• 0

ltd failliet door éénmanszaak?

Beste mensen,

 

Ik zal maar meteen beginnen.

 

In 2004 ben ik een éénmanszaak begonnen,dit omdat ik in mn studententijd veel schulden heb gemaakt.Ik wilde eruit komen maar kon niet genoeg geld verdienen om af te lossen ook de betalingsregelingen kon ik niet nakomen.Sterker nog het werd erger en erger.Omdat mijn schulden mij teveel in de weg zaten heb ik net voordat ik failliet werd verklaard(feberuari 2006) een anonieme cv ltd trust construktie opgestart om zodoende door te starten.Dat ging goed,opdrachtgevers,bankrekening,personeel en inkomsten en de lonen op tijd..niks aan de hand.

 

Totdat de curator van de faillissement van de éénmanszaak de rekening van de cv heeft leeggehaald en geblokkeerd(2 dagen terug).Dit hoort naar mijn idee niet mogelijk te zijn omdat ik slechts in dienst ben van de cv.Ik heb weinig tijd omdat de salarissen de 25ste betaald moeten zijn en bang ben dat dat niet meer gaat lukken waardoor ik gedoemd ben om alsnog de deuren te sluiten.

 

Kan iemand helpen?

 

Ik zit nu met mn handen in het haar en weet niet wat ik moet doen.heeft iemand advies.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

  • 0

Typisch geval van Pauliana ..... dus die curator zal ook niet echt op je hand te krijgen zijn ....

 

Een CV/Ltd/Trust constructie ..... Wie is in dit geval de beherend vennoot ????? Hoe is de eenmanszaak ingebracht ?????

Heb je deze constructie zelf in elkaar gezet of heb je je hierin laten adviseren, mocht dit laatste het geval zijn, dan neem ik aan dat je jouw intenties ook duidelijk hebt gemaakt en dat de nu ontstane situatie voor de adviseur toch ook niet echt als een verrassing te beschouwen is.

 

Al met al een interessante casus, maar zonder verdere info is het doen van uitspraken weinig zinnig.

 

Groeten Ard

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij missen we idd nog wat informatie:

 

- Wat is de exacte constructie? Is je bedrijf nu een LTD (zelfstandige vennootschap) of een CV (en ben jij dan de beherende vennoot of de stille vennoot)?

- In welke land ben je statutair gevestigd?

- Stond de rekening op naar van dit bedrijf?

- Heb je al juridische informatie ingewonnen over de rechtsgeldigheid van deze actie van de curator?

 

Er lopen ongetwijfeld mensen rond hier die hier behoorlijke kennis van hebben, maar dan zul je iets meer informatie moeten verstrekken.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de reacties.

 

Ik heb me laten adviseren door quadevlieg in den haag.

Ook heb ik erbij vertelt dat ik de construtie nodig heb om ervoor te zorgen dat mijn prive schulden niet bij het bedrijf kunnen komen.

voordat de éénmanszaak failliet is gegaan is er dus een nieuw bedrijf opgezet. De éénmanszaak is dus niet ingebracht,deze staat los van de construktie.

 

De Ltd is de beherende venoot van de CV en is gevestigd in engeland.(deze staat ingeschreven bij de kvk in engeland).

 

De commanditaire venoot is een stichting.

 

Ik ben door de beherende venoot aangewezen als gevolmachtigde van de cv.

 

De cv staat ingeschreven bij de kvk in nederland.

 

De betreffende rekening staat op naam van de CV.

 

De actie van de curator zou volgens quadevlieg en mijn advolcaat niet rechtsgeldig zijn.(toch is de rekening van de cv geblokkeerd)

 

Ik heb contact gehad met de curator.deze zegt dat de inkomsten van de cv mijn inkomsten zijn en dus mag hij volgens hem daar ook beslag op leggen.Ik heb mijn bank gebelt om de bedrijfsgegevens van de bankrekening door te nemen.dit om duidelijk te maken dat het hier een ander bedrijf betreft dan mijn éénmanszaak.bijvoorbeeld omdat de éénmanszaak ook een ander kvknummer heeft dan de CV.

Bovendien heb ik ook het volgende gelezen....

 

Ik ben dus geen beherende venoot (dat is de LTD) en ook geen stille venoot.dat is volgens mij de stichting.mijn zuster is begunstigde.

 

Alvast bedankt voor jullie hulp.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Zoals hierboven al opgemerkt, is er te weinig informatie om inhoudelijk dieper op dit in te gaan.

Maar: Wie is de eigenaar van de LTD, en als dat de trust is, wie is de begunstigde van de trust?? Daar zou het addertje wel eens kunnen zitten..

 

Wat ik wel zou doen is: Als je met het oprichten van deze construktie eerlijk geweest bent naar je adviseur, en hem het hele geval goed uitgelegd hebt over het waarom hoe en wat, dan vind ik persoonlijk dat je als eerste naar je adviseur terug moet. Wellicht dat deze een simpele oplossing in de vorm van een briefje heeft...

 

 

Succes

 

Rick

Link naar reactie
  • 0

Zoals Starterscoach al opmerkte, als je in het zicht van een faillisement activa onttrekt aan de boedel, is de transactie onwettig (ongeacht de constructie) en kan deze door de curator (of de rechter) ongedaan gemaakt worden. Paulianeus handelen noemen ze dat.

 

Ik vertrouw al die Ltd verkopers toch al niet. Ik vrees dat je niet goed bent voorgelicht.

 

Groeten,

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Zoals Starterscoach al opmerkte, als je in het zicht van een faillisement activa onttrekt aan de boedel, is de transactie onwettig (ongeacht de constructie) en kan deze door de curator (of de rechter) ongedaan gemaakt worden. Paulianeus handelen noemen ze dat.

 

Ik vertrouw al die Ltd verkopers toch al niet. Ik vrees dat je niet goed bent voorgelicht.

 

Groeten,

Nils

 

door wie kun je je eigen goed voor laten lichten en is het wel iets om er aan te beginnen ( met de goede begleiding)????

Link naar reactie
  • 0

door wie kun je je eigen goed voor laten lichten en is het wel iets om er aan te beginnen ( met de goede begleiding)????

 

Je begint bij de KvK en Belastingdienst. Zij zijn in ieder geval te vertrouwen, maar beperken zich tot algemene adviezen.

 

Als het gaat om specifieke adviezen over rechtspersonen,dan kun je terecht bij gespecialiseerde notarissen, accountants of juristen.

 

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de reacties,

 

Ok.. ik ben nu zover gekomen dat de blokkering eraf is.dit omdat de cv niet op mijn naam staat.Het is bijna de 25ste en als het goed is kan ik gewoon verlonen.Dat dacht ik vanochtend althans...

 

vanochtend werd ik ook gebelt en kwam ik erachter dat ik heel dom ben geweest.

 

Ik heb in de eerste dagen van de LTD geld laten storten van één van de opdrachtgevers van de éénmanszaak naar de rekening van de CV,dit heb ik gedaan omdat de rekening van de éénmanszaak ieder moment geblokkeerd zou kunnen worden.dit heb ik ook vertelt aan de curator.Hierdoor kon ik dan toch nog over facturen beschikken zodat ik gewoon verder kon gaan met het bedrijf om op een later tijdstip af te betalen.Nu blijkt dat ik geld heb doorgesluist naar van privé naar CV.dat zegt de curator en de advolkaat zegt dat hij gelijk heeft.Het lijkt steeds maar erger te worden.De curator heeft gezegd dat hij aangifte gaat doen van fraude omdat ik volgens hem de boel zou oplichten en valsheid in geschrifte! Ik snap nu helemaal niks meer van deze wereld. Ik wil gewoon mijn schulden afbetalen maar het lijkt of dat niet meer belangrijk is omdat alle manieren om geld te verdienen worden geblokkeerd. Als klap op de vuurpijl ben ik ook nog eens strafbaar bezig geweest. Hierdoor gelooft de curator mijn goede intenties niet en kan ik geen regeling treffen.Ik weet dat ik kalm moet blijven maar het is wel moeilijk.

Link naar reactie
  • 0

Hallo ESO,

 

Erg sneu voor je. Ik vress dat je bezig geweest bent met het oplossen van de zaak door het ene gat met het andere te vullen. Op zich een nobel streven maar niet zo handig. Jij hebt er nu niks aan, maar misschien anderen die dit lezen wel.

 

Zodra financiele problemen onoplosbaar lijken (het faillisement is in zicht) moet je erg gaan oppassen. Je kan het beste sursaiance aanvragen om jezelf tegen je schuldeisers te beschermen. Een curator gaat dan schoon schip maken. Elke handeling die je doet in het zicht van een failisement, die kan worden uitgelegd als "activa onttrekken aan de boedel" is in princiepe fraudeleus. Dus in jouw geval, geld overhevelen naar privé om door te gaan met je bedrijf, is in princiepe een beslissing (hoe goed bedoeld ook) die je niet zelf mag nemen, omdat "het geld" van de schuldeisers is.

 

Dus gaat het mis, doe dan niks zonder goedkeuring van de curator/schuldeisers, ander ga je de bak in.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Eso,

 

ik waardeer het dat je dit zo duidelijk hebt omschreven.

 

Ik ben persoonlijk ook niet zo gecharmeerd van dit soort constructies, maar wanneer je het correct uitvoerd bieden ze wel mogelijkheden.

 

Echter wanneer een derde persoon in jouw gedragingen kan aantonen dat er enkel sprake is van een constructie en dat er feitelijk sprake is van 1 ondernemer/ 1 onderneming, dan zal er in het geval van vorderingen, faillisement e.d. "doorgepakt" worden.

 

Die "gedragingen" kunnen zeer divers zijn. Het overboeken van geld is natuurlijk een hele duidelijke, maar in de praktijk zijn minder heldere situaties ook al "beloond" met nadelige gevolgen.

 

De casussen over faillissementsfraude zijn daarom wellicht de beste leerschool voor diegenen die met dit type constructies wil werken. De "do's" en "don'ts" haal je er wel uit.

 

Groeten Ard

Link naar reactie
  • 0

Hallo mensen,

 

Na regen komt zonneschijn, Ik heb nu met verschillende advolcaten gesproken over de situatie waarin ik verkeerde.veel advolkaten gaven mij simpelweg geen kans. Het is nu duidelijk voor mij geworden dat je de curator maar beter naar je hand kan krijgen,

 

Ik heb met de curator gesproken en hem zo goed mogelijk uitgelegd hoe ik in deze situtie ben gekomen en waarom het zover is gekomen. Hij heeft van mij begrepen dat ik geen kwade bedoelingen heb gehad en daarom geeft hij mij drie maanden de tijd gegeven om de gelden die op de rekening van de cv zijn binnengekomen terug te betalen. Als ik dat doe dan zal hij mij daar niet meer in gaan vervolgen. Dit betekend dat ik mijn bedrijf kan doorzetten en geld kan gaan verdienen om de schulden die ik gemaakt heb kan terug betalen. Ik zal daar mijn uiterste best voor gaan doen.

 

Ik wil jullie allen bedanken voor de reacties die jullie hebben gegeven en voor het lezen van mijn waarnemingen. Ik hoop ook dat er veel mensen zijn die hiervan kunnen leren. ik ben nog lang niet uitgeleerd,het is nog maar net begonnen.

 

 

Met vriendelijke groet,

ESO

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 255 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.