Jump to content
Mike Hofman
Verberg

Welke rechtsvorm moet ik kiezen.

vraag

Goedemorgen forum!

 

Ik zit aardig in het haar met het volgende:

Het plan is, om een Spare ribs zaak te gaan openen in hartje Utrecht. Het Spare Ribs concept bestaat al 4 jaar elders en is bewezen succesvol te zijn. Zij hebben dit met ze tweeën opgestart en willen gaan uitbreiden. De bedoeling is, dat er een tweede zaak bij gaat komen onder dezelfde naam, recept etc, die ik ga starten (operationeel en financieel)

 

Het doel van mij is om voor mezelf te beginnen, dit concept verder uit te rollen en er uiteindelijk een franchiseorganisatie van te maken. Hun hebben hetzelfde doel voor ogen. Alleen ik heb nog nul kennis en ga bij hun in de leer en neem ook hun logo over etc. Nu is de vraag in welke rechtsvorm we het beste kunnen samenwerken. Ik ben bereid om keihard werken en er alles aan te doen, maar ik zou bijv, 1 x in de maand op een zaterdag vrij willen zijn en 6 dagen willen werken. Als dit niet mogelijk ga ik er denk ik aan onder door. Conclusie, alleen starten word lastig, maar met ze 3en de zaak gaan openen lijkt me ook weer teveel van het goede omdat ik dan niet echt eigen ondernemer ben en er een stuk minder aan overhoud. 

 

Wie zou mij hierin kunnen adviseren of weet iemand bij wie ik moet zijn waar we dit kunnen bespreken. 

 

Ik hoop dat iemand mij een beetje op weg kan helpen.

 

Groeten Mike!!

 

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Dag Mike,

Welkom op HL 

 

De rechtsvorm is in eerste instantie een minder belangrijke afweging. Je bent al bezig van alles op een rijtje te zetten om te beoordelen of en hoe het voor jou haalbaar is en wat ervoor nodig is om het haalbaar te maken. Ga daar vooral mee door en dan komt ook de meest geschikte rechtsvorm vanzelf aan de orde.

 

Bijvoorbeeld:

Als IB-ondernemer draag je persoonlijk alle risico's, maar heb je de eerste 3 jaar gunstige belastingvoordelen.

Met een BV kun je je persoonlijk (deels) voor risico's afschermen, maar ben je van meet af aan (ook fiscaal) duurder uit en gebonden aan een gebruikelijk loon. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 2
 • Rate this answer

Met 0 kennis en ervaring lijkt me starten als zelfstandig (franchise)ondernemer niet verstandig.

 

23 uur geleden, Mike Hofman zei:

Het Spare Ribs concept bestaat al 4 jaar elders en is bewezen succesvol te zijn

 

Dat zegt helemaal niets over een kopie op een andere plek en andere ondernemers.  Dat iets succesvol is heeft vooral te maken met de kwaliteiten van de ondernemers die het uitvoeren , en niet met alleen een concept of goede plek. Een goede ondernemer kan een matige plek nog redelijk succesvol maken terwijl een slechte ondernemer een topplek volledig kan verknallen 

 

Mijn advies: Ga eerst bij ze in de leer in loondienst: dan leer je de fijne kneepjes van het vak en het ondernemen zonder risico en kleerscheuren én kun je rustig kijken of dit iets is dat jou echt bevalt.   Wel kun je nu alvast afspraken maken over inkopen en zelfstandig ondernemerschap / franchisenemerschap op termijn. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 173 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept