• 0

Advies Gevraagd: Opstarten van een Pannenkoekenrestaurant

(aangepast)

Hallo allemaal,
 

Ik overweeg om een nieuwe uitdaging aan te gaan en een pannenkoekenrestaurant te openen, waar klanten zowel ter plekke kunnen eten, als ook afhaal- en bezorgopties hebben. Ik heb zelf ervaring in e-commerce, detailhandel, en personeelsbeheer, dus ik begrijp het zakelijke landschap goed. Financiën vormen geen belemmering; ik loop geen risico op privé-faillissement.
Echter, mijn ervaring in de horeca is nihil..
 

Ik ben me ervan bewust dat ik onderweg onvermijdelijk op problemen en obstakels zal stuiten. Maar één van mijn grootste zorgen is het feit dat ik geen ervaring heb op het gebied van voeding en hygiëne, wat natuurlijk cruciaal is in de horeca.

 

Daarom ben ik op zoek naar advies van degenen die ervaring hebben in de horecabranche. Met name ben ik benieuwd naar:
- Wat zijn de meest voorkomende valkuilen bij het opstarten van een horecazaak?
- Bijzondere aandachtspunten voor voeding en hygiëne?
- Welke vergunningen en certificeringen zijn essentieel voor het openen van een pannenkoekenrestaurant?

Alvast bedankt voor jullie tijd en reacties.

aangepast door MB-Friesland
vormgeving

Aanbevolen berichten

2 antwoorden op deze vraag

  • 0
(aangepast)

Als ik jouw bericht goed interpreteer, heb jij nog het nodige (voor)onderzoek naar jouw idee te doen?

 

Daarom adviseer ik je om DITDIT en DIT eerst eens goed door te nemen en HIERMEE kun je het wellicht allemaal op een rijtje krijgen. Succes! 

 

aangepast door Hans van den Bergh
Aanvulling

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

  • 0

Welkom op Higherlevel.

 

4 uur geleden, MB-Friesland zei:

Ik overweeg om een nieuwe uitdaging aan te gaan en een pannenkoekenrestaurant te openen

(...)

ik begrijp het zakelijke landschap goed

(...)

Echter, mijn ervaring in de horeca is nihil..

Waarom wil je dan een pannenkoekenrestaurant? Alleen om "een nieuwe uitdaging aan te gaan"? Zonder enige horeca-ervaring heb je geen zicht op de kosten/opbrengsten/kansen/risico's specifiek voor deze sector. Heb je redenen om aan te nemen dat er ruimte in de markt is, dit een winstgevende onderneming kan zijn, je personeel kunt krijgen dat wel ervaring heeft, enzovoorts? 

 

4 uur geleden, MB-Friesland zei:

- Wat zijn de meest voorkomende valkuilen bij het opstarten van een horecazaak?

Ten eerste: ik denk starten zonder dat je duidelijk hebt waarom. Zie vorige opmerking.

Ten tweede: ik denk starten zonder begeleiding van een adviseur/fiscalist/boekhouder met ervaring in de horeca. Iemand die snapt hoe het zit met horecavergunningen en contracten met horecaleveranciers enzo, die de horeca-cao ongeveer uit zijn hoofd kent, en die connecties heeft. 

Ten derde: ik denk alles zelf willen doen. Wil je zelf achter de pannen gaan staan of een kok inhuren die wel verstand heeft van voeding en hygiëne?

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    4 leden, 53 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.