Jump to content
xbcc
Verberg

Verkoop op bol.com, buitenlands onderneming, KVK en BTW nummer

vraag

Beste mensen,

 

Momenteel verkoop ik met mijn Nederlandse onderneming op bol.com. Aangezien ik veel reis, zit ik erover na te denken om mij uit te schrijven in Nederland en een onderneming in Dubai oid op te richten (fiscale voordelen). Ik probeer uit te zoeken of het dan nog mogelijk is om op bol.com te verkopen.

Ik heb medewerkers van bol.com gevraagd of dit uberhaupt mogelijk is, maar ik krijg geen duidelijke antwoorden. Waar ik wel zekerheid over heb is dat je een Nederlands KVK nummer en (Europees) BTW nummer nodig hebt. Ik heb twee vragen waarmij jullie mij wellicht kunnen helpen.

 

1) Volgens de site van de KVK is het mogelijk  om als buitenlandse onderneming zonder vestiging in Nederland je in te schrijven bij de KVK indien de onderneming ondernemingsactiviteiten verricht in Nederland. Voldoe ik hieraan als ik aan klanten in Nederland verkoop? Of moet (een deel) van het bestuur zich in Nederland bevinden? Ik importeer dan producten van China naar Nederland en sla ze ook in Nederland op bij bol.com. Bol.com stuurt de bestellingen dan naar de klanten.
2) Indien (een deel) van het bestuur zich in Nederland dient te bevinden, dan is wellicht een constructie met trustkantoren mogelijk? En moet ik in dat geval dan alsnog ook vennootschapsbelasting in Nederland betalen?

 

 

Bij voorbaat hartelijk dank. 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Ik heb eenzelfde vraag in het verleden gesteld aan de KvK en daar werd mij nu juist verteld dat een inschrijving KvK alleen mogelijk was als er ook een fysieke vertegenwoordiging was....het lijkt mij zo, jouw verhaal lezend, dat er dus daar al onduidelijkheid is. Ik zou in jouw geval een bezoek aan de KvK plannen en de vraag concreet neerleggen. Want iets doen en er later achter komen dat het toch niet kan levert alleen maar meer problemen op.


http://www.onym.nl

voor al uw inkoop/product sourcing in Polen, uw boots on the ground aldaar, wij hebben de contacten in Polen, wij weten de weg

ook voor fiscale, juridische zaken en real estate zijn wij hier uw partner

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

het kan zeker, ik ken meerdere verkopers op bol die dat doen.

1 daarvan is b.v. een bedrijf uit Engeland. die staat gewoon met zijn Engelse adres op bol.

Heeft wel een NL btw nummer en verzend alles via LVB. gewoon een engels bedrijf die zo op Bol NL verkoopt. (weet enkel niet zeker of ze nl KVK hebben)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 307 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept