Jump to content
dv123456
Verberg

Internationaal dropshipping en BTW?

vraag

Hallo,

ik ben van plan om een dropshipping business te starten. Laten we zeggen mijn leverancier zit in China en mijn klanten bevinden zich buiten Nederland. Stel de prijs op aliexpress is 10 euro en ik verkoop het product voor 30 aan klanten. Een klant uit Amerika betaalt mij 30 euro via Paypal, ik stuur zijn gegevens naar mijn leverancier, en de leverancier verstuurt het product dan naar zijn adres. Hoe zit dat dan met de BTW? Moet ik dan letterlijk de BTW afdragen aan letterlijk elk land in het buitenland?  Wat nou als ik duizenden klanten krijg uit zoveel landen, dat gaat nogal lastig zo. Het is nogal heel onduidelijk voor mij, ik kan er niet echt een duidelijke antwoord erover vinden op het internet.

Daarnaast lees ik ook over de importkosten.. het wordt nogal vaag beschreven op het internet.

Kan iemand het voor mij op een rijtje zetten hoe ik dat zou moeten berekenen per kwartaal? Een voorbeeldsommetje misschien?

 

Alvast bedankt.

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer
3 uur geleden, dv123456 zei:

Laten we zeggen mijn leverancier zit in China en mijn klanten bevinden zich buiten Nederland. Stel de prijs op aliexpress is 10 euro en ik verkoop het product voor 30 aan klanten. Een klant uit Amerika betaalt mij 30 euro via Paypal, ik stuur zijn gegevens naar mijn leverancier, en de leverancier verstuurt het product dan naar zijn adres. Hoe zit dat dan met de BTW? Moet ik dan letterlijk de BTW afdragen aan letterlijk elk land in het buitenland?  

In de eerste plaats, Amerika (US) kent helemaal geen BTW maar een sales tax die per staat kan verschillen. Wie BTW of sales tax (en invoerrechten)  betaalt is verder afhankelijk van de leveringscondities die tussen de klant, leverancier en dropshipper zijn afgesproken. Wat veel gebeurt is dat de klant wordt opgezadeld met de invoerrechten/BTW/sales tax, kosten voor de invoeraangifte etcetera.  Voor wat betreft de US  kan ik er niet veel over kwijt maar als je ook producten afzet aan klanten in de EU leidt voorgaande constructie in de praktijk tot een te lage afdracht van invoerrechten/BTW, wat feitelijk neerkomt op belastingfraude.  Daarnaast veranderen de regels in de EU v.w.b. e-commerce op 01.07,2021, met de belangrijkste wijziging dat de vrijstellingsgrens voor BTW (22 Euro) komt te vervallen.  Iedere klant die na 01.07 iets bij jou bestelt met de leveringsvoorwaarde dat hij zelf voor de invoeraangifte/invoerrechten/BTW  moet opdraaien krijgt voor een zending van pakweg 20 Euro een rekening van PostNL/ koerier van 4 Euro BTW en afhandelingskosten,  zo tussen de 15 en 20 Euro (dus het dubbele).  Tenzij je full-service gaat leveren aan je klant (DDP) zou je je dus serieus af kunnen vragen of het nog wel interessant is om op dit moment een dropshipping-business te starten.....

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste dv123456, allereerst welkom op Higherlevel!

 

Vraag: Waarom zou een Amerikaanse klant jou 30 Euro betalen voor iets wat hij/zij met een beetje Googelen ook voor 10 Euro  zelf op Aliexpress kan bestellen?


Waarmee kan ik je helpen?

Ik help  ondernemers met financieel inzicht en advies over betaalbare én betrouwbare verzekeringen en voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid,  aansprakelijkheid en pensioen onder het motto "geld voor nu én geld  voor later".   Meer weten?  Contact

 

Update verplichte AOV: Regeling niet uitvoerbaar, Koolmees zoekt naar alternatieven.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
42 minuten geleden, Norbert Bakker zei:

Vraag: Waarom zou een Amerikaanse klant jou 30 Euro betalen voor iets wat hij/zij met een beetje Googelen ook voor 10 Euro  zelf op Aliexpress kan bestellen?

Die vraag kun je in zijn algemeenheid aan alle dropshippers stellen, Ik zou zelf (als ik al iets zou bestellen  in China) ook de dropshipper overslaan maar er zijn helaas nog (te) veel consumenten die bij dit soort artikelen bestellen. 

 

 

Edited by Norbert Bakker
Mod comment: reactie aangepast ivm forumregels 
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 256 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept