar de dingen waar zij geld mee verdienen, verhoogt. Van een product wil je niet dat het vervangbaar is door het product van een willekeurige concurrent. Als je een substitute maakt, moet je iets unieks hebben. Dus als jouw app iets doet wat honderd anderen (substitutes) ook al doen en het is geen aanvulling op je moneymaker, waar is dan je markt?

Wat zijn jouw ideeën daarover?


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 0

@IJsbrand Schipperus

,

je zegt het hier zelf al, je moet naar veel verschillende sites om de waarde van iets te kunnen weten als je daad werkelijk een accurate waarde wil hebben. De applicatie zou het zelf allemaal regelen, heb verder geen technisch verstand van het ontwikkelen van de apps dus alsnog bedankt voor het laten weten dat er verschillende koppelingen per site gemaakt moeten worden.

Link to post
Share on other sites
 • 0

En dat betekent dat je per item dus een nieuwe koppeling moet maken en je dus altijd achter de feiten aanloopt. Als iemand de waarde van zijn oldtimer auto wil bijhouden moet je dat dus inbouwen, de volgende wil de waarde van zijn oude motor bijhouden, moet je dat inbouwen, de derde heeft een vastgoedpandje, etc.

Je app zal dus nooit af zijn en je zult er altijd werk van hebben. Dagelijks een update? 

Link to post
Share on other sites
 • 0
Op 27-3-2021 om 10:39, JonaTE zei:

de gemiddelde verkoop prijs van alles wat er te vinden is op het internet

Je kunt natuurlijk kleinschalig beginnen (met alleen postzegels bijvoorbeeld, dat is al ingewikkeld genoeg) en opschalen naar andere soorten verzamelingen (munten, speelgoed, auto's, kunst, ...).

 

Maar ik denk dat je eerst eens met verzamelaars moet gaan praten over hun wensen en behoeften. De gemiddelde verkoopprijs van een collector's item is voor de meeste verzamelaars namelijk onbelangrijk. Een nieuwe auto met een gemiddelde verkoopprijs van € 37.053 is voor de meeste autoliefhebbers ook niet bepaald een droomauto... Verzamelaars hebben andere doelen die andere eisen stellen aan je app: bijvoorbeeld het compleet maken van series en collecties vereist andere catalogusfunctionaliteit dan het achterhalen van actuele verkoopprijzen.

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
18 uur geleden, JonaTE zei:

 De applicatie zou het zelf allemaal regelen, heb verder geen technisch verstand van het ontwikkelen van de apps 

 

Wat is jou bijdrage eigenlijk? Heb niet het idee dat je vanuit de functionele kant weet welk probleem je komt oplossen. Wat is je verdien model?

 

Een aanpak vanuit de andere kant, een technische push zoals Apple ons nu producten laat kopen waarvan we eerst het bestaan niet wisten en zo zijn eigen markt heeft gemaakt zie ik ook niet omdat je zelf aangeeft geen verstand van de technische kant te hebben.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

@DaMedia,

 

klopt ja. De app zal nooit volledig af zijn omdat er natuurlijk oneindig veel producten zijn. In het begin wil ik vooral gaan focussen op de grote markten de de kleine achter wegen laten, later wil ik opschalen naar zo veel mogelijk niches (oneindig eigenlijk) en verder uit gaan bouwen met de functies.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 302 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept