• 0

Meer klanten vinden

Hallo allemaal! Sinds september vorig jaar ben ik officieel gestart als zelfstandige boomverzorger. Ik ben zelf nog redelijk jong (20 jaar), maar mijn vader helpt me hier veel bij en ik heb ondertussen door opleidingen en dergelijke ook al veel connecties gemaakt met collega's die al meer ervaring hebben dan mij. Voorlopig heb ik maar genoeg werk om 1 keer per week aan de slag te gaan als boomverzorger. De bedoeling is om zo uit te bouwen dat ik binnen 2 jaar full-time boomverzorger kan worden. 

 

Het meeste gerief, vakkennis en connecties heb ik al om dit te laten lukken, maar nu moet ik dus op zoek naar meer klanten!

 

In het begin benaderde ik potentiële klanten maar ondertussen krijg ik het meeste werk binnen door mond-tot-mond reclame van tevreden klanten of kennissen. 

Ik heb al social media profielen waarop ik vaak post, en soms ook wel werk via krijg (maar niet veel). In mijn buurt is er zo goed als geen concurrentie, af en toe zie ik wel eens een boomverzorger aan de slag maar die is dan altijd van redelijk ver (vlot 50km).

 

Ik ben nu van plan om spandoeken te plaatsen langs grote wegen en bij kennissen, auto en aanhangwagen te laten beletteren, flyers bij lokale supermarkten, tuincentra, machineverkopers... en dergelijke te leggen om zo mijn naambekendheid te vergroten.

 

Probleem is wel dat niet heel top ben in het zelf ontwerpen en pakkende informatie te verzinnen om op deze spandoeken, flyers, autostickers... te zetten. Weten jullie wat voor iemand ik hier het beste voor benader? Ik heb zelf al wel wat ontworpen maar zou graag wat feedback willen.

 

Hebben jullie nog tips voor mij om meer klanten te vinden? Bedenkingen bij mijn plannen? Andere ideeën om meer klanten te vinden?

 

Alvast bedankt! 

 

Met vriendelijke groet

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1
(aangepast)
Op 16-8-2021 om 06:49, Tonino zei:

als ik google op jouw stad/dorp of regio + boomverzorger, kom ik dan bij jou uit?

 

Sta je al op Google Maps / Places?

 

Bomen zagen.

Bomen toppen.

Boom onderhoud.

Boom kappen.

Fruitbomen.

Takken zagen.

 

Houten visitekaartjes of houten potloden met telefoonnumer erop om uit te delen.

aangepast door TwaBla
Google Maps

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1
Op 15-8-2021 om 22:15, Michael VDB zei:

In het begin benaderde ik potentiële klanten maar ondertussen krijg ik het meeste werk binnen door mond-tot-mond reclame van tevreden klanten of kennissen. 

 

Als ik heel eerlijk ben, zou ik hierop blijven inzetten. Ik weet dat het heel verleidelijk is om 'reclame' te maken, en geld te steken in 'marketing' enzo. Maar als ik naar alle kennissen om mij heen kijk die in onderhoudsberoepen zitten (letterijk: huis-, tuin- of boomverzorging), dan krijgen ze al hun klanten door mond-tot-mondreclame, zonder dat ze noemenswaardig geld uitgeven aan (onnodige) reclame. Ze hebben (hooguit) een simpele website die niet meer is dan een virtueel visitekaartje met contactinformatie en foto's van werk uit het verleden.

 

Het voordeel van mond-tot-mondreclame is dat je relatief goede klanten krijgt. En het geeft je ook de mogelijkheid om langzaam uit te breiden. Telkens als je een nieuwe klant krijgt, komt die hopelijk bovenop de bestaande klant. Voordat je het weet (binnen een aantal jaar), zit je agenda vol. De grootste fout die je kunt maken is dat je juist te snél te véél klanten krijgt, waardoor je juist teleurstellingen creëert bij je nieuwe klanten. Je kunt beter heel verzichtig steeds één nieuwe klant erbij krijgen.

 

Je zult dan ongetwijfeld nog steeds fouten maken, maar die fouten maak je dan slechts bij één klant. Het voordeel is dat je daarvan leert (zeker als je een nieuw bedrijf hebt en/of jong bent), en dat je het vervolgens (hopelijk) nooit meer fout doet. Een ander voordeel van langzaam uitbreiden is dat je ook rustiger je oren en ogen open kunt houden voor nieuwe diensten. Soms zal een klant je vragen om iets te doen wat je op dat moment niet kunt leveren. Als je agenda al helemaal volgepropt zit, heb je weinig ruimte meer om de bakens te verzetten. Als je nog aan het begin van je carrière staat met een nog niet overvolle agenda, kun je nog een beetje bijsturen.

 

Een andere ontwikkeling die vrij normaal is, is dat je je netwerk langzaam uitbreid van losse, kleine particuliere klanten naar de grotere, zakelijke klanten. In het begin zul je misschien makkelijk snel kleine klusjes kunnen aannemen. Dat is ook goed. Je krijgt daardoor een hoop ervaring met veel verschillende, kleine situaties. Na verloop van tijd zal je daar waarschijnlijk langzaam afscheid van kunnen en/of moeten nemen, omdat zakelijke klanten vaak grotere klanten zijn, die óf meer per uur kunnen betalen óf zorgen dat je niet zo veel van hot naar her hoeft te reizen.

 

 

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
  • 1

Abonneer je op Tendernet en maak een selectie van alle openbare tenders welke voor jou geschikt zijn.

Gemeentes en overheidsorganisaties schrijven daar soms een tender uit voor zaken die met bomen te maken hebben (controle, snoeien, verwijderen etc).

 

Als ik op https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen als zoekwoord "bomen" invul krijg ik al 20 meldingen.

 

Kost je niets en je kan overal op inschrijven.

http://www.onym.nl

voor al uw inkoop/product sourcing in Polen, uw boots on the ground aldaar, wij hebben de contacten in Polen, wij weten de weg

ook voor fiscale, juridische zaken en real estate zijn wij hier uw partner

Link naar reactie
  • 1
Op 9-9-2021 om 22:19, HabSandra zei:

 

Ik denk in sommige branches meer dan in andere. VA staat voor Virtual Assistant, kortom, een freelancer die je kan inhuren om bepaalde werkzaamheden van je over te nemen.

 

Oh die VA. Maar die ken ik wel. Dat is de ouwe directie-secretaresse die vervolgens personal assistant genoemd werd en nu thuis werkt als VA.

 

Dat is een manusje van alles. 

 

Die zou ik zeker niet inschakelen voor websites en marketing. Daar zijn echte specialisten voor.

 

Niks ten nadele verder van hardwerkende directie-assistenten. :smiling-face-with-hearts:

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Welkom op HL 

 

Ik had op mijn bedrijf een vaste hovenier, die voor de boomverzorging een relatie inschakelde. Misschien kun jij zo ook aan meer opdrachten komen?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Zoals Tonino al aangeeft. Google is voor deze dienst denk ik onmisbaar. Zorg voor een goede Google reclame campagne en adverteer bijvoorbeeld op "boomverzorging Gelderland" of op woonplaats. 

En natuurlijk andere interessante zoekwoorden. 

Onmisbaar en in mijn ogen en zeker de moeite waard. 

Link naar reactie
  • 0

Met het verkregen geld zou ik eenmalig investeren in een logo en huisstijl bij een ontwerper. Spandoeken en flyers zijn leuk natuurlijk, maar zelf groot voorstander van een website in combinatie met Google Ads en Google Organisch. Hiermee bereik je voornamelijk mensen die exact naar jou opzoek zijn. Met een spandoek langs de weg bereik je 99% mensen die niet geïnteresseerd zijn.

 

Website hoeft overigens helemaal niet complex te zijn.

Leef je leven door te leven.

Geef om geven door te geven.

Traprenovaties | Treinkaartjes | DC Timmerwerken

Link naar reactie
  • 0

Hi Michael,

 

Leuk om een jonge ondernemer te zien. Wat ik niet uit je verhaal op kan maken, wil jij voor de consument gaan werken of wil jij je laten inhuren door andere hoveniers? Richting bedrijven ga je anders te werk dan richting consumenten. Wat ik ook mis is of je alleen beperkt bent tot boomverzorging of dat je ook algemeen hovenierswerk doet? Is boomverzorging een wens of een beperking? 

Link naar reactie
  • 0
Op 15-8-2021 om 22:15, Michael VDB zei:

De bedoeling is om zo uit te bouwen dat ik binnen 2 jaar full-time boomverzorger kan worden. 

 

Kijk alvast uit naar een mogelijke specialiteit, zoals boomrestaurateur (voor hele oude bomen) of exotenspecialist (olijven en druiven bijvoorbeeld) of fruitboomverzamelaar. Ik zie al een vlog voor me waarin je van appelboom naar perenboom rent, zoals Freek in de Gaard van Eden.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ongekende mogelijkheden op dat gebied, er valt zat professioneel te snoeien.

maar wat de meeste vergeten, dat ondergronds ook veel te beïnvloeden is. :hugging-face:

 

In particuliere tuinen even hier en daar rondsteken, beluchten en neutronen korrels van Koot en de Bie.

 

Maar goed dat is offtopic natuurlijk, maar of je nu een plataan of een bonsai snoeit...blijft eender, de hoogte alleen hé.

Link naar reactie
  • 0

Ik zou op zoek gaan naar een VA die je kan helpen met je marketinguitingen, maar je wellicht ook kan helpen aan ideeën om nieuwe klanten te werven.

Voordeel is dat je zo de kosten goed in de hand kan houden en ieder moment kan beslissen of je er mee door wilt gaan.

Als ik je bericht goed lees dan denk ik dat je uit België komt? Dan is het belangrijk dat je iemand zoekt die bekend is met Belgen, want daar werkt de Nederlandse aanpak niet altijd. Je spreekt een Belg op een andere manier aan dan een Nederlander ;-)

 

 

Als gevestigde of startende horeca ondernemer op zoek naar ondersteuning en/of advies? Bemiddeling bij aan- en verkoop, startersbegeleiding, financiering/herfinanciering, conceptontwikkeling, schuldsanering, advies, coaching, Interim management, ...etc. Stuur me gerust vrijblijvend een pb!

www.HorecaAdviesBureau.nl

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Michael VDB, heb je of heeft u :winking-face: een reactie op onze berichten?

 

Je hebt inhoudelijke belangstelling, maar je doet er tegen (mijn) verwachting voorlopig niets mee...

 

Mvg,

 

Wigbolt

aangepast door Wigbolt
Link naar reactie
  • 0
Op 25-8-2021 om 12:57, HabSandra zei:

Ik zou op zoek gaan naar een VA die je kan helpen met je marketinguitingen, maar je wellicht ook kan helpen aan ideeën om nieuwe klanten te werven.

 

Is de afkorting VA al zo ingeburgerd dat iedereen weet wat dat is? Ik heb geen idee waar je het over hebt.

 

Op 30-8-2021 om 20:53, NielsL zei:

Een ‘echte’ website kan veel meer voor je bedrijf betekenen.

 

Vraagsteller bedient niet de hele wereld maar richt zich vooral op opdrachtgevers in zijn buurt. Daar houdt Google rekening mee, zeker wanneer je je bedrijf aanmeldt voor Google Maps. Doe de test en type "boomverzorger" in je zoekvakje: kijk hoeveel 'echte' websites opduiken en hoeveel digitale visitekaartjes...

 

Ik krijg vijf resultaten op Google Maps waarvan de top-drie respectievelijk 8, 10 en 5 reviews hebben. Heel eenvoudige wordpress-sites, maar wel met reviews goed ingeregeld!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Op 16-8-2021 om 15:35, prinsrachid zei:

Ze hebben (hooguit) een simpele website die niet meer is dan een virtueel visitekaartje met contactinformatie en foto's van werk uit het verleden.

Ik zie dat Michael vd B (nog) niet reageert op de vele reacties. Toch wil ik een tip geven om een (inderdaad) simpele website te (laten) maken. Ik ga echter niet uit van een visitekaartje, omdat je daarmee weinig of niets opschiet. Als je die website optimaal mogelijk laat maken (en dat is geen rocket science) met pakkende originele content (kijk eens bij andere collega's in het veld om ideeën op te doen) in combinatie met tips die anderen hier al gaven (google maps, aanmelden bij google bedrijven, integratie sociale netwerk of media), dan kan een website enkele klanten opleveren. De investering verdien je terug, is de bedoeling.

 

Een website moet rendabel zijn. De investeringskosten worden zo terug verdient. Belangrijke factoren die ook meespelen naast de kwaliteit van de website hebben te maken met vraag en aanbod, presentatie, inhoud en l.b.n.l. concurrentie.

Ik ben zelfstandig allround websitebouwer en webdesigner uit Utrecht - De Meern, eigenaar van WebsiteMet.

Als pianist, singer songwriter, componist en sessie muzikant ben ik actief, zie Pianist Wim Houtman

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Michael VDB?

 

Ik zou hier allemaal flauwe reacties met spreekwoorden over bomen kunnen plaatsen, er zijn hier immers diverse mensen (mede-ondernemers) die goedbedoelde reacties plaatsen en jij reageert niet meer...

 

Mvg,

 

Wigbolt

aangepast door Wigbolt
Link naar reactie
  • 0
Op 31-8-2021 om 13:16, TwaBla zei:

 

Is de afkorting VA al zo ingeburgerd dat iedereen weet wat dat is? Ik heb geen idee waar je het over hebt.

 

Ik denk in sommige branches meer dan in andere. VA staat voor Virtual Assistant, kortom, een freelancer die je kan inhuren om bepaalde werkzaamheden van je over te nemen.

Zo iemand kan bijvoorbeeld een stukje marketing van je overnemen.

Als gevestigde of startende horeca ondernemer op zoek naar ondersteuning en/of advies? Bemiddeling bij aan- en verkoop, startersbegeleiding, financiering/herfinanciering, conceptontwikkeling, schuldsanering, advies, coaching, Interim management, ...etc. Stuur me gerust vrijblijvend een pb!

www.HorecaAdviesBureau.nl

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Het zou een ideale introductie of werktitel zijn voor een paar stukjes kleinkunst:

 

0,2 fte boomchirurg met Veldoperatie Assistent

 

Welterusten.

 

Mvg,

 

Wigbolt

aangepast door Wigbolt
Link naar reactie
  • 0
Op 10-9-2021 om 21:59, TwaBla zei:

 

Oh die VA. Maar die ken ik wel. Dat is de ouwe directie-secretaresse die vervolgens personal assistant genoemd werd en nu thuis werkt als VA.

 

Dat is een manusje van alles. 

 

Die zou ik zeker niet inschakelen voor websites en marketing. Daar zijn echte specialisten voor.

 

Niks ten nadele verder van hardwerkende directie-assistenten. :smiling-face-with-hearts:

Denk dat dat een beetje kort door de bocht is ;-)
Er zijn VA's die zich specialiseren in een bepaalde richting, en daar zitten erg kundige VA's tussen die een grote meerwaarde kunnen zijn.

Ook op het vlak van websites en marketing.
Deze mensen, die zich continue bijscholen en hard werken om de beste in hun vak te zijn, doe je tekort door ze als veredelde directie-secretaresse weg te zetten.
 

Als gevestigde of startende horeca ondernemer op zoek naar ondersteuning en/of advies? Bemiddeling bij aan- en verkoop, startersbegeleiding, financiering/herfinanciering, conceptontwikkeling, schuldsanering, advies, coaching, Interim management, ...etc. Stuur me gerust vrijblijvend een pb!

www.HorecaAdviesBureau.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 268 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.