Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
elsiens

Finale LiveWIRE Young Business Award 2005

Recommended Posts

Op 19 december 2005 wordt bekend welke jonge technisch innovatieve ondernemer de LiveWIRE Young Business Award wint.

 

Vier bedrijven worden genomineerd vanwege een vernieuwend ondernemersidee dat ze binnen LiveWIRE uitwerkten. De genomineerde met de meest haalbare en succesvolle innovatie wint de hoofdprijs van 10.000 euro. Daarnaast kan men van 5 tot 14 december via de site van radio 538 stemmen voor de publieksprijs ter waarde van 10.000 euro.

 

Drie finalisten zijn al geselecteerd door een jury. Dit zijn Mendix uit Rotterdam, Easybow uit Schiedam en Netras uit Helmond.

Mendix ontwikkelde een revolutionair ontwikkelplatform dat erin slaagt het standaard (programmeer)werk grotendeels te automatiseren. Het vergroot de productiviteit van een programmeur met een factor 5 tot 10 en is toepasbaar in elk type organisatie.

EasyBOW ontwikkelde fileOcean, een server voor het zeer eenvoudig opslaan van bestanden en het maken van back-ups. De server levert de MKB-ondernemer een kostenbesparing op van 60% doordat fileOcean laag geprijsd is en geen installatie- of onderhoudskosten heeft.

Netras Mobile Systems ontwikkelde de City-L, een zeer lichte bestelwagen die twee tot drie keer meer lading kan vervoeren. Door de unieke U-constructie van het chassis heeft de auto geen achteras, geen zware laadklep en kan de laadbak tussen de achterwielen op de grond zakken.

 

Jij kunt tot en met 24 november meebepalen wie de vierde finalist wordt door je stem uit te brengen op http://www.livewire.nl. Daar vind je ook meer informatie over de drie gekozen finalisten.

 

De vier jonge, enthousiaste finalisten laten zien dat innovatie kans heeft in Nederland. Samen met ruim 200 andere LiveWIRE deelnemers van 2005 creëren ze nieuwe producten en diensten die de economie verder laten groeien. Tijdens de finale van de Young Business Award krijgen zij het woord. Ze vertellen over hun succes en hoe andere partijen daarvan kunnen leren om ook in de komende jaren innovatie een kans te geven. Chris Buijink, directeur-generaal Ondernemen en Innovatie, reikt de prijs uit aan de winnaar. Bovendien is er gelegenheid met hem in discussie te gaan over de rol van de overheid.

 

Finale bijwonen?

Je bent van harte uitgenodigd om de landelijke finale bij te wonen op 19 december a.s. en kennis te maken met de innovatieve genomineerden. De kosteloze bijeenkomst vindt plaats van 15:15 tot 19.30 uur op het Shell Hoofdkantoor Den Haag. Meld je aan via http://www.livewire.nl.

 

LiveWIRE is een internationaal Shell project dat technisch innovatief ondernemerschap ondersteunt. Dat gebeurt door reeds jonge ondernemers kosteloos te informeren, inspireren en begeleiden bij de groei van hun eigen innovatieve bedrijf. In Nederland wordt LiveWIRE uitgevoerd door Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stand vanochtend een hele pagina over in de Telegraaf.


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bakerzak vierde finalist Young Business Award

Bakerzak uit Voorschoten is door een internetstemming gekozen als vierde finalist van de LiveWIRE Young Business Award. Op 19 december strijdt de ondernemer samen met de drie andere finalisten om 10.000 euro.

 

Tijd dat ze aan al die wedstrijden een voorwaarde toevoegen.

Namelijk relevante octrooiliteratuur toevoegen.

 

Dan stuit je namelijk op een ZZzlaapzak (zie foto) die in 1999 door mij ontwikkeld is speciaal voor baby's met eczeem.

Kinderen die ook erg onrustig zijn ;)

 

Aan het model van deze deelnemer is duidelijk te zien dat ze moeite moesten doen om om mijn octrooi heen te breien, met als gevolg constructies die wij per se wilden vermijden.

 

Ik persoonlijk zet bij veel van dit soort wedstrijden vraagtekens bij hte begrip innovatie. Een ander modelletje is dus blijkbaar al innovatie ???

Zzzlaapzak.thumb.jpg.daba4aabedc5c823d9e7a7b4149d8d72.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo allen,

 

Net terug uit Den Haag kan ik melden dat - gelukkig voor Merkava - 'De Bakerzak' geen prijzen heeft gewonnen. Mevrouw Bakerzak heeft overigens inmiddels wel in enkele maanden al 2000 van die zakjes verkocht, dus misschien had Merkava toch iets meer met zijn octrooi moeten doen...

 

De publieksprijs ging naar het bedrijf Netras met een nieuw soort stadsvrachtwagentje dat ik ook al eens bij een Brabantse Innovatiedag voorbij had zien komen.

 

De juryprijs ging naar Easybow dat een goedkoop plug-and-play backup/server systeem heeft ontwikkeld voor het MKB in een kek oranje jasje dat je bijna naast je Appletje op je bureau wil hebben.

 

Wat mij betreft had de vierde finalist mogen winnen. Mendix heeft een softwarepakket ontwikkeld dat "automatisering automatiseert". Het pakket regelt dat voor ontwikkelaars groepen van codes die vaker worden gebruikt, niet iedere keer helemaal opnieuw hoeven te worden ingevoerd. (als dit digiblondje het zo goed weet uit te leggen). Hun marktpotentieel is enorm. Zeker omdat het ook kan worden toegepast bij uitbreidingen in bestaande software.

 

Verder was het Shellbuffet weer uitstekend en waren er veel enthousiaste jonge ondernemers. Al met al weer een prima startersevenement.

 

Groeten Karen

 

 

 

 


Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo allen,

 

Net terug uit Den Haag kan ik melden dat - gelukkig voor Merkava - 'De Bakerzak' geen prijzen heeft gewonnen. Mevrouw Bakerzak heeft overigens inmiddels wel in enkele maanden al 2000 van die zakjes verkocht, dus misschien had Merkava toch iets meer met zijn octrooi moeten doen...

 

 

Au :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Twee IT producten, één met een sexy uitstraling (met de key-feature 'Harddisks zijn betrouwbaarder dan tapes' op de product website, huh???) en een high-tech-infrastructuursysteem (goede techneut is lui dus die wil niet alles opnieuw invoeren, klinkt leuk dus)

 

Zijn er juryrapporten o.i.d. te krijgen? Ben wel benieuwd, zeker wat betreft de laatste, hoe ze zoiets technisch/abstracts weten te verkopen aan de jury.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 200 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept