• 0

Meldpunt regelgeving overheid

In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Heb je als ondernemer last van tegenstrijdige of onduidelijke regels van de overheid? Of van onnodige administratieve lasten? Of wil je een suggestie doen hoe procedures makkelijker of goedkoper kunnen?

 

Meld het dan bij het meldpunt Regelgeving op Ondernemersplein >>>

Lees vooraf welke meldingen wel/niet in behandeling worden genomen. 

 

Heb je last van regels van een decentrale overheid, zoals de gemeente, provincie of waterschap? Dan kun je dat melden bij de decentrale overheid zelf. Weet je niet bij welke decentrale overheid? Het Meldpunt regelgeving kan u hierbij helpen.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

  • 0

Opzich nuttig als er ook daadwerkelijk wat met de aanvragen gedaan wordt.

Helaas heb ik de nodige op- en aanmerkingen m.b.t. de overheid/regelgeving waar niemand iets aan wil doen. (lees: bezuinigingen, geen prioriteit etc. etc. )
Jammer maar helaas

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479
Op 28-7-2021 om 11:53, Barr76 zei:

op- en aanmerkingen m.b.t. de overheid/regelgeving waar niemand iets aan wil doen. (lees: bezuinigingen, geen prioriteit etc. etc. )

Is dat de terugkoppeling die je van de overheid krijgt als je dmv van bovenstaande link naar meldpunt regelgeving daar melding van maakt?  

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 1
(aangepast)

Mikky Vrolijk nee, het is gewoon een constatering door de jaren heen.

Om maar een simpel voorbeeld te noemen: 
wil je als ondernemer gebruikte sieraden of bijv. gebruiksvoorwerpen van edelmetalen verkopen dan moet elk item gekeurd zijn conform de Nederlandse wet.
(bijv. zilver boven de 8 gram en goud boven de 1 gram moet gekeurd zijn voordat je dat officieel mag verkopen.
Om die reden heb ik o.a. mijn eigen meesterteken om de handel te kunnen laten keuren.

Nu is er bij mijn weten niemand die dat laat keuren, er zijn genoeg webshopjes die van alles aanbieden zonder enig keur...er wordt volstaan met bijv. 925 zilver, gemerkt.

Kortom: iedereen doet maar wat en heeft sch*t aan de regels...controle is er ook niet op. 
Waarborg NL zal zo nu en dan eens een steekproefje doen, het Agentschap Telecom zal eens wat mensen benaderen die geen keurtekenplaat online hebben en dat is 't wel.

Kortom: er zijn zat wetten, er wordt structureel niks mee gedaan.
De ellende is: ik wil de boel wél op orde hebben, het kost mij zakken met geld (en ik ben dus ook vaak te duur) en een ander doet maar wat, verkoopt wat los en vast zit en komt er gewoon mee weg ook.

Of neem het DOR register...ook dat register houd ik zo goed en zo kwaad mogelijk bij. (buiten de edelmetaal opkopers ben ik hoogstwaarschijnlijk één van de weinigen die dat register bijhoudt)
En dan hoor je, ik meen vorig jaar, op het nieuws dat Grapperhaus het lumineuze idee had om heling tegen te gaan...er zou iets moeten komen van een register waar handelaren in gebruikte goederen hun inkopen moeten noteren. 
Ik dacht dat ie een geintje maakte, nee dus...wel, dat DOR bestaat al 100+ jaar.  Dat geeft al aan dat er dus niks mee gedaan wordt en ik krijg sterk de indruk dat ik een hoop verplichte DOR administratie er bij heb terwijl er weinig tot niets mee gedaan wordt. Frustrerend.

Of neem nou alle (veelal lichtelijk achterhaalde) wetgeving en eisen m.b.t. webshops.
Leuk dat die regeltjes er zijn, maar ook daar wordt niks mee gedaan.
Trek een willekeurige webshop uit Google en de kans is 99,7% dat zo'n site (vrijwel) niet aan de gestelde eisen voldoet.
Een mooi voorbeeld zijn de Aliexpress dropshippers: retourrecht bestaat niet, er wordt gesmeten met trademarks, misleiding en ga zo maar door.

Het kan allemaal hier in NL...regeltjes genoeg maar controle is ver onder het vriespunt.

Dan kom ik even op de ACM, consumentenbond en meer van die clubs.
De subsidies hollen achteruit, minder budget=minder actie en het zijn inmiddels meer tandenloze tijgers geworden.
Zo nu en dan nog even een klein brulletje...
De ACM was vorige week nog even in het nieuws: een dropshipper/oplichter was even door de AM uitgelicht want er waren wel heel veel klachten (1000+)
Kortom: de ergste "ondernemers" pikken ze er even uit, wellicht om even als voorbeeld te stellen voor anderen en daarmee is 't voorlopig weer even klaar.

Het hele online shoppen is daarmee ook 1 grote bende

Hamvraag:
Wanneer gaat o.a. de KvK en de overheid weer doen waarvoor ze bedoeld zijn? Vroeger kon je nog uit de KvK geknikkerd worden als je 't te bont maakte..er was nog controle. Tegenwoordig is 't m.i. meer geld vangen en achterover leunen.
Kan er niet iets van een 3 stikes out systeem komen? 3 x verprutsen en dan is 't exit KvK nr.
(Ik ben bijv. wel voorstander van het Deutsche systeem: elke site de gegevens van de directie, gevens van de website bouwer enz. enz. Mocht er een probleem zijn dan kan je direct de juiste man aan de jas trekken (daarom ben ik ook wel fan van duitse webshops, het is daar vertrouwd kopen!!) )

Afijn, wanneer wordt er eens actie ondernomen.
Of is de overheid al dermate de regie kwijt dat er niks meer te redden valt??

Zo, dat moest er even uit :) 
 

aangepast door Barr76
Link naar reactie
  • 0
Op 28-7-2021 om 12:00, Mikky Vrolijk zei:

...terugkoppeling die je van de overheid krijgt als je dmv van bovenstaande link naar meldpunt regelgeving daar melding van maakt?  

'Geachte heer/mevrouw,

Uw melding is ontvangen door Antwoord voor bedrijven. U heeft de volgende melding gedaan:

Afzender: no-reply@ondernemersplein.nl
Datum verzonden: 26-jul-2021 15:11
Naar: kcg_formulieren@rvo.nl
Onderwerp: Melding meldpunt via ondernemersplein.kvk.nl J H van den Bergh...

...Binnen drie werkdagen krijgt u een reactie hoe het met uw melding verder verloopt, of nemen we contact met u op om enkele verduidelijkende vragen te stellen zodat wij uw melding beter kunnen behandelen.

Met vriendelijke groet,

Meldpunt Regelgeving
Antwoord voor bedrijven'

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

"Ik heb een klacht, maar de overheid doet er toch niets mee. Dus ik geef de klacht niet door, zodat ik zeker weet dat de overheid er niets mee kan doen."

 

Dat soort geleuter werkt misschien goed op een buurtbarbecue, maar als je je klacht op dit forum kunt delen, kun je die net zo goed doorgeven. Aan self fulfilling prophesies heeft helemaal niemand wat.

 

aangepast door prinsrachid

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
  • 0
Op 28-7-2021 om 13:11, prinsrachid zei:

Dat soort geleuter werkt misschien goed op een buurtbarbecue, maar als je je klacht op dit forum kunt delen, kun je die net zo goed doorgeven. 

 

Barr76 legt prima uit dat onze overheid heel goed is in het openen van loketten (waar je met een beetje geluk binnen drie dagen hoort dat je klacht gearriveerd is) maar minder goed in de handhaving van regels - die veel te ingewikkeld zijn om hand te haven.

 

Mopperen op dit forum is waarschijnlijk effectiever dat klagen bij een overheidsloket, bij een private melddesk die geen klachten meer mag registreren of aangifte doen bij een politie die geen tijd heeft.

 

De reactie van een andere forumdeelnemer als 'geleuter' beschrijven is onbeleefd en onnodig agressief. 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1

Dit topic illustreert exemplarisch hoe iets dat misschien maar een tijdelijk functioneel-operationeel probleem is (niet kunnen inloggen) kan worden geëscaleerd tot problemen met wet- en regelgeving. Hans heeft helemaal geen problemen met de regelgeving; hij wil er juist correct gebruik van maken.


Het toevoegen van toegankelijke loketten maakt de loketten die gesloten blijven zelf niet toegankelijker: dat is extra dweilen aanrukken om te kunnen blijven dweilen met de kraan open.

 

(Je kunt waarschijnlijk zelfs beargumenteren dat de kans op het verkeerde loket toeneemt met het aantal loketten, maar dat is misschien te academisch.)

Link naar reactie
  • 0

prinsrachid "Ik heb een klacht, maar de overheid doet er toch niets mee. Dus ik geef de klacht niet door, zodat ik zeker weet dat de overheid er niets mee kan doen."

Sja, als je de post/link van topicstarter in combinatie met mijn betoog even had gelezen...
Mijn betoog is typisch iets wat (uiteraard) niet behandeling wordt genomen.
Daarnaast is mijn betoog iets wat niet even door een helpdesk kan worden verholpen.

Het probleem zit diepgeworteld en er kán wel wat tegen gedaan worden...maar de overheid wil 't blijkbaar niet.
Prima, maar lazer dan ook maar al die regeltjes overboord en maak van het online shoppen dan maar formeel een wildwestcircus.
Webshops c.s. hebben op dit moment even veel waarde als een hobbysjacheraartje op marktplaats: garantie onder BOGO voorwaarden (Bocht Om Garantie Om), bevalt 't niet dan heb je pech, wetgeving doet er niet toe en bij klachten doet de helpdesk van Marktplaats net zoveel als onze overheid: niets.

Geen "self fulfilling prophesies" dus.
(gelieve de Nederlandse taal te gebruiken...de Engelse taal klinkt vast interessanter, maar we zitten volgens mij nog steeds in Nederland.
Tevens ook meer kans op taalfouten aangezien Engels niet onze moerstaal is.
Prophesies is met een c. Prophecies dus.) 

TwaBla(Fries?)
"De reactie van een andere forumdeelnemer als 'geleuter' beschrijven is onbeleefd en onnodig agressief."

Ik maak me er niet druk om...ik kan wel een schop van een ezel hebben ;) 
Zo'n reactie is één ding, zou hij 't direct op de man spelen dan wordt het een ander verhaal.

Link naar reactie
  • 0

Mod-commentaar:

Ik neig naar opschoning van dit topic. Om dat te voorkomen s.v.p. vanaf nu weer uitsluitend on-topic reageren i.p.v. op de persoon, waarvoor dank.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 2
Op 26-7-2021 om 15:13, Hans van den Bergh zei:

Nuttig! Meteen gebruik van gemaakt inzake deze kwestie

En ik kan weer inloggen! 👍🏻

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 127 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.