• 0

origineel concept voor bedrijfsuitje

Goedemorgen allemaal.

 

Ik sta op het punt om een origineel idee op de markt te zetten ( althans vind ik) en zou graag hierover van gedachten wisselen om feeling te krijgen met het ondernemerschap en of ik bepaalde zaken misschien over het hoofd heb gezien! Alle reacties zijn welkom.

 

Het is een concept wat zich richt op bedrijfs- en teamuitjes , maar ook bijvoorbeeld hartstikke leuk is voor een vrijgezellenfeest.(Een tegenhanger van het standaard bowlen , karten en of kanoen)

 

Daarnaast wil ik het concept inzetten bij bedrijven die op een vakbeurs de drempel lager willen maken voor bezoekers om hun stand te betreden.( Een tegenhanger van de race simulator of dartspelletjes)

 

Ook kan het concept ingezet worden om relaties uit te nodigen en hieraan deel te nemen om op deze manier de commerciele activiteiten te verhogen.( Een tegenhanger van de golfclinic of een bezoek aan een voetbalwedstrijd)

 

Ik ben op dit idee gekomen omdat ik zelf regelmatig ben geconfonteerd met de 'standaard' mogelijkheden als karten, bowlen en kanoen als bedrijfsuitje. Ik merkte persoonlijk dat niemand hier meer op zit te wachten en heb dus vanuit mijn eigen behoefte een concept ontwikkeld.

 

Mijn concept kan naar behoefte gecombineerd worden met een diner, buffet of overnachting. Hierover heb ik zelfs al afspraken gemaakt met horecagelegenheden.

 

Graag zou ik reacties ontvangen of jullie denken dat hier een markt voor is of dat ik de eninge ben die hier zo over denkt?

 

Daarnaast zou ik graag willen weten wat hiervoor de beste manier is om de markt te benaderen?Ik heb al over verschillende mogelijkheden nagedacht maar weet niet wat het beste is om te doen.

 

Feitelijk is het bedrijf 'klaar'om te gaan starten , maar ik nu dus nog de stap naar een succesvolle verkoop/marketingstrategie voor dit soort concepten vinden! Hierbij loop ik tegen de volgende zaken aan:

 

- Bij telefonische aquisitie weet ik niet precies wie ik binnen een bedrijf hiervoor moet benaderen.Wie gaat er over de bedrijfsuitjes?Wie organiseert bij julllie de vakbeurs? Is het juist om met dit soort vragen te komen?

 

- Mijn eigen netwerk is nog relatief klein.

 

- Mijn website is af, zijn er nog meer sites waar ik deze kan posten ( www.teamuitje.nl) of onder de aandacht kan brengen?

 

- Heeft adverteren zin? Bijvoorbeeld folders maken? Ik ben zelf bang dat deze binnen bedrijven niet bij de juiste persoon belanden maar drijwel direct in de prullenbak.

 

Ik zie graag alle positieve en negatieve reacties/ tips en missschien een antwoord op mijn vragen wanneer mogelijk tegemoet!

 

Alvast bedankt.

 

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Als al je vragen beantwoord zouden worden in deze draad zouden anderen praktisch voor jou een marketingplan hebben geschreven. Heel veel vragen die je stelt kun je denk ik zelf een antwoord op geven of onderzoek naar doen.

 

Bij de meeste bedrijven is er inderdaad niet een vast aanspreekpunt voor bedrijfsuitjes. De uitjes worden vaak bepaald door een werkgroep of door een leidinggevende.Meest effectieve benadering van bedrijven kan dan ook liggen buiten traditionele methodes zoals cold calling of het versturen van folders. Ik zeg maar wat: Loop een bedrijfskantine binnen (of benader iemand die je binnen een bedrijf kent) en prik een poster op het prikbord of leg flyers op strategische plaatsen.

 

Wees vindbaar op het internet. De reclame van de goudengids (meen ik) waarin bedrijfsuitje wordt ingetoetst is tekenend. Kan me goed voorstellen dat veel uitjes gevonden worden via het net.

 

Besteed in ieder geval niet een groot budget aan reclame/marketing voordat je een strategisch marketingplan hebt uitgewerkt, anders zal er waarschijnlijk veel geld verspild worden.

Link naar reactie
 • 0

Hoi bedankt voor de reacties zover.

 

Er is inderdaad geen geld om een uitgebreid en diepgaand marketingplan te schrijven en onderzoek te doen.

 

Vandaar dat ik op deze plaats wilde discussieren over het onderwerp:

 

Of er een markt is voor originele concepten voor bedrijfsuitjes ja of nee of dat ik er als enige over denk dat de standaardconcpten nu wel gezien zijn en het tijd is voor iets anders.

 

Ik had gehoopt op discussie rond deze vraag en misschien wat tips van mensen hoe de markt voor dit concept te benaderen.

 

Als ik dit hier niet vrijblijvend gepost had, dan had ik wel een marketingplan gehad waaarschijnlijk!

 

Maar terug naar de discussie, ben ik de enige die de uitgekouwde concepten voor bedrijfsuitjes wel gezien heb en zou daar geeen leuke markt voor zijn?

 

Link naar reactie
 • 0

Voor een origineel concept zal waarschijnlijk wel een markt zijn, hoewel niemand hier een 'educated guess' kan doen op basis van de informatie die jij verstrekt- die is te summier.

 

Struikelblok dat ik voorzie is dat je te breed georienteerd bent in deze opzet. Het is eigenlijk overál wel leuk en goed voor, dat is heel lastig te marketen. Kijk of je ofwel in eerste instantie wat dingen in de koelkast kan zetten om je op één ding te richten, of probeer het een niveautje hoger te tillen en het onder één noemer te vatten.

 

Onderzoek kan je zelf al voor een groot deel doen.

Kijk eens op http://bedrijfsevenement-uitjes.startpagina.nl

Kijk ook eens in overlappende branches:

event-organisatie, teambuilding, event marketing, experience marketing enz.

 

Het klinkt eerlijk gezegd wel een beetje of je je huiswerk nog niet gemaakt hebt; zo standaard zijn die uitjes niet meer, volgens mij...er is keuze genoeg!

 

Link naar reactie
 • 0

 

Er is een grote markt voor (originele) bedrijfsuitjes; daar gaat veel geld in om. Er zijn speciale vakbladen voor en speciale vakbeurzen. Het onderwerp is hier ook al eerder behandeld. Misschien moet je wat meer huiswerk doen en dan terugkomen met vragen. Niet thuis blijven zitten met ideeen maar op pad gaan en met mensen praten!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Dat nu alle bedrijfsuitjes uitgekouwd zijn, geloof in niet.

Maar uit je topic blijkt dat je een ijzersterk nieuw concept hebt.

Heb je al contact met www.bedrijfsuitje.nl opgenomen.

Tussen al deze "gewone" uitgekouwde zal je dan zeker opvallen.

Of sta je daar al bij? Bedrijfsuitjes staat ook regelmatig op (doelgroep) beurzen, ben ze dit jaar al twee keer tegengekomen, je kunt daar zelfstandig een stand huren en hun netwerk is groot.

 

Over je nieuwe concept kunnen we niet discussiëren, daar we niet weten wat het inhoud. Inschrijven bij andere evenementenbureaus zou ook kunnen. Ik heb wel eens gewerkt voor www.arjanvandijk.nl en de www.partycompany.nl zij huren ook vaak vermaak in..

Schrijf of mail zulke bedrijven eens.

 

In ieder geval veel succes.

Link naar reactie
 • 0

Nou zit ik toevallig in de markt voor bedrijfsuitjes en aanverwanten, maar het is natuurlijk moeilijk om te zeggen of je idee gaat aanslaan als we totaal niet weten wat je idee is.

 

Op zich ben ik het niet met je eens dat de oudere ideeen niet meer werken, de kartcentra en bowlingbanen hebben nog steeds werk genoeg.

 

Wel is het zo dat iedereen continu op zoek is naar iets nieuws om te gaan doen, en waar we enkele jaren geleden de trend hadden van hard en snel en ruig (4x4 rijden, quadrijden, abseilen), zie je nu de markt weer verschuiven naar dingen samen doen....samenwerken en teambuilden.

 

Als je een goede propositie biedt dan kan je wel binnenkomen bij de grotere bureaus, zodat die je product kunnen vermarkten en jou inhuren als ze je nodig hebben. Je kunt het natuurlijk ook zelf gaan doen, kost wat meer inspanning en tijd.

 

Hoop je zo een beetje op weg geholpen te hebben.

 

Groet, Martin

 

 

Link naar reactie
 • 0

Ik sta op het punt om een origineel idee op de markt te zetten ( althans vind ik) en zou graag hierover van gedachten wisselen om feeling te krijgen met het ondernemerschap en of ik bepaalde zaken misschien over het hoofd heb gezien! Alle reacties zijn welkom.

Behalve de gangbare concepten zijn er nog genoeg bedrijven die orginele bedrijfsuitjes aanbieden, vergis je hier niet in. Maar niettemin heb je absoluut gelijk dat er zeker ruimte is voor uniek concept in een markt die verzadigd is met standaard entertainment.

 

Maar:

Als je echt een orgineel idee hebt (daar ga ik voor het gemak maar van uit) en er is veel behoefte aan, dan kopieert de concurrentie je idee binnen korte tijd en zetten het zo in de markt. Dat betekent dat je dan geen concurrentievoordeel meer hebt met je concept alleen!

 

Daarnaast zou ik graag willen weten wat hiervoor de beste manier is om de markt te benaderen?Ik heb al over verschillende mogelijkheden nagedacht maar weet niet wat het beste is om te doen.

 

Feitelijk is het bedrijf 'klaar'om te gaan starten , maar ik nu dus nog de stap naar een succesvolle verkoop/marketingstrategie voor dit soort concepten vinden! Hierbij loop ik tegen de volgende zaken aan:

 

Een marketingstrategie en marketingcommunicatiestrategie zul je toch echt zelf moeten maken, eventueel met hulp van experts. Belangrijk is daarbij je positionering en doelgroepkeuze. Pas dan heeft promotie echt zin. In het wilde weg gaan adverteren of bedrijven bellen is niet echt effectief en gaat je misschien zelfs geld kosten in plaats van opleveren.

Link naar reactie
 • 0

Jup :)

Door het maken van zo'n plan (en dat hoeft echt niet super uitgebreid), ga je beter naar de markt kijken en maak je hierop keuzes die je strategie vormen. Een bedrijf dat bijvoorbeeld gaat promoten zonder strategie (hoeft natuurlijk niet op papier) is als schieten met hagel.

Link naar reactie
 • 0

Onlangs heb ik hier gediscussieerd over mijn nieuwe idee voor bedrijfsuitjes.

 

De website is inmiddels bijna klaar en operationeel ( www.cultcompany.com)

En hierbij wil ik dan ook het concept uit de doeken doen en misschien tips ontvangen hoe ik hiermee op een verstandige manier "de markt" kan benaderen.

 

Ik wil teneerste bij personeelsvereningingen en grotere evenenmentenbureaus het concept introduceren.

 

Ik wil het idee graag delen omdat het niet eenvoudig te kopieren is als je niet over de juiste contacten en kennis bezit.

 

Ik ontvang graag zoveel mogelijk reacties over het concept en mijn initiele benadering van de markt.

 

www.cultcompany.com

 

Alvast bedankt!

 

 

Link naar reactie
 • 0

Ik wil het idee graag delen omdat het niet eenvoudig te kopieren is als je niet over de juiste contacten en kennis bezit.

 

Waarom zou ik het via jullie regelen in plaats van één van de vele casino's die een thuisservice hebben? (voor fun spelen) Die hebben meerdere spellen tegelijk, ook poker, en ook professionele begeleiding...

 

Verder bouwt de website wat schokkerig op... als je normaal internet hebt geen probleem ;)

 

En ik zou je prijzen of iig een indicatie snel vindbaar maken... men vergelijkt vaak uitjes en zoekt dan voornamelijk naar 1) locatie (in de buurt?) en 2) prijs

 

Poker is hot in (voornamelijk) studentengroepen, maar om het brede publiek te bereiken is wel veel (gerichte) marketing nodig!

Succes daarmee!!!

---

Link naar reactie
 • 0

de thuisservices van de casino's zijn mij niet bekend.

Heb je daar wat voorbeelden van?

 

Daarnaast is het zo dat wij compleet verzorgde arrangementen kunnen bieden met bijvoorbeeld een diner en/of overnachting op vrijwel elke gewenste locatie.

 

Holland Casino biedt wel arrangementen, maar poker laat men bewust liggen omdat het hier weinig tot geen geld aan verdiend!

 

De website wordt nog vernieuwd , dit is een eerste opzet.

We zijn momenteel in gesprek met een partij die dit voor ons gaat professionaliseren!

 

Prijsindicaties kunnen opgevraagd worden, dit omdat er verschillende prijzen/ workshops zijn voor bijvoorbeeld vrijgezellenfeestjes en bedrijfsuitjes.

 

Inderdaad poker is hot!

Het is enorm leuk om met vrienden of collega's aan een tafel dit spel te leren en ze vervolgens proberen te verslaan;)

 

Nomaals we beginnen net , wij vinden het een leuk concept en we hopen dat het wellicht aanslaat bij het grote publiek!

 

 

Link naar reactie
 • 0
 • 0

Bij alle bovenstaande url's wordt NIET het concept geleverd wat wij leveren.

 

Er worden casino's op locatie aangeboden( verhuur) , voorzover ik het kan zien geen complete verzorgde workshop incl. speluitleg , tactiek en daarna een toernooi.

 

Ik denk dat het juist interessant is om deze partijen te benaderen voor wellicht een samenwerking.

 

Wij hebben de middelen om specifiek gericht op de snelstgroeinde sport ter wereld een workshop te bieden.

Juist daar zit onze toegevoegde waarde, niet alleen verhuur, maar juist het accent op de workshop!

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Beste Schreudje,

 

Allereerst wens ik je veel sterkte met je nieuwe bedrijf!

Inderdaad leuk bedacht, zie je nog niet veel.

 

Moet wel zeggen, dat ik 2 jaar geleden op een beurs in Eindhoven ook al eens zoiets gezien heb. Maar dat was geloof ik breder, dus je kon allerlei Casino-achtige spelen inhuren met croupiers erbij.

 

Er zijn inderdaad heel veel activiteiten die je kan doen en die al lang bestaan en al vaak zijn gedaan. Maar geloof me, sommige dingen zijn nou eenmaal zo leuk dat ze altijd weer gedaan worden (bowlen bijvoorbeeld..).

 

Toen ik begon met het geven van percussieworkshops, was dit nog vrij nieuw. Inmiddels zijn er zo'n 30 concurrenten bijgekomen en is het natuurlijk al vaak gedaan. Maar ik merk dat heel veel mensen het zo leuk vinden dat ze het gewoon nog een keer boeken!

Ik heb het in ieder geval superdruk! ;D

 

Dus veel succes met jou originele uitje en dat het maar mag worden tot een "uitgekauwd'"bedrijfsuitje dat mensen blijven boeken ha ha!!

 

Groeten,

 

Niels29

 

 

Dununba percussieworkshops

www.dununba.nl

Barafoli - Afrikaanse percussieband

www.barafoli.nl

Link naar reactie
 • 0

Hoi ,

 

ik wil iedereen bedanken voor het meedenken met mijn concept.

Inmiddels zijn we begonnen (www.poker-workshop.nl) en zijn ook de eerste workshops gegeven.

 

We krijgen louter positieve reacties van mensen die eerst sceptisch zijn en nadien er enthousiast over onze aanpak en de originaliteit.

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Beste Schreudje,

 

Goed om te horen dat het lekker begint te lopen!

 

Ik heb in het begin klanten benaderd door per post mailings te sturen met daarin een speciale aanbieding. Heb bijvoorbeeld een mailing in mijn eigen woonplaats gedaan speciaal voor basisscholen.

En had een hele goede respons.

 

Succes!

 

Groeten,

 

Niels

Dununba percussieworkshops

www.dununba.nl

Barafoli - Afrikaanse percussieband

www.barafoli.nl

Link naar reactie
 • 0

Hoi ,

 

ik wil iedereen bedanken voor het meedenken met mijn concept.

Inmiddels zijn we begonnen (www.poker-workshop.nl) en zijn ook de eerste workshops gegeven.

 

We krijgen louter positieve reacties van mensen die eerst sceptisch zijn en nadien er enthousiast over onze aanpak en de originaliteit.

 

Ik zat hier laatst over te denken en misschien doen jullie dit al, maar zou het niet cool zijn om optioneel aan het eind van de workshop te spelen om een gedeelte van de prijs van de workshop?

Link naar reactie
 • 0

Ik kan je wel een idee geven van een perfect bedrijfsuitje waar wij meteen oren naar zouden hebben.

 

Het is een combi tussen gezelligheid en klanten binnehalen.

 

www.babbels.biz

 

Ik vind het idee wat zijn doen echt fantastisch en wij gaan daar waarschijnlijk aan deelnemen.

Strongwood Investigations

 

bedrijfsrecherche - juridische dienstverlening - particulier recherche - risk management - advocaat ondersteuning

Link naar reactie
 • 0

Ik kan je wel een idee geven van een perfect bedrijfsuitje waar wij meteen oren naar zouden hebben.

 

Het is een combi tussen gezelligheid en klanten binnehalen.

 

www.babbels.biz

 

Ik vind het idee wat zijn doen echt fantastisch en wij gaan daar waarschijnlijk aan deelnemen.

 

Kan aan mij liggen, hoor. In een ander topic heb ik reeds gevraagd niet te spammen voor Babbels.biz. Daar doe je net alsof je dat initiatief niet kent. Waarom dan meerdere postings? En dan nog wel onder je bedrijfsnaam. Gevolg is nu dat het recherchebureau Strongwood Investigations bij elke zoekactie in Google geassocieerd wordt met spam. Volgens mij is dat wel het laatste wat je als serieuze ondernemer wenst. Iedere potentiële opdrachtgever die een background check doet naar Strongwood gaat dit vinden. Niet slim...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  6 leden, 189 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.