Jump to content
Donovan
Verberg

Vragen over distributeur en de marges

vraag

Hallo allen,

 

Ik heb veel onderzoek gedaan naar de term distributeur. Ik zou graag advies en tips willen ontvangen.

 

2,5 jaar geleden ben ik bij een buitenlands bedrijf terechtgekomen, waar ik potentie in zag. Op dit moment ben ik nog steeds een supporter. Eindelijk hebben ze hun product op de markt gebracht, waar ze patent hebben op het elektronische product in Europa en de US. Mijn plannen zijn om het product in de EU en de verenigde staten te verkopen aan Groothandels, retailers en consumenten. Een office en Warehouse worden er aangeschaft in Nederland en New York om mee te beginnen. De verkoop, distributie en marketing worden uit handen genomen. Door het bedrijf word ik als enigste distributeur aangewezen in de landen waar ik verkoop. Het bedrijf geeft me toestemming om hun bedrijfsnaam, merknaam en logo te gebruiken op de overeenkomst vastgelegd. Mijn vraag hierbij is kan ik hun bedrijfsnaam registreren als distributeur met hun toestemming, wat zijn de voor en nadelen ervan?

 

wat zijn de marges dat ik kan hanteren aan zowel de groothandels, retailers en consumenten.

Ik verkoop het elektronisch product voor een verkoopprijs van €299,- incl btw aan de consument. Momenteel ben ik in de onderhandeling over de inkoopprijzen met het bedrijf. Mijn inkoopprijs waar ik aan denk is  €73,56.  

 

De marges waar ik aan zit te denken:

Fabriek->distributeur = prijs 

Distributeur -> Groothandel = prijs x 1,3 

Groothandel->Retailer = prijs x 1,5 

Retailer->consument = prijs x 2,2 

 

Inkoop € 73,56 — x 1,3 = € 95,63 x 1,5 = € 143,44 x 2,2 = €315,57 incl btw

 

Graag zou ik hier feedback over willen ontvangen.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Welkom op HL 

 

Als ik jouw verhaal goed begrijp, kun jij voor dit product exclusiviteit krijgen in een bepaalde regio? Wat ik niet begrijp, is waarom je in de rekensom op de consumentenprijs €315,57 uitkomt, terwijl je het eerder hebt over €299,00?

 

Wat voor feedback hoop je verder te krijgen?

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 2
 • Rate this answer

Geen idee over wat voor een elektronisch product je het hebt, maar ik ben bang dat je een 1 hit wonder zult worden. Er zijn 2 smaken, of het veroudert nog sneller dan een zak aardappels onderin je keuken kast, of het wordt zo populair dat de concurrentie er ook op springt en voor je het weet ligt hetzelfde voor 99 euro bij de Blokker. Tenzij je Apple heet.

 

Maar mijn eerste gedachte is dat het opzetten van een distributie netwerk vanuit niets voor een product waarvan je niet weet wat de levensduur is. Wat kost de marketing en warehouse je, en op basis van je huidige positieve prijsinschatting, hoeveel moet je verkopen om break-even te draaien en hoe reëel is dat. Wat als er nu een nieuwe versie uit komt en je hebt nog 100.000 stuks van de versie 1.0 liggen, wat gebeurt er dan? Je verkoopt over de grens, wat gebeurt er met de verkoopprijs in de VS wanneer de USD minder waard wordt? Je kunt dan niet zomaar de prijs omhoog gooien omdat je winst in EUR omlaag gaat. Ga je verkopen aan grote ketens en hoe goed denk jij dat je eigen skills zijn tegenover de beroeps inkopers van grote concerns? Hoe aansprakelijk ben jij als er straks een huis afbrand doordat er een defect in het product zit en jij bent de enige schakel van de keten die in een bepaald land zit. Ik denk dat je iets verder moet kijken dan en berekening van de verkoopprijs.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
34 minuten geleden, mgbgt1975 zei:

 Ik denk dat je iets verder moet kijken dan en berekening van de verkoopprijs.

 

Toppost. Misschien niet wat vraagsteller wilde horen, maar wel wat hij nodig heeft! 

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer
1 uur terug, mgbgt1975 zei:

. Ik denk dat je iets verder moet kijken dan en berekening van de verkoopprijs.

En doe die berekening dan ook zonder btw. In de VS kennen ze dat niet eens.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Posted 21520 - 1,258
11 uur geleden, Donovan zei:

Eindelijk hebben ze hun product op de markt gebracht, waar ze patent hebben op het elektronische product in Europa en de US.

 

Iemand anders heeft het patent elders?

 

Dat klinkt als een product dat in Azië is ontwikkeld en vervolgens is doorverkocht aan een partij (het bedrijf) voor de VS en Europa. Die partij maakt jou vervolgens distributeur en meteen voor beide markten. Wat blijft er dan over voor 'het bedrijf' als toegevoegde waarde in die keten? Rechten-hebbende?

 

Wie is distributor in Canada?


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Kan weinig informatie geven over je elektronische product en hoe dit gaat lopen maar moet zeggen uit persoonlijke ervaring dat je marges goed zijn. 

Voorbeeld: tijdens mijn studie gehandeld (en nog steeds) in alle A-merk smartphones en computers (grote partijtjes) en had gemiddeld maar een winstmarge van tussen de 4 en 6 procent.

 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 15 leden online en 562 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept