Jump to content
Jaap B
Verberg

oude advertentie staat ongevraagd op reclame site

vraag

Ik heb een aantal oude advertenties die ongevraagd op de websites www.advertentiex.nl en op huntingad.com staan.  Het gaat hier om een kopie van oude advertenties die ik rond het jaar 2010 op een aanbiedingssite  als speurders of een andere marktplaats heb geplaatst (NIET op bovengenoemde sites).  Echter wordt er steeds automatisch op deze sites de advertenties hernieuwd. Het probleem is dat de vermelde prijzen totaal niet meer van deze tijd zijn en ik dus af en toe een klant aan de  telefoon krijgt die of producten willen bestellen die niet meer bestaan of denkt dat de producten nog voor de oude prijs te koop zijn.

 

Deze sites hebben geen goede contact functie en inloggen is niet mogelijk. Deze sites komen op zijn zachts gezegd een beetje dodgy over. Hoe kan ik het best hiermee omgaan? Ik heb ook geen idee hoe deze advertenties op de sites zijn beland

 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

al op google gevonden wat anderen gedaan hebben? (o.a. tros radar, maar dat is uit 2015, kwam daar wel dit mailadres tegen: contact at advertentiex.nl) En via SIDN: duku602 at gmail.


Denariusadvies.nl : Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Posted 21520 - 1,258

 

Wat een leuk probleem. 

 

Je komt op internet situaties tegen waarbij je je afvraagt, 'waarom in hemelsnaam?' Welk belang heeft iemand erbij om tien jaar oude advertenties opnieuw te plaatsen? Is dat hergebruik? Ik veronderstel dat ze een lege marktplaats wilden vullen en dus maar wat oude advertenties gekopieerd hebben.

 

Ik ben geen jurist. Een beroep op het auteursrecht lijkt me wat ver gezocht. Het kan echter wel als onrechtmatige daad gekenschetst worden. Iemand doet zich voor alsof hij jou vertegenwoordigt door een oude advertentie te hergebruiken, en daarmee veroorzaakt hij schade. Dat kun je beredeneren en zelfs becijferen, al heb je er een natte vinger voor nodig.

 

Bij wie ga je die schadeclaim indienen? Zijn het dezelfde advertenties, met andere worden: is het waarschijnlijk dezelfde boef die deze herplaatst heeft?

 

De mailnaam duku602 (die ook bij SIDN te vinden is) leidt naar Boekarest. Het betreft een Andries Alexander die als Duku of Alex zelf reageert, ook op het forum van Tros Radar.

 

Het revenu-model heeft uiteraard alles met Google Banner Network te maken. Bij Google is het fenomeen bekend van sites met nep-nieuws of nep-advertenties. Die worden overal vandaag geschraapt: auto scrape websites. Nepnieuws-sites en nep-marktplaatsen trekken verkeer aan en daar wordt aan verdiend via Google Banners.  Het probleem is bij Google bekend, maar ze doen er niets aan. Topics over vergelijkbare kwesties op Google Publisher Help worden gesloten.


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer
Posted (edited)

Het is een verkoopkans met omdenken.

 

Sta klanten te woord en leg uit dat deze advertenties ongevraagd geplaatst worden en dat jij niet samenwerkt met deze partij(en), maar dat je anno 2021 inmiddels x jaar bestaat.

 

Mvg,

 

Wigbolt

Edited by Wigbolt

Kinderbestek met naam en datum gratis graveren. Onze collecties kinderbestek en kinderservies.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 17 leden online en 549 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept