Jump to content
mwejda13
Verberg

Bedrijf starten in Nederland met importeren producten uit Polen

vraag
Posted (edited)

Goedemiddag.

Ik en mijn vriend we willen eenbedrijf starten.  We willen namelijk bouw producten uit Polen importeren en hier verkopen. Helass hebben we geen verstand van bedrijf runnen hier in Nederland.

Kan iemand ons helepen welke ondernemings vorm het best bij ons past?

Waar we op moeten letten?

 

Edited by Mikky Vrolijk
Titel aangepast
Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
 • Rate this answer

Welkom op HL

1 uur terug, mwejda13 zei:

Waar we op moeten letten?

Waar je op zou moeten letten, is onderzoeken of er een markt is die voor jouw oplossing openstaat en daar ook voldoende de portemonnee voor wil trekken. Die vraag vereist dat je voor jezelf op onderzoek uitgaat door alles op een rijtje te zetten over wat je wilt bereiken, hoe dat te bereiken zou zijn en wat er dan zoal voor nodig is om dat te bereiken. Een bedrijf rust grofweg op vier pijlers: klanten werven, omzet uit die klanten halen, marge uit die omzet bewaken (winst = omzet - kosten) en die omzet ook daadwerkelijk binnenhalen, dit is allemaal kennis die nodig is om jouw idee uit te kunnen werken naar hoe dat daadwerkelijk uit te voeren zou zijn. 

De ondernemingsvorm is dan slechts één van de aspecten die je dan moet verkennen, maar kijk ook naar potentiele doelgroepen, financiële -, economische -, juridische -, organisatorische aspecten, etc.

Inderdaad is het handboek ondernemen een goed startpunt, ook onderaan deze pagina vind je banners naar partnersites waar aanknopingspunten in staan om je inzicht te geven hoe je een bedrijf opzet.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer
1 uur terug, Hans van den Bergh zei:

Een bedrijf rust grofweg op vier pijlers: klanten werven, omzet uit die klanten halen, marge uit die omzet bewaken (winst = omzet - kosten) en die omzet ook daadwerkelijk binnenhalen,

Voeg daar een vijfde pijler aan toe ... garantie op gebreken en kwaliteit. Wie zich beroept op hoge kwaliteit, moet dat ook waar kunnen maken.

Voor verkoop aan bedrijven zijn de garantiebepalingen minder streng dan die aan consumenten, maar in beide gevallen niet tot aan de voordeur.

 

Advies is om simpel en klein te beginnen met een VOF en dat desgewenst uitbouwen naar een BV als de activiteiten, risico en winst dat rechtvaardigen.


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 170 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept