Ga naar inhoud
 • 0

newbie met diverse vragen over openen winkel

Newbee     5 0

Beste High Levelers!

 

Als newbie op deze site weet ik niet zo goed waar ik dit topic zou moeten plaatsen, maar ik zou graag op diverse punten eens willen discussieren met jullie.

 

Het is mijn idee om een winkeltje te openen, niet supergroot, eerder een leuke boutique waar alleen maar exclusieve ..... worden verkocht. (Ik kan het product nog niet specifiek noemen, daar het product op zich zo duidelijk is dat ik het risico nog even niet wil lopen dat een ander ermee aan de haal gaat :)). Het is in ieder geval iets dat je kan dragen en wat, in precies die hoedanigheid, heel weinig verkocht wordt. Er is een enorm grote markt voor, dat heb ik zelf al jaren ervaren; sinds mijn kindertijd wilde iedereen het al, er bestaan vele forums (of is het fora?) over, er is een hele community specifiek gericht op dit product. De overtuiging dat dit kan gaan werken is dan ook groot. Echter....

 

Het idee omzetten naar echte business is natuurlijk heel wat anders. Waar begin, wie spreek je eerst aan, wie kan je helpen?

 

Het idee dat ik heb is tot in de puntjes toe uitgewerkt, qua vormgeving, presentatie, de manier waarop ik het wil verkopen, wat ik precies wil verkopen, aan wie, waarom, tegen welke prijzen, etc. Nu moet ik de stap maken naar het concretiseren van een echte shop, een winkel gekoppeld aan een internetshop (voor mensen die niet in de buurt wonen, zelfs internationaal).

 

Ik ben stiekem al een beetje aan het bellen naar leveranciers, ten eerste om uit te vogelen of de originele leveranciers wel die specifieke producten zelf leveren, of dat dat via een andere weg gaat. Dit is op zich al een hele missie, zo exclusief zijn die producten, wat ze tevens zo gewild maken! Maar nu.. ?

 

De benodigdheden zijn natuurlijk, een pand, maar ook een internetshop, hier is geld voor nodig, wie kan ik aanspreken voor geld? Ik hoor hier en daar dat je bij bijv de AMRO bank starterskapitaal kan krijgen a 20.000 euro, mits je een goed idee hebt en dit ook dusdanig weet te verkopen aan hen. Is dit waar? Waar moet ik nog meer aan denken bij het opzetten van een winkeltje? Wie weet een paar goede tips?

 

Natuurlijk heb ik 1001 vragen en heb ik zelf ook 1001 ideeen. Ik daag jullie dan ook uit om mij jullie kritieken en adviezen toe te werpen, waarop ik kan toetsen of ik er al over nagedacht heb en of ik er een oplossing voor denk te kunnen vinden.

 

Het liefst zou ik net na de zomer (september) in ieder geval al de internetshop open willen hebben, maar zo spoedig mogelijk ook de winkel.

 

Doelgroep: 12 jaar tot en met 40 jaar

Productprijs: vanaf gemiddeld 100 euro tot aan exclusieve items 400 euro

Productbehoefte: Het is een onlosmakend, zelfs leidend, onderdeel van het dagelijks beeld van de maatschappij.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

 • 0
Super Senior     159 1

Het is in ieder geval iets dat je kan dragen en wat, in precies die hoedanigheid, heel weinig verkocht wordt.

Er is een enorm grote markt voor, dat heb ik zelf al jaren ervaren; sinds mijn kindertijd wilde iedereen het al...

 

Ik hoor hier en daar dat je bij bijv de AMRO bank starterskapitaal kan krijgen a 20.000 euro, mits je een goed idee hebt en dit ook dusdanig weet te verkopen aan hen.

 

Productbehoefte: Het is een onlosmakend, zelfs leidend, onderdeel van het dagelijks beeld van de maatschappij.

 

Oké, dit is wel héél erg vaag, maar ik kan mij voorstellen dat je "het gouden kalf" niet direct wilt slachten...

Maar (bijvoorbeeld) je kunt het dragen? Hoe bedoel je "dragen", dragen als zijnde aan het lijf als kleding of dragen als; om op te tillen?!

En iedereen wil het al hebben sinds je kindertijd... hoelang is dat geleden, 10 jaar, 20 jaar... 5 jaar of zoiets? Want al denk je hèt gat in de markt gevonden te hebben, dat kan lelijk tegenvallen in de praktijk!

 

Banken gaan daar ook niet zo makkelijk in mee, zeker als je zelf geen starterskapitaal hebt en de bank dus alle risico's moet dragen.

Heb je geen familielid die je helemaal enthousiast kunt krijgen en mee kunt laten delen in de grote verdiensten(!) die je zelf verwacht?

 

En heb je al nagedacht hoe groot de opslag moet zijn voor de producten die je wilt gaan verkopen? Heb je kleine artikelen of moet er een flinke opslagruimte/kelder aanwezig zijn in het winkelpand dat je wilt gaan huren?

Dat scheelt al gauw 'n paar honderd euro per maand bij het huren.

 

Kortom, het is te vaag om hier goed op te kunnen reageren, voor mij dan in ieder geval.

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

haha ok

 

je kan het dragen aan je lijf

het is een product dat elke dag in duizendtal verkocht wordt, maar nog niet de versies die ik wil verkopen, die zijn moeilijk te krijgen .. hence the word exclusive. Er is niet super veel opslag ruimte voor nodig..

Sinds mijn kinderjaren, dat is zo'n 15 jaar geleden tot op de dag van vandaag ben ik er 'verslaafd' aan en bijna iedereen die ik ken, ook. Het is iets dat verkocht wordt aan alle leeftijden binnen de 12 - 40 jaar.

Link naar reactie
 • 0
Legend     316 0

Zeker voor het aantrekken van vreemd kapitaal zal je een ondernemingsplan moeten hebben. Bij voorkeur niet een standaard gebeuren waarbij je je cijfers invult maar een eigen plan waarbij je enthousiasme tot uitdrukking komt.

 

De ABN heeft inderdaad een startersregeling, afhankelijk van je opleiding vreemd genoeg, kan je tot € 25.000,00 financieren. Ook hier heb je een ondernemingsplan en een goed verhaal voor nodig.


www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

Zeker voor het aantrekken van vreemd kapitaal zal je een ondernemingsplan moeten hebben. Bij voorkeur niet een standaard gebeuren waarbij je je cijfers invult maar een eigen plan waarbij je enthousiasme tot uitdrukking komt.

 

De ABN heeft inderdaad een startersregeling, afhankelijk van je opleiding vreemd genoeg, kan je tot € 25.000,00 financieren. Ook hier heb je een ondernemingsplan en een goed verhaal voor nodig.

 

Ik ga idd een bedrijfsplan (laten) maken. Mijn enthousiasme zal ik niet onder stoelen of banken schuiven en ik ben benieuwd naar de opleidingsstaffel dan voor de financiering bij de ABN AMRO!?

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     159 1

 

Ik ga idd een bedrijfsplan (laten) maken. Mijn enthousiasme zal ik niet onder stoelen of banken schuiven...

 

Enthousiasme is natuurlijk prima (onontbeerlijk zelfs) maar dekt het de lading?

Je gaat een ondernemingsplan "laten maken", het is veel beter om je er zèlf eerst helemaal in te gooien en dàn pas -eventueel!- iemand anders erbij te halen. Dan loop je namelijk vanzelf tegen allerlei dingen aan waar je achteraan moet, dingen waar je nu misschien nog helemaal niet bij stilstaat.

 

Het is in verband hiermee heel handig om allereerst op de meest simpele manier, met een cd-rom die bij de KvK verkrijgbaar is, een ondernemingsplan op te zetten. Als je je daar doorheen hebt kunnen worstelen, ;D kun je dat als uitgangspunt nemen om het verder te perfectioneren.

Die cd-rom kun je gewoon via de site van de KvK bestellen, kost geloof ik zo'n 20 euro.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     4,6k 118

Als ik het zo lees lijkt mij je risico-inventarisatie wel belangrijk. Denk aan: Wat gebeurt er als een grote "gerelateerde" winkelketen het product ook gaat verkopen?

 

Verder klinkt je product als iets wat vooral door "fans" gekocht wordt. Waarom start je niet alleen op internet? Vervolgens kan je altijd nog het product gaan resellen in grotere hoeveelheden. Zo kan je jezelf specialiseren en hoef je niet winkelervaring en internetervaring op te doen, focus ;)


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0
Legend     655 13

dat ben ik eens met djluc. als je een pand opent, moet je minimaal 1 a 3 jaar huur betalen. zie het dan nog maar eens terug te verdienen. terwijl als mensen het echt zooo graag willen hebben, ze het vast via internet willen kopen. er bestaan gratis open source software voor internetshops, wie weet ken je iemand die daarmee kan helpen. of je koopt voor een paar honderd euro een eenvoudige shop, en begin daarmee. blijkt er idd genoeg vraag naar te zijn, dan kan je altijd nog eventueel geld investeren in een professionelere internetshop, en nadenken of een pand erbij inderdaad de moeite waard is. dat lijkt mij persoonlijk een veel veiligere start, en leuker omdat je het dan misschien zonder de bank kan starten.

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

ten eerste zijn schoenen gevoelsproducten, die wil je aantrekken voor je ze koopt. Ten tweede heb ik pandjes onderzoek gedaan, in de zin van, heel rotterdam af rijden en lopen, kijken naar openstaande panden etc. Het is mij opgevallen dat er veel winkeltjes zijn die producten verkopen die minder gewild zijn dan dat van mij, die veel goedkoper zijn dat die van mij en met een geringere collectie, veel winkelpandjes bezetten. Bijv een gamesworkshop op een lokatie van 65.000 euro per jaar aan huur. Ook heb ik onderzoek gedaan naar soortgelijkende winkels, er is namelijk ook een franchise van een dergelijk concurrerende formule. Omzet van zo'n lokatie is tussen de 330.000 en 750.000 euro per jaar met een gemiddelde oppervlakte van 80m2.

 

Daarbij komen in mijn specifieke opzet nog een aantal leuke dingen bij die alleen tot zijn recht komen in een winkelpand. Tot dusver ben ik alleen maar motiverende zaken tegengekomen, maar mijn topic ging ook over mensen die ervaring hiermee hebben, waar te beginnen, waar op te letten. Natuurlijk is alle kritiek welkom, maar vooralsnog zie ik alleen maar 'doe maar niet' opmerking, de oerhollandse houding. Op zich goed want het voorkomt dat je te snel ergens in duikt, maar zou graag ook optimistische reacties zien van mensen die bijv een winkeltje hebben geopend en die bijv zeggen.. als je dit of dat doet, dan heb je daar een leuk voordeel aan, of let hierop; heel belangrijk. Daar kun je iets mee! :)

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     159 1

Het is in verband hiermee heel handig om allereerst op de meest simpele manier, met een cd-rom die bij de KvK verkrijgbaar is, een ondernemingsplan op te zetten. Als je je daar doorheen hebt kunnen worstelen, ;D kun je dat als uitgangspunt nemen om het verder te perfectioneren.

Die cd-rom kun je gewoon via de site van de KvK bestellen, kost geloof ik zo'n 20 euro.

 

De bovenstaande reaktie is toch niet 'n: "Doe-maar-niet" opmerking.

Meer 'n: "Begin bij het begin" opmerking.

 

Je moet èrgens beginnen met plannen en hiermee kom je al snel achter veel dingen die je absoluut "mee-moet-nemen" bij het opzetten van een goed ondernemingsplan.

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0

Aha, dus we hebben het over schoenen.... lijkt me dat je inderdaad, als je een hele specifieke lijn wilt gaan verkopen, dat je dat beter vanuit een winkeltje kunt doen. Maar volgens mij moet je dan wel in een winkelgebied zitten. Liefst zelfs in de buurt bij andere, soortgelijke winkels. Dan trek je de echte kenners wel naar je toe. Maar volgens mij ben jij er allang uit wat je wilt, alleen moet je er nog een financieel plaatje aan hangen. (gek, dat zei laatst ook iemand tegen mij, geloof ik). Maar waarom zou je dan ook nog een web-shop willen, als je al weet dat het een gevoels-product is? Dan ben je onderweg naar een Wehkamp-effect. Lijkt me dat je dat niet wilt, als je je wilt onderscheiden. Dus, als je er wat geld voor over hebt om een gedegen financieel plaatje te krijgen, ga daar dan achteraan en go-for-it!!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  10 leden, 252 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.