Jump to content
MvdVelde
Verberg

"Powered by" bij persoonlijke website

Hallo,

een tijdje geleden heb ik Rommix opgestart, en ik ben nu al druk bezig met alles op te zetten hiervoor. Ik heb nu nog een idee voor een website, en deze wil ik particulier gaan maken, dus niet als onderdeel van de ondermening. Ik zou op deze site graag "Powered By Rommix" neer willen zetten, om potentiële klanten aan te trekken via die website.

Technisch gezien worden er geen zaken van Rommix gebruikt voor de website, dit komt allemaal van mijzelf als particulier (en dus niet als ondernemer). Mijn vraag is dus eigenlijk simpel; is dit op deze manier toegestaan?

Toen ik deze thread begon met typen, toen dacht ik nog van niet, maar nu ik bijna klaar ben met de post, kan ik me eigenlijk niet bedenken waarom het niet zou kunnen. Kunnen jullie een beetje uidelijkheid verschaffen?

 

Michiel

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Rommix is jouw bedrijf neem ik aan? Als je voor jezelf een website maakt en daarop vermeldt dat het door Rommix is gemaakt, dan ben je daar uiteraard volkomen vrij in. Vooral als het particuliere project het soort website is dat Rommix maakt, dan is het juist een leuk uithangbord voor wat Rommix doet.

 

Het enige dat ik me kan voorstellen dat je mede-oprichters niet leuk zullen vinden, is als je privésite van veel slechtere kwaliteit is. Dan zou je de naam Rommix flink geweld aan kunnen doen, en daar zijn je collega's waarschijnlijk niet blij mee ;)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Dan is het mooi dat ik geen collega's heb ;) En ja, Rommix is van mij. Ik heb ook de website van Rommix gemaakt, dus ik denk dat beide websites wel van ongeveer dezelfde kwaliteit worden :)

Bedankt voor je antwoord!

 

Michiel

Link to post
Share on other sites
 • 0
Ik zou op deze site graag "Powered By Rommix" neer willen zetten, om potentiële klanten aan te trekken via die website.

Technisch gezien worden er geen zaken van Rommix gebruikt voor de website, dit komt allemaal van mijzelf als particulier (en dus niet als ondernemer). Mijn vraag is dus eigenlijk simpel; is dit op deze manier toegestaan?

 

Tja, verboden bij wet zal het vast niet zijn... powered-by is een voldoende vage term als het op websites en dergelijke aankomt.

 

Maar wat ik me wel afvraag: Waarom wil je het op een site zetten, die er helemaal geen gebruik van maakt? Dat is een beetje zoiets als 'powered-by-php' neerzetten onder een statische html pagina die vers uit je editor komt vallen - vreemd ;)

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Het lijkt mij geen enkel probleem om je eigen naam (bedrijfsnaam) neer te zetten op een eigen site.

 

Ik zie veel bedrijven die sites bouwen tegen betaling dat ook doen op de site van hun klanten. Dit vind ikzelf minder professioneel, alleen het is wel een vorm van gratis reclame, en men kan direct zien wat voor sites een bedrijf bouwt.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 289 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept