• 0

Wat vinden jullie van WeStandup, dagelijks 15 minuten plannen met ondernemers

(aangepast)
Omschrijving van je concept:

Beste forumleden,

 

Als softwareontwikkelaar hebben we dagelijks een standup. Een bijeenkomst waarbij alle teamleden in de ochtend bij elkaar komen en iedereen staat.

Deze bijeenkomst duurt maximaal 15 minuten. In die  bijeenkomst vertel je wat je vandaag gaat doen en wat je gisteren hebt gedaan.

Dit helpt om iedere dag goed na te denken over wat je gaat doen. Als team krijg je inzicht in elkaars werk en zie je afhankelijkheden en belemmeringen.

 

Toen ik begon als ondernemer kreeg ik het idee om deze daily standups te gaan organiseren voor ondernemers. Iedere ochtend kom je met een groep van max 7 ondernemers bij elkaar in een digitale bijeenkomst. In 15 minuten vertel je elkaar wat je vandaag gaat doen en wat je gisteren hebt gedaan. Omdat we de bijeenkomst binnen 15 minuten willen houden, daag ik je uit om in de volgende zinsopbouw te vertellen wat je vandaag gaat doen en wat je gisteren hebt gedaan:

Voor klant X ga ik vandaag logo impressies maken zodat ik deze voorstellen morgen kan voorleggen aan de klant.

OF

Vandaag ga ik mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering doorspreken met mijn verzekeringsadviseur om te kijken of deze nog klopt met mijn huidige situatie.

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Ik heb de website westandup.nl gelanceerd en organiseer daily standups.

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Een dagelijkse stok achter de deur, sociale contacten en een doelgerichte planning voor je werkdag.

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Ik geef je iedere dag kort een stok achter de deur. De bestaande diensten geven je niet iedere dag een stok achter de deur. De bestaande diensten dagen je niet iedere dag uit om goed na te denken over de planning van je werkdag.

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Feedback op het concept en op de website.

Wat vinden jullie van het idee?

aangepast door Arjan Schouten
Minder reclamepraatje
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

9 antwoorden op deze vraag

  • 1

Welkom op Higherlevel.

 

Je houdt een reclamepraatje, maar vergeet de clou van het concept te vertellen: je vraagt hier 150 euro per maand per deelnemer voor. Je lijkt in het concept geen waarde toe te voegen: deze deelnemers kunnen dit zelf ook onderling gratis doen via Zoom.

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 1

Mod-commentaar: Wat betreft het reclamepraatje waar Ron aan refereert, wil ik het nog even toestaan, omdat het een uitwerking is van een idee, maar het zou zich inderdaad naar het randje kunnen begeven. 

 

Mijn feedback: - erg veel 'stokken achter de deur'

- waarom zo'n rigide tijdstip in deze 24/7 economie?

- wat rechtvaardigt de prijsstelling, is men in de markt bereid dit ervoor te betalen?

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Je moet als 7 ondernemers dan wel op hetzelfde moment een kwartier vrij kunnen maken. Dat alleen lijkt me al lastig. De ene dag begin ik vroeg omdat het druk is, de andere dag ben ik afwezig, de derde dag wil ik even niet gestoord worden in mijn werk, etc.

Misschien voor een deel van de ondernemers goed te plannen, maar voor een ander deel ook zeker niet.

En dit dan even los van het feit dat ik het nut er niet van inzie dat ik met andere ondernemers zou delen dat ik mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering doorspreek met mijn verzekeringsadviseur. En ik hoef het zelf ook niet van andere ondernemers te weten.

Link naar reactie
  • 0

Als je zo'n dagelijkse stok achter de deur nodig hebt, ontbeer je de zelfstandigheid die je als zzp'er of zelfstandig ondernemer nodig hebt. Dan schort er wat aan je intrinsieke motivatie en kun je misschien beter tijd en geld investeren in ontdekken wie je eigenlijk bent en wat je ambieert.

 

Voor andere doelgroepen lijkt het me een erg dure wekker.

Link naar reactie
  • 1

De keren dat ik ingehuurd was als software consultant heb ik de standups als zeer nuttig ervaren.

Vooral de vragen "Wat ga je vandaag doen?" en "Wacht je op iemand zijn output binnen het team om verder te kunnen?" hield de flow er goed in.

Dit kan in 15 min omdat je een gezamenlijk doel hebt en aan een paar woorden genoeg hebt om aan je teamgenoten uit te leggen waar je in het project zit.

 

Jou idee neigt meer naar wat ze noemen "accountability partner"

Dit kan erg motiverend werken, maar vaak ga je dat niet redden in 15 min omdat de doelen vaak uit elkaar liggen.

Ook de 150 euro p/maand is wat mij betreft wat te simplistisch aangevlogen.

 

Wat ik zou doen is kijken of je features in het platform kan implementeren die een oplossing geven voor de meeste replies in dit topic met de strekking "Dit gaat niet werken want..."

 

Ik denk dat er best een markt kan zijn voor een SAAS platform dat match making doet voor een accountability partners vinden. Geef je mensen een login, agenda planning tooltje, besprekingen bullet points, zoom link. En alles gratis.

Na verloop van tijd ga je handige premium features toevoegen en daar max 19 euro per maand voor vragen. Eerst maar eens een flinke userbase opbouwen zou mijn advies zijn.

 

Webdeveloper, Electrical Engineering, Prototype builder, Kickstarter

www.spruce.nl | www.twitter.com/spruceNL

Link naar reactie
  • 1

Ik snap de standup, bij mijn huidige werkgever gebruiken we het ook bij projecten. (Gelukkig) niet in mijn reguliere team, dat past niet in de aard van de werkzaamheden. Bij projecten zie ik de toegevoegde waarde wel, maar bij ons is de standup wel hooguit 2x per week.

Bij ons is de standup zelfs (verplicht) online of op zijn minst hybride en sinds corona niet meer "op de vloer"  ook de "ga in een actieve houding staan" is geschrapt uit de "regels" van de standup.
Online blijkt nog efficienter dan een live standup vooral als het om de pre- en postpraatjes gaat. na een online vergadering is iedereen snel weer aan het werk en staat men niet nog 15 min met een collega te keuvelen. 

Je legt voor mij onvoldoende uit waarom ik jou elke maand 150 euro moet betalen. Vooral omdat ik de indruk heb (vanaf je aanmeldformulier) dat je een eenmansband bent, jij neemt contact op, "we overleggen wat voor jou een goed tijdstip is en daarna voeg jij iemand toe aan een zoom kanaal.

Zo'n gesprekje zal ook de tijd van een standup niet hoeven overschrijden..
Daarna moet ik gewoon zorgen dat ik elke dag op de afgesproken tijd er ben.

 

Dat is het enige wat ik uit jou concept hebt gehaald, als dat het is dan is 150 euro per maand wel duur.

dat komt neer op ca 7,50 per werkdag om van 7 andere mensen in 2 zinnen te horen over wat ze gisteren hebben gedaan en vandaag gaan doen.
Ik denk voor een dagelijkse standup dienst aan 10-15 euro per maand.

 

Ik denk dat er best een doelgroep voor is. Als de corona periode mij iets geleerd heeft dat er vele soorten mensen zijn. Ik vind alleen thuiswerken heerlijk rustig, als ik behoefte heb aan (sociaal) contact doe ik een videochat met een collega.
Andere collega's verafschuwde het thuiswerken en willen liefst 100% op kantoor en alleen een keer een halve dag thuis werken als de CV monteur komt zodat je geen vrij hoef te nemen.

 

Er zijn ook zzp initiatieven waarbij men elkaar kerstpakketten toestuurt omdat ze dat wel missen nu ze geen werknemer meer zijn. Tsja, daar schiet ik van in de lach, maar anderen vinden het helemaal fantastisch.

Kortom er is vast wel een markt voor maar je hebt nog wel het nodige huiswerk om uit te leggen wat je nu precies doet voor die prijs. Of huiswerk om een prijs te bepalen die men over heeft voor een dergelijke online dienst.
 

Link naar reactie
  • 0

Om in te haken op wat Roel J zegt over verschillende soorten mensen, ik zou ook vooral afwegen hoeveel mensen je aanspreekt bij welk prijspunt. Als je de niche kunt vinden die er 150 euro per maand voor over hebt, all the power to you, maar er zal ook vast wel een doelgroep zijn die 150 per maand te veel vind maar inderdaad iets van 10-15 per maand nog wel ziet als 'wisselgeld' waar ze dit wel voor over hebben. Je kunt eventueel ook kijken naar verschillende pakketten, misschien een gratis pakket waar mensen mee kunnen luisteren, 10-15 voor de dagelijkse standup, en 150 voor nog een half uurtje sparren na de standup.

Link naar reactie
  • 1
Gast Wigbolt
(aangepast)

Pitcht er een keer iemand een in basis uitgewerkt of gerealiseerd concept, wordt het een reclamepraatje genoemd!? Ik vind het wel wat hebben, maar dan misschien eerder als iets voor (matrix)organisaties, niet voor individuele zelfstandigen, of misschien toch wel? Voor studenten/promovendi, medici of misschien landbouwers? Digitale leerkrachtenkamer? Of voor lokale netwerken? Ik zie het daarbij eerder als module van een netwerk- of kennisplatform. Of als een (dé) Youtube van dagelijkse zelfpresentatie van ondernemers. Alleen in video zenden dus. Met reacties in tekst. Of ook in video. Bestaat zoiets al, een feedbackplatform met video- of audiobeoordelingen en -terugkoppelingen? Een voice-app is ook aardig tijdens reistijd.

 

Kan het vaste moment op de dag met zeven vaste gesprekspartners of presentatoren juist niet dynamischer gemaakt worden? Bijvoorbeeld door je voor de volgende dag in te kunnen schrijven op een mede-ondernemer of groepje met mede-ondernemers die (in tekst) voor jou iets interessants hebben gedaan of gaan doen met juist een variabele starttijd naar keuze? Dan wordt het een virtuele en tijdsonafhankelijke dagopening en netwerkmogelijkheid voor nieuwe contacten! Of training voor voorzitterschap of host van een digitale bijeenkomst. Op zich een nuttige vaardigheid.

 

Vraagteken is hoe je kritische massa bereikt voor zo een concept. En wat het verdienmodel daarbij moet zijn. Wat mij betreft ook eerder een euro per nieuwe link of per bekeken daily standup (van een topondernemer), dan maandelijks een vast bedrag.

 

De look and feel van de site vind ik te cool en zakelijk, dat zou naar mijn smaak op een of andere manier warmer (uitnodigender) of speelser (interactiever) mogen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Wigbolt

aangepast door Wigbolt
Link naar reactie
  • 0

Dit is waardevolle input. Ik heb in bovenstaande berichten en de direct messages een hoop suggesties gekregen om dit uit te bouwen en te verbeteren.

 

Wat ik er onder andere uit haal is dat de doelgroep die ik bereik niet duidelijk naar voren is gekomen. Mijn doelgroep is voornamelijk mensen die vanuit huis werken en behoefte hebben aan een accountability partner.

Concept en prijs verdedigen ga ik niet doen. Je komt op een prijs uit voor een concept en aangezien ik vraag om feedback is het aan eenieder om ook van de prijs wat te vinden. De suggesties die ik via direct messages gekregen heb ga ik verder uitwerken en bespreken met die personen.

Vwbt reclamepraatje, ik heb de vragen die je invult bij dit topic op zichzelf staand ingevuld waardoor ik zaken dubbel heb ingevuld. Dat heb ik na de eerste berichten aangepast.

Fijn dat mensen op dit forum met elkaar in depth meedenken!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 140 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.