• 0

Wat vinden jullie van de informatie/uitleg op mijn landingspagina?

(aangepast)
Omschrijving van je concept:

Ik heb een webbureau waarmee we websites op maat maken voor opdrachtgevers. Dit gaat met uurtje-factuurtje. Dit concept is alleen niet zo schaalbaar. Klanten willen meer uren inkomen, maar wij zijn te afhankelijk van de beperkte ontwikkel capaciteit. 

 

Om die reden hebben wij een SAAS ontwikkeld. Ook vooral omdat we dit soort ontwikkelingen zelf leuk vinden 😊. Klanten kunnen die SAAS bestellen, waarna wij het design opmaken, een basis inrichting verzorgen en klanten daarna zelf hun gehele platform kunnen configureren.

 

Wij sturen nu opdrachtgevers van ons webbureau door naar de SAAS wanneer wij denken dat dit beter aansluit bij hun verwachting. Klanten die de SAAS vervolgens gebruiken zijn enthousiast.

 

Kort gezegd: Diegene met een beperkt budget en bereid is om zelf tijd te investeren in zijn of haar platform is geschikt om onze SAAS te gebruiken. Uiteraard staat ons webbureau alsnog klaar als achterban. Klanten kunnen consulten of ondersteuning bij de inrichting bestellen via de website van ons beheersysteem

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Wij zijn nu voornemens om meer marketing te doen voor deze SAAS en ons minder te gaan focussen op het maatwerk. We hebben daarom aparte website met landingspagina gemaakt (landingspagina bekijken)

 

Het product is echter ingewikkeld. Mensen die via SEO of SEA bij ons komen snappen het prima. Die hebben een rugzak aan kennis opgedaan en converteren daardoor wel. Het zoekvolume op SEO en SEA in Nederland is echter te klein en wij zijn nog niet klaar om internationaal support te bieden.

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Om die reden willen wij ons product meer gaan pushen. Maar dan moeten we er wel voor zorgen dat diegene die dan bij ons komen de boodschap begrijpen. Enkele bevriende ondernemers waar wij dit product aan toetsen denken ‘oké.. ik zou niet weten hoe ik dit makkelijk verkocht krijg…’ Het is ook een stuk ingewikkelder dan bijvoorbeeld een internet abonnement. 

 

Daarom willen wij eerst een goed uitgedachte landingspagina opzetten voordat we meer gaan pushen.

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Een platform is vaak een maatwerk website. Wanneer iemand via ons webbureau binnenkomt dan kunnen wij in een voortraject voldoende tijd investeren om klanten te begeleiden in het traject en het maken van een offerte. Met de SAAS kunnen wij dit niet. Daar is geen budget voor door de lage opzet kosten. Daarnaast verwachten wij met de SAAS dat een klant bereid is om de software meer zelf aan te leren. We moeten daarom via een landingspagina klanten zien te overtuigen dat het geen wat zij voor ogen hebben ook echt mogelijk is met de SAAS. Wanneer een klant via het webbureau binnenkomt dan wordt diegene gaandeweg overtuigt. 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Zouden jullie eens, als ervaren ondernemers, naar onze landingspagina willen kijken en aan willen geven wat jullie bevindingen daarover zijn?

Wat ik zou willen weten is het volgende:

 

  • Krijg je een goed gevoel van de landingspagina?
  • Is de boodschap helder?
  • Wat mis jij nog?
  • Zie jij verbeteringen?
  • Zou jij zo’n oplossing overwegen wanneer je een platform wilt lanceren voor deze prijs? 
  • Waarom niet?

Ik heb een screenshot van de landingspagina toegevoegd, maar ik denk dat je de pagina het beste online kan bekijken via: https://start-platform.com/platform-lanceren

Vanuit daar kan je dan eventueel ook doorklikken naar de prijzen / bestelpagina.

screencapture-start-platform-platform-lanceren-2022-05-02-11_11_57.png

aangepast door Mikky Vrolijk
Titel aangepast

Wil jij een website laten maken, een webshop laten maken of een online platform opzetten? Ik sta graag voor jou klaar. Ik doe dat met een PaaS oplossing via Start-platform.com of met maatwerk via Vwebdesign.nl.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

5 antwoorden op deze vraag

  • 0

 

Even definities duidelijk maken. Een platform is een website waar deelnemers iets aan kunnen toevoegen en desgewenst ook weghalen. Dus altijd many-to-many, bijvoorbeeld een marktplaats, een winkelcentrum, een datingsite met profielen, een paarden-smoelenboek, een verenigingssite, wellicht zelfs een forum...

 

Een portal is een doorgeefluik, een doorverwijs-site naar anderen. 

 

Een pijplijn (oftewel een kanaal) is een doorgeefluik naar de gebruiker toe, dus een omgekeerde portal.

 

Wat jij aanbiedt is eigenlijk Platform-as-a-Service oftewel PaaS. Ik denk dat je aanbod beter, aantrekkelijker en motiverender beschreven kan worden, en zonder taalfouten (d/t kwesties)... maar daar gaat een positioneringsvraagstuk aan vooraf: wat ben je voor wie en welke usp's zijn van belang.

 

Maar wel een mooi product!

 

(Heb je je internationale concurrenten in de peiling?)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

 

Ha ik zie dat jullie PaaS ook al zelf gebruiken. Het blog is nogal doldriest, want er wordt bijvoorbeeld uitgelegd dat je er passief inkomen mee kan verdienen en dat je patent kan aanvragen op een platform, zonder één link naar iemand die kan helpen bij octrooien.

 

Het lijkt me overigens sterk dat een platform patenteerbaar is. 

 

Als je zulke info wat serieuzer brengt en wat minder jonge-honderig, heb je wellicht ook ingangen bij grotere bedrijven en organisaties die met platforms willen werken.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Het duurde bij mij even voordat ik doorhad dat het platform de overkoepelende term is voor allemaal verschillende soorten websites, zoals datingsites, ledenadministratie, etc. en dat jullie een CMS aanbieden waarmee je een van die platforms kunt opzetten.

 

Zo'n overkoepelende landingspagina is dan meteen een uitdaging, omdat jullie een enorm veelzijdig product hebben. Ik vind het niet snel genoeg duidelijk worden welke mogelijkheden worden geboden, dus welke soorten platformen/websites je zou kunnen opzetten. Als ik een datingsite wil opzetten, ben ik niet zo bezig met de term 'platform opzetten/lanceren', maar met een datingsite. 

 

1 uur terug, JeffreyNL zei:

We moeten daarom via een landingspagina klanten zien te overtuigen dat het geen wat zij voor ogen hebben ook echt mogelijk is met de SAAS.

Een algemene landingspagina waarmee je bezoekers hoopt te trekken die 'een platform' willen opzetten: ik weet eigenlijk niet of daar vraag naar is. Een (toekomstig) ondernemer denkt volgens mij niet snel "ik wil een platform beginnen", maar "ik wil een datingsite beginnen, eens kijken of daar software voor bestaat". En dat één van de mogelijkheden van jullie CMS dan een datingsite is, daar wil je op gevonden worden. Via de footer zie ik dat jullie ook een aantal landingspagina's hebben gemaakt voor specifieke toepassingen, die lijken me een stuk waardevoller om aan te bouwen, dan aan de algemene platform-landingspagina.

 

1 uur terug, JeffreyNL zei:

Om die reden hebben wij een SAAS ontwikkeld.

Is SiteCMS jullie eigen ontwikkelde CMS, en zijn jullie de enige partij waar het te krijgen is?

 

 

1 uur terug, JeffreyNL zei:

Ik heb een webbureau waarmee we websites op maat maken voor opdrachtgevers. Dit gaat met uurtje-factuurtje. Dit concept is alleen niet zo schaalbaar. Klanten willen meer uren inkomen, maar wij zijn te afhankelijk van de beperkte ontwikkel capaciteit. 

Ik vind de invulling met jullie PaaS niet echt een logische oplossing van het capaciteitsprobleem van je webbureau. Of specialiseren jullie je in platformontwikkeling en willen al jullie klanten een platform? Of is dit een nieuwe richting van het webbureau en willen jullie idealiter alleen nog maar klanten die zelf aan de slag gaan in jullie SiteCMS? Volgens mij richten verder veel webbureaus zich op een CMS, in veel gevallen WordPress, die ze voor hun klanten optuigen. Voor de ene klant wordt alles volledig ontworpen, ingericht, bijgehouden, etc. en voor de ander wordt er een design gemaakt en de basis opgezet, maar verder kan de klant er zelf mee aan de slag.

Link naar reactie
  • 0
40 minuten geleden, TwaBla zei:

 

Ha ik zie dat jullie PaaS ook al zelf gebruiken. Het blog is nogal doldriest, want er wordt bijvoorbeeld uitgelegd dat je er passief inkomen mee kan verdienen en dat je patent kan aanvragen op een platform, zonder één link naar iemand die kan helpen bij octrooien.

 

Het lijkt me overigens sterk dat een platform patenteerbaar is. 

 

Als je zulke info wat serieuzer brengt en wat minder jonge-honderig, heb je wellicht ook ingangen bij grotere bedrijven en organisaties die met platforms willen werken.

 

 

Bedankt voor je reactie! 

Goed punt om te omschrijven dat een platform een website is waarop de doelgroep informatie kan toevoegen. Wij schrijven deze teksten met te veel achtergrond kennis. Om die reden is jullie feedback ook zo waardevol voor ons.

 

We willen alle definities inderdaad aan het blog gaan toevoegen. 

 

Alle toepassingen hebben we nu halverwege de pagina terug laten komen. Wij hebben de meest gebruikte toepassingen op de pagina gezet met een doorlink naar alle gebruikte toepassingen. Veel van die toepassingen pagina’s zijn te snel geschreven en daardoor slecht verwoord. Die pagina’s gaan we verder optimaliseren wanneer we wat meer volume op de website hebben. 

 

Wij willen ons voor nu nog niet al te veel gaan focussen op portals en dergelijke, maar puur op de vraag en aanbod websites zoals bijvoorbeeld een marktplaats.

 

Op de homepage schrijven wij inderdaad een stuk over de PaaS insteek. Maar vrijwel niemand begrijpt wat een PaaS is. Om deze reden hebben we deze info achterwegen gelaten op de pagina die we meer willen gaan pushen.

 

Wij weten precies wie de internationale concurrenten zijn. Zij leveren echter wat meer ‘logge’ software of software met minder functionaliteit. Zo hebben wij een stukje software waarmee gebruikers platformen met filters en dergelijke kunnen doorzoeken zonder de database te belasten. Dat zorgt er weer voor dat er meer platformen van dezelfde hosting infrastructuur gebruik kunnen maken. 

De internationale concurrenten hebben echter de bedrijfsvoering qua service en support waarschijnlijk beter op orde. Wij leveren bijvoorbeeld alleen in onze tijdzone support en onze support pagina’s zijn op dit moment nog alleen in het Nederlands. Om deze reden willen we nu eerst focussen op de Nederlandse markt. Zo leren we de pijnpunten kennen en kunnen we die optimaliseren voordat we internationaal support gaan leveren. 

Wil jij een website laten maken, een webshop laten maken of een online platform opzetten? Ik sta graag voor jou klaar. Ik doe dat met een PaaS oplossing via Start-platform.com of met maatwerk via Vwebdesign.nl.

Link naar reactie
  • 0
3 minuten geleden, JeffreyNL zei:

We willen alle definities inderdaad aan het blog gaan toevoegen. 

 

Ik vraag het omdat ik toevallig net bezig ben om te beschrijven wat het verschil is tussen een portal, een platform en een pijplijn (kanaal oftewel channel). Dat zijn allemaal buzzwords op het moment, de ene wat vergeelder dan de andere.

 

Maar met name nu de platformeconomie zo populair is en digitale transformatie allerwege toeslaat wemelt het van de adviseurs die over API's praten alsof het pannenkoeken zijn, met als gevolg dat opdrachtgevers en toehoorders met de oren staan te klapperen. Waar gaat dit over?

 

Als aanbieder van PaaS kun je behulpzaam zijn door klare taal te gebruiken en ook aan te geven waar het jargon en concrete toepassingen nog niet helemaal aansluiten. Niet betweterig, niet jonge-honderig, maar duidelijk en deskundig. 

 

Je zit ergens halverwege make-or-buy, dus je bent interessant voor rekenkamers die zelf aan de slag willen en systeemhuizen die voor opdrachtgevers een modulair bouwsysteem zoeken. Niet alleen systeembouwers met een functionele focus overigens. Maar ook agencies met een design-achtergrond, want jullie ontwerpkracht is niet overtuigend. Met dezelfde tools zouden veel aantrekkelijker sites gemaakt moeten kunnen worden. Of misschien kan dat juist wel niet.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 245 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.