Ga naar inhoud
 • 0

Verhuizen van een buitensport loc. - Een ware opgave in een te strenge wetgeving

Newbee     4 0
(aangepast)

Beste mede ondernemer(s) en lezer(s),

 

Na 2 jaar Corona overleven, ging onze verhuurder plots met zijn bedrijf te koop.

Al snel volgde een nieuwe eigenaar, (welke weliswaar de contracten heeft overgenomen), maar ook de start van onze nachtmerrie (juridisch hard proces)

De nieuwe verhuurder heeft getracht ons binnen 1,5 maand van het terrein af te gooien, maar gelukkig hebben wij nog even..

 

Om bepaalde reacties voor te zijn, wij hebben al duizenden mailtjes verzonden

(sportbonden, tweede kamer, kvk, makelaars, provincies, bedrijven, gemeentes) er zijn enkele lijntjes die open staan (zeldzaam), maar met onderstaand problematiek al snel weer een uitdaging. Best vreemd voor een bedrijf welke ''buiten activiteiten'' behartigt (iets wat in een park of bos ook kan, echter nu speciaal ingericht en met vergunningen en instructeurs).

 

Problematiek

- Zware wetgeving welke achterloopt op doorontwikkeling

- Vinden van een nieuwe locatie 

- Gemeenten welke zwaar beoordelen (bestemmingsplan, te zware toetsing)

- Wij zijn geen dagelijks bedrijf en vallen vaak tussen wal en schip

- Wij zijn buitensport (sport) met mogelijkheid als introducé de sport te beleven (vergelijkbaar met klimhallen en golfen of zwemmen).

 

Wij staan open voor

- Erfpacht

- Koop

- Samenwerkingen

- Huur

 

Wat creëren wij voor inwoners en gemeentes

- Internationaal en nationaal toerisme

- Sport of dagvoorziening

- Nevenactiviteiten (impuls voor andere bedrijven zoals hotel(s), campings en horeca

- Natuurlijke inpassing en inrichting (omheining, veldinrichting) oftewel stikstof neutraal

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een buitensport (airsoft), teambuilding en daguitjes bedrijf (dagrecreatie, sport).

Wij bestaan bijna 10 jaar en beschikken over een goede reputatie en dagelijks gevuld agenda,

 

Wij moeten op zoek naar een nieuw onderkomen en als wij die niet gaan vinden, dan zijn wij genoodzaakt een succesvol bedrijf te moeten beëindigen per 1 jan. 2024. Dit hadden wij niet zien aankomen na (bijna) 10 succesvolle jaren.

 

Wat is airsoft?

Airsoft is een sport, een militaire simulatiesport. Te beoefenen van jong tot oud en voor iedereen toegankelijk. Met een groeispurt van 1300 leden in 2013 naar bijna 50.000 leden in 2021 is de sport dan ook zeker te bestempelen als populair. Niet te vergeten dat wij ook een sociaal bedrijf zijn waar wij sport stimuleren en de mentale en fysieke ontwikkelingen van onze sportbeoefenaars (wij kennen veel gamer(s) als doelgroep) stimuleren.

 

Een terrein van 1,6 hectare (grotendeels speelveld) waar wij veel mensen (recreanten, bedrijfsuitjes), maar ook de sporter(s) plezier hebben mogen beleven tijdens hen verblijf bij Veluwe Airsoft. Voor de recreant een sportief uitje met een hapje en drankje na afloop en voor de sporter een plek om hen hobby uit te oefenen, advies in te winnen, vriendschap te creëren of even te komen winkelen.

 

Het verhaal

Maar.. Wij moeten weg. Baas boven baas. Het terrein krijgt een herontwikkeling en dat betekent wegwezen. Wegwezen, doe dat maar even. Een donkere wolk die plots boven ons bedrijf blijft hangen. Waren de afgelopen jaren niet voldoende vol hindernissen? 2013 verwikkeld in een situatie waarbij de eigenaar failliet ging door de economische crisis en vanaf 2020 verwikkeld in meerdere Corona protocollen waar wij gelukkig creatief mee om konden gaan. Wij hebben bewezen dat tot dusver het bedrijf alles weet en kan overwinnen, maar dit is andere koek.

 

Maar waar gaan wij naartoe? Wie wijst ons de weg? Help?!

Doe dat maar eens, een ander terrein vinden. Er is al een gebrek aan gronden. Gemeentes welke vaak niet eens weten hoe een dergelijke aanvraag te behandelen of te plaatsen (recreatie branche) en notabene waar moeten we naar toe? Waar gaan we beginnen? Wie gaat ons helpen? We zijn immer(s) een sport, geen dagrecreatie. De fundering is sport met mogelijkheid tot introductie.

 

Gek om te beseffen dat er nergens ruimte lijkt te zijn. Tientallen gemeentes gooien de deuren dicht. MAAR, energietransitie? Daar gaat honderden hectares land voor open en op. Zonde en niet meer bruikbaar. Ook wij passen en denken graag mee voor het ecologisch invullen van natuur en gebruik van natuur voor ontspanning en vermaak.

 

Je zal denken, maar er is toch voldoende plek? Genoeg weiland? Bos? Uhm. ja…

Maar ken jij natura 2000? Flora en Fauna? Stikstofvergunning? Bestemmingsplan en ga zo maar door?

Vaak zijn wij toch wel het vreemde eendje als het gaat om buitensport/ recreatie.

 

Netwerk, Ja netwerk dat is zeer belangrijk hebben wij al in de gaten! Welke gemeente wil ons verwelkomen?

 

Iets wat wij best gek vinden, is dat de werksector uitkijkt naar het weekend om herinneringen te creëren onder het mom van vermaakt door middel van uitstapjes, maar waar gaan die plaatsvinden wanneer nieuwe locaties doorgaans bijna niet te vinden of te ontwikkelen zijn, immers kunnen wij huren, pachten, kopen.

 

Wij zijn een outdoor accommodatie welke in zijn verdienstmodel tot zekere hoogte belastend is voor het milieu, want immers doen wij aan ‘’buiten spelen’’. Zijn de materialen milieu vriendelijk en hebben wij niet veel nodig om op te starten. Sterker nog, wij dragen graag een steentje bij aan het reduceren van stikstof of een beter milieu in Nederland.  Wil jouw gemeente meer ruimte voor herontwikkeling? Laat ons een stuk weiland of grasland maar om toveren tot een bosterrein. Want meer groen is minder c02. En meer ruimte voor sport is een gezonder Nederland (mentaal en fysiek is sporten zeer belangrijk).

 

Een weiland geschikt voor herbegroeiing van bomen en planten? Wij tekenen er voor. Een plek waar natuur en dagrecreatie tot zijn recht kan komen. Biologisch afbreekbare balletjes, welke indirect de grond voeden en voor ons een plek om ons geliefde sport te kunnen uit oefenen. Het is dus ook een win-win situatie, zodra we denken in kansen (of gemeentes) minder stikstof = meer kansen?

 

Wat wij zoeken?

Weiland, bos, buiten terreinen, boerderijen, leegstaande paardenmaneges etc.

Wij zoeken enkel een stuk grond, waarbij we buiten kunnen spelen met aanhorend een clubgebouw, zodat men warm ontvangen kan worden, een hapje of drankje kan nuttigen onder het genot van de stoere ervaringen van het spel of tijdens een lokale wandeling. Een plek voor sportieve uitjes voor nationaal en internationaal publiek en dat op de Veluwe (voorkeur).

 

Immers, een succesvol bedrijf zou behouden moeten worden? Niet alleen het bedrijf komt mogelijk op zijn eind, maar ook een plek waar vriendschappen en teams worden gevormd. Mensen (gamers) meer aangetrokken worden om naar buiten te gaan.

 

Help jij ons mee met tips over onze zoektocht naar een nieuw onderkomen? Is jouw gemeente bereid ons te ontvangen?

Kopen, huren, erfpacht staan wij voor open.

 

Voor jou is dit wellicht enkel een bericht, maar voor ons is het onze trots.

bloed, zweet en tranen. Passie en Ambitie.

 

Veluwe Airsoft

 

 

aangepast door Hans van den Bergh
Scan en opschonen wervende tekst.
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

 • 0
Moderator     8,9k 9 862
(aangepast)

Ik sluit kort dit topic, om zometeen te heropenen na scannen op - en opschoning van - wervende tekst. Die kunnen namelijk ongewenste reacties oproepen. (Zie Forumregels, o.a.: 'HL is geen marktplaats.')

 

De wervende teksten moet ik verwijderen, zodat het een forumwaardig topic is, waarin vrij gediscussieerd kan worden over wat jou zou kunnen helpen en waar anderen tegelijkertijd van kunnen leren. 

 

Mod- edit: topic heropend

 

 

aangepast door Hans van den Bergh
Topic heropend met toelichting

Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,9k 9 862

Inhoudelijke reactie: je borduurt nu weer verder op dit topic, waarvan je wilde dat het gesloten werd. Wat is er veranderd?

 

Ik snap jouw paniek, als recent gestopte horeca- recreatieondernemer heeft bij mij ook meerdere keren de paniek toegeslagen. 

 

In het vorige topic zijn (in algemene termen) handvatten aangereikt om de situatie naar eigen hand te zetten. Je wees het hele topic af omdat je er weinig aan had en komt daar nu op terug om hier opnieuw de situatie onder de aandacht te brengen.

 

Dat brengt mij dan toch terug naar mijn oorspronkelijke advies, maar dan met een kleine aanvulling: je probeert een probleem op te lossen binnen hetzelfde denkraam. Je hebt meteen een oordeel gegeven over de tips die je kreeg. Nu vraag je ze opnieuw, dus nogmaals de vraag wat er nu anders is?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Newbee     4 0

We zijn inmiddels weer enkele maanden verder. Onder het mom alleen ga je snel, samen ga je verder. Er zijn veel obstakels op de weg (onbekendheid, specialisme en dat wij geen dagelijks tafereel zijn) Je bent afhankelijk van wethouder(s). Ons bedrijf past binnen sport, maatschappelijk, maar ook recreatie (als bestemmingsplan). Echter zitten wij gewoon in zeer zwaar weer, waarbij we zeker niet stil zitten. Ik heb geprobeerd ons verhaal en waar wij nu staan te actualiseren onder een juiste rubriek? Indien de moderator vindt dat dit in een ander rubriek thuis hoort, verneem ik dat graag.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,9k 9 862
25 minuten geleden, patrickvputten zei:

Indien de moderator vindt dat dit in een ander rubriek thuis hoort, verneem ik dat graag.

Dat is minder relevant, het gaat vanuit de functie van HL erom dat het geen 'advertentieruimte' is waar je een oproep kunt plaatsen om aanbiedingen voor nieuwe locaties te ontvangen.

 

Wat wel relevant is, is dat we hier tips en reacties kunnen geven waarmee jij jezelf verder kunt helpen. De tips die je al hebt gehad, kun je nog eens terugkijken, ze verzamelen en er voorlopig even géén waardeoordeel over innemen. Straks komen er vast meer bij, die je aan die verzameling kunt toevoegen.

 

Kijk er dan eens met een andere blik, vanuit andere perspectieven naar.

 

Misschien zie je ineens een 'rode draad', dat je wellicht 'het schip tijdelijk op het droge kunt trekken' om nieuwe ideeën uit te proberen, dus dat het concept binnen jullie waarden toch aan te passen is, of dat het een 'heel nieuw schip moet worden' of misschien toch gewoon kan 'doorvaren'.

 

Dat laat zich nu niet voorspellen, maar sta er wel voor open.

 

Nogmaals, een probleem los je alleen maar op door het anders te benaderen dan het raamwerk waarbinnen het is ontstaan (vrije vertaling van Einstein). Als je zelf steeds hetzelfde blijft proberen om hetzelfde probleem op te lossen, zal het probleem blijven bestaan, je neemt  het, al dan niet afgedwongen door deze situatie, gewoon mee naar elders. Dat wil je ook niet.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Legend     958 7 103

https://www.visitveluwe.nl/artikelen/de-8-mooiste-stranden-van-de-veluwe

 

Maak de strand- of marinevariant (te land, ter zee en in de lucht of amfibische variant) als het niet in een bosachtige of weilandomgeving lukt.

 

Enthousiasme of uitnodiging tot reageren neemt als feit natuurlijk wel af als je niet op eerdere bijdragen reageert (dat kan of had ook in PM gekund).

 

Mvg,


Wigbolt

 


Kinderbestek met naam en datum gratis graveren. Onze collecties kinderbestek en kinderservies.

Link naar reactie
 • 2
Raad van Advies     4,3k 3 500

Alleen al je topic titel laat zien dat je focus verkeerd is. Als je je focus legt op wat niet mag / niet kan, kom je echt niet vooruit. 

 

Wat ik denk wat je zou moeten zoeken is een locatie waar bomen groeien voor de houtproductie. Je zult dan alleen af en toe je activiteiten op dat terrein moeten verplaatsen om dat er ergens bomen gerooid worden.

 

En als een 'clubhuis' niet mag omdat er niet gebouwd mag worden, zijn er toch allerlei mobiele of popup oplossingen?

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,9k 9 862
2 uur geleden, StevenK zei:

Als je je focus legt op wat niet mag / niet kan, kom je echt niet vooruit. 

 

+1 👍🏻


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Legend     480 25

Het is mij in dit verhaal niet helemaal duidelijk waar het probleem nu ligt.

 

Sinds wanneer heb je een vergunning nodig om te sporten in de buitenlucht ? Als je nu bij een boer een stukje bos kan huren en daar regelmatig lekker buiten speelt heb je toch helemaal geen vergunning nodig? Of zie ik iets over het hoofd ?

 

Bij ons in het dorp hebben wij iemand die dit soort activiteiten onderneemt en die heeft gewoon bij een boer een stukje land in gebruik waar dan wat 'rommel' ligt waar ze hun ding kunnen doen. Ik geloof niet dat er daar ooit een vergunning voor aangevraagd is. 

 

 

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,9k 9 862
2 minuten geleden, Derek-Jan zei:

Ik geloof niet dat er daar ooit een vergunning voor aangevraagd is. 

 

'Ik geloof niet dat' is gelijk aan 'ik weet het niet zeker', maar de bredere boodschap (van overigens de meeste reacties) is inderdaad helder: kijk wat wél mogelijk is binnen alle beperkingen die er in die grote, boze buitenwereld nu eenmaal altijd zijn...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Legend     958 7 103
(aangepast)

Het is en blijft wel een vorm van op elkaar schieten. Dat ligt misschien wel niet zo lekker in deze tijd en behoeft naar mijn inschatting een afgeschermde of rustige (besloten of afgelegen) omgeving. Is zondagopening een eis voor een gezonde bedrijfsvoering?

 

Beide openingsberichten missen een begin, inhoud en eind, ze missen verhaalkracht (een duidelijke hoofdpersoon i.p.v. 'wij' of 'de sport') en duidelijke argumenten voor overtuiging!

Mvg,


Wigbolt

aangepast door Wigbolt

Kinderbestek met naam en datum gratis graveren. Onze collecties kinderbestek en kinderservies.

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,5k 6 1385
Op 14-9-2022 om 11:52, patrickvputten zei:

Waren de afgelopen jaren niet voldoende vol hindernissen? 2013 verwikkeld in een situatie waarbij de eigenaar failliet ging door de economische crisis en vanaf 2020 verwikkeld in meerdere Corona protocollen waar wij gelukkig creatief mee om konden gaan.

 

Is er wel een ondernemer aan het woord? Hindernissen zijn een terugkerend verschijnsel van een ondernemer, terwijl de meeste werknemers daar niet wakker van liggen. Het verschil is samen te vatten in één woord: risico.

 

Hoe ga je met risico om?


Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  15 leden, 274 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.