• 0

Site bouwen met GooglePages of Microsoft Live

 

Het worden spannende jaren voor webdesigners. Google test GooglePages en Microsoft experimenteert met nieuwe Live-services. Beide bedrijven bieden hun klanten de mogelijkheid zelf sites te bouwen en activeren. De modellen verschillen iets. Live biedt de mogelijkheid een com-domein te registreren, terwijl dat bij Pages niet eens meer nodig is. Je site zit gewoon ergens in Google. Net als Gmail krijg je een Gdomain. Makkelijk te vinden in Google uiteraard.

 

Wat betekent dit voor ondernemers die een site willen, en gaan web-designers daar op inspelen? Of wordt het straks vooral gemopper van sitebouwers die hun klanten zien weglopen naar templates....

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

  • 0

Het standaard homepages bouwen wordt verleden tijd. Voor elk serieus bedrijf zal het echter nog steeds van belang zijn om zichzelf uniek te presenteren, en daar zijn standaard templates niet bevordelijk voor. Ook bedrijven die wat unieke functies willen hebben zullen niet met een standaard systeem wegkomen. Nee, ik ben echt niet bang van dit soort ontwikkelingen.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

 

Feit is wel dat zo'n Google samen met Microsoft een enorme communicatie kracht hebben. Overigens zijn het ook hier wel weer heel verschillende functionaliteiten. Van zoekfuncties, websites hosten en bellen over internet. Over focus gesproken!

 

Moeten wij eens proberen een site waar je eenvoudig click en go een site kunt bouwen. Er zijn er al genoeg. Zij gaan het eerst nog eens even rustig in Beta lanceren:-)

 

Ben geen websitebouwer, zou er niet wakker van liggen als ik het was, zou wel proberen the joinen (misschien een hele specifieke handige feature bedenken waar je een klein puzzelstukje voor jezelf houdt). You can't beat them.

 

Perry

 

Link naar reactie
  • 0

 

Click & Go: dat kun je wel letterlijk nemen als deze giganten zich ermee gaan bemoeien. Go find another niche!

 

Het past overigens prima in de koers en marktontwikkeling van beide. Google ziet zijn groei in Adwords aftoppen en moet verder expanderen. Ze gaan de time-spent bij Google stimuleren door naast search ook andere diensten aan te bieden. Webapplicaties die concurreren met de hele office-suite van Microsoft, bijvoorbeeld. En een eigen variant op YellowPages.

 

Microsoft op zijn beurt koppelt bestaande producten en diensten aan nieuwe. Zo krijg je naast Office een OfficeLive. Inderdaad, met site.

 

Dat zal eerst de onderlaag in webbouw en -design gaan raken. Als kleine ondernemer heb ik liever een site in GooglePages dan brochureware van een webdesigner met een schriftelijke cursus html. Snel omscholen jongens!

 

En dan klimt het omhoog. Best mogelijk dat grote websites een oprit willen binnen GooglePages e/o Microsoft Live. Zeker als Google en Microsoft naast templates ook meer vrij ontwerp mogelijk maken.

 

Hoe dan ook: het riekt naar opportunities voor vroege vogels. ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik ben webdesigner, en vind het alleen maar handig :)

ik maak een template aan voor de structuur, en kopieer deze. Vervolgens ga ik mijn eigen vormgeving inbrengen.

Scheelt me alleen maar tijd...

 

standaard templates zullen echt nooit een bedreiging vormen voor webdesigners. Als je iets wilt aanpassen, moet je daar kennis voor hebben. Het blijft specialistisch....

 

misschien is het alleen maar beter zelfs, dat niet iedere hobbyist zijn pagina's in Frontpage maakt

Link naar reactie
  • 0

Het zal geen bedreiging vormen door het gebrek aan optie's voor zover ik het na kan gaan. Daarnaast is het zo dat als in 1 van beide systemen een klein lek word gevonden dit enorme gevolgen zal hebben.

 

Nu wil een nederlands bedrijf zijn nederlandse nationaliteit kenbaar maken door een .nl-domein, waar kan hij terecht? Bij de bestaande website bouwers en designers. Een ander bedrijf wil geen nummer zijn, ook nu is google en microsoft geen optie.

Met vriendelijke groet,

Mark Scholten

Link naar reactie
  • 0

 

 

Als je straks googled en je ziet alleen maar webpagina's als eerste opkomen die onder hun vlag gehost zijn, gaat het er toch allemaal anders uit zien ;D

 

Vraag is dan even welke kant het muntje oprolt. Of allemaal weg van die Google en M$ of er juist allemaal bij :-)

 

Truuk is volgens mij als innovator om die Beta periode heel goed te observeren en tijdig met een slimme toevoeging komen waarmee je in ieder geval markt behoud. Het zal alleen heel lastig zijn om die bedachte specials voor jezelf te houden. Ze investeren immers maar voor 1% in andermans ideeën ;D

 

 

Perry

Link naar reactie
  • 0

Het kan in ieder geval geen kwaad om zo een google domein te registreren en vol te pasten met content die ook op je `echte` website te vinden is. Ook extra content kun je dan op je googlepage zetten, of gebruiken als een soort weblog. Als het zo ver gaat komen dat de google pages beter gevonden worden in google dan `normale pagina`s` kun je in ieder geval traffic behouden of genereren doordat mensen je google variant bezoeken en doorklikken naar je oorspronkelijke website via de google pagina.

 

Maar ik denk niet dat google zo ver zal gaan dat de googlepages significant beter gaan scoren op keywords dan normale websites. Dat zou ze waarscheinlijk geen extra populairiteit opleveren.

Link naar reactie
  • 0

Toevallig onlangs een discussie met een vriend van me gehad over iets soortgelijks. Ben aan het experimenteren met kleurtheorie. Het doel is om op basis van wat eenvoudige vragen, hippe of strakke kleurcombinatie bijvoorbeeld, automatisch een stylesheet te maken voor een generieke site. Zijn mening is dat dat niet kan.

 

Om te testen heb ik een paar sites genomen en de kleurtheorie er op los gelaten. Bleek aardig dicht in de buurt te komen. Maar als ik de modellen gebruik om de kleuren van zo'n site opnieuw uit te rekenen dan is het resultaat het net niet. Dat 'net niet' is volgens mij cruciaal voor een goed product, het moet het net wel zijn.

 

Een prefab-website-bouw-product kan geen 'net-wel' producten bouwen. Lijkt me dan ook niet dat dit soort producten een enorme verschuiving in de markt teweeg gaat brengen. Bedrijven die zelf niet verder komen dan prefab spul hebben natuurlijk wel een probleem, maar dat is alleen maar goed ;)

Link naar reactie
  • 0

Als webdesigner maak ik me hier totaal niet druk om, ik vergelijk het meer met gratis visite kaartjes met reclame derop, een zelf-respecterend bedrijf zal er niet aan beginnen.

 

Er zullen vast kleine eenmanszaken zijn die zo het web gaan verkennen, maar er zijn er nu ook al zat die de buurjongen een website in elkaar laten flansen in frontpage.

 

Ook zal het werken met databases met googlepages niet met zo`n vaart lopen.

 

Het schrijven en ontwerpen van websites en applicaties blijft een expertise die de meeste bedrijven gewoon zullen uitbesteden.

 

Ook verwacht ik dat als Googlepages beter geindexeerd zal worden in google dan andere websites, dat google`s marktaandeel net zo snel zal zakken als dat die steeg.

Link naar reactie
  • 0

Ik geloof niet dat een ondernemer zijn bedrijf via zulke diensten wil presenteren aan de rest van de wereld hoor. Denk ook dat de TS totaal verkeerde beeld heeft van in zijn post genoemde voorbeelden. Beide richten zich op prive gebruik, ene startpagina andere meer websites actige site. Ja of je moet natuurlijk je persoonlijke horoscoop willen presenteren aan je klanten 8)

 

Zulke diensten zijn trouwens ook niet nieuw mocht je dat denken.

 

logo_03.gif

http://www.mijnschoolproject.info - Een website voor studenten en scholieren waarop ze online hun schoolzaken kunnen regelen (onder ontwikkeling)

Link naar reactie
  • 0

ik als freelancer ben hier echt neit bang voor. Dit is voor de thuis knutselaar handig die niets van webdesign af weet. Mara voor de bedrijven die een goeie website willen hebben gaan echt niet knutselen met een standaard template geval. ook een Google domein is daarbij neit handig.

 

Wat wel zo is, is dat Microsoft straks komt met sharepoint 2007 en daarin zit alles verwerkt (portal, cms, workflow, office tools, etc)....voor grotere bedrijven is dat zeer interresant....maargoed maatwerk blijf je houden...

Andre Kreft

Freelance webdesigner

http://www.kdesign-online.nl

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

Volgens mij gaan veel mensen ook voorbij aan het feit dat het niet echt om de website draait maar om hetgeen je wilt bereiken. Of dat nu met een dhz pakket of een doorwrocht cms gaat, als bedrijf wil je iets neerzetten en wat bereiken en daarbij speelt de techniek een bescheiden rol.

Vervolgens zie je dan dat diegene die wat beter in de materie thuis is een wat meer geavanceerd product zal gebruiken voor die site/winkel of wat het ook moge wezen, al is het alleen maar om de uitstraling. Maar ik kan me voorstellen dat een klant erg blij kan zijn als hij/zij de boodschap goed kan uitdragen via iets als Googlepages en dat biedt ook mogelijkheden om mee te denken en te adviseren.

 

GJ

Link naar reactie
  • 0

Even snel een blik geworpen op de websites van GooglePages en Windows Live. Ik zie nog weinig bedreiging.

 

Op de Microsoftsite vind ik Live.com. Blijkbaar een manier om een persoonlijke startpagina op internet te maken. Niet bepaald interessant voor bedrijven, lijkt me.

 

In een tijd waarin steeds meer kleine bedrijfjes overstappen van hun zelf in elkaar geflanste frontpage-websites met adressen als http://www.mijnprovider.nl/~mijnnaam/ naar professioneel ontworpen websites met een eigen domeinnaam, zie ik ook nog geen bedreiging in GooglePages. Want waarom zou men weer terugstappen naar een adres als http://mijnnaam.googlepages.com/? En de functionaliteit van GooglePages lijkt zo op het eerste gezicht niet uit te steken boven Fontpage en andere WYSIWYG-editors. Bovendien lijkt Google zich met GooglePages te richten op de gebruikers van Gmail en andere particulieren. Het tekst richt zich op hobby-ontwerpers en een Gmail-account verplicht is.

 

Uitaard bestaat de kans dat als dit aanslaat, de bedrijven zich alsnog gaan richten op de zakelijke markt. Maar ik zie nu nog geen reden voor paniek bij webdesigners en -bouwers.

 

Een storm in een glas water, maar wel een om in de gaten te houden!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 192 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.