Ga naar inhoud
 • 0

Launching party in de gay-scene... Maar hoe pak ik dat aan?

Als gevolg op een eerder bericht heb ik besloten om te proberen ShotCode in de gay-scene neer te zetten. Ik heb ondertussen contact met een aantal middel-grote gay-event organisaties en websites in zowel Zweden als Nederland. De algemene feedback is dat we denken dat een ShotCode feest mogelijk zou moeten zijn. Nou vraag ik me af hoe ik dit het slimste aan zou kunnen pakken.

 

Aangezien we ShotCode voor de matching willen gebruiken zal het feest waarschijnlijk een hoog "vleesmarkt gehalte" krijgen... Jantje loopt rondt, Pietje scant Jantjes ShotCode en het blijkt dat Jantje en Pietje een match zijn.

 

Mijn doel is om een aantal opinion leaders in Zweden en Nederland te vinden en hen de boegbeelden van het feest te maken. Ik heb echter nog geen idee hoe ik dat ga doen :P

Ook heb ik de uitdaging dat niet iedereen een compatible mobieltje heeft... Ik denk dat we webcam stations neer zouden kunnen zetten, maar hoe maak ik het dan aantrekkelijk dat Jantje en Pietje naar de webcam lopen om elkaar te scannen?

Wat voor thema zou het feest kunnen hebben? ShotCode kent niemand dus dat zal waarschijnlijk niet werken. Misschien iets Cluedo achtigs?

Hoe gaan we de ticket verkoop handelen? Pakken we het gelijk groots aan of starten we intiem?

 

Al met al heb ik wel wat ideeen voor een feest maar weinig tot geen ervaring over hoe ik het aan zou moeten pakken. Met andere woorden: Iedereen die ons kan/wil helpen is van harte welkom ;)

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Als gevolg op een eerder bericht heb ik besloten om te proberen ShotCode in de gay-scene neer te zetten.

 

ahum. heb je daar goed onderzoek naar gedaan? homo mannen zijn veel minder geremd in het leggen van onderlinge contacten. Voor lesbische vrouwen geldt dat iets minder denk ik. Maar misschien is dat ook weer een voordeel, natuurlijk. Ik ben benieuwd....

Link naar reactie
 • 0

Geen gemakkelijk onderzoek om te doen ;) Maar daar ben ik momenteel mee bezig. Ik stuur natuurlijk ook veel op de feedback van de organisaties waar ik mee samen ga werken, maar qua interactie moet de wijsheid van mij komen... haha... gloep :P

 

Dus komen we jou de komende tijd tegen op de homo en lesbo feestjes? Vergeet ook de SM scene niet, daar heb je meer verschillende voorkeuren dan dat er mensen zijn, daar is pas een matching probleem :-)

Link naar reactie
 • 0

 

Een jaartje of twee geleden was er een verhaal van mensen die mekaar ontdekten in de Londonse underground via Bluetooth. Zet je Bluetooth open en je kan contact leggen. Dat toothing bleek een hoax, maar misschien is iets te doen met de combinatie.

 

Overigens is firstgayz.com nog vrij, een variant op first gaze. Je krijgt dan mailadressen @firstgayz.com.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

 

Een jaartje of twee geleden was er een verhaal van mensen die mekaar ontdekten in de Londonse underground via Bluetooth. Zet je Bluetooth open en je kan contact leggen. Dat toothing bleek een hoax, maar misschien is iets te doen met de combinatie.

 

Ik vond dat een grappig idee maar ik heb me toen wel suf gepiekerd hoe mensen nou messages konden sturen via bluetooth. Op alle telefoons die ik ken kan dat helemaal niet.

 

Overigens is firstgayz.com nog vrij, een variant op first gaze. Je krijgt dan mailadressen @firstgayz.com.

 

Ik ga geen site beginnen hoor, ik heb al genoeg sites en domeinen. Kom aan het onderhoud niet helemaal toe.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Ik ga geen site beginnen hoor, ik heb al genoeg sites en domeinen. Kom aan het onderhoud niet helemaal toe.

 

Goh, meende ik toch dat zrski dit onderwerp aangesneden had. ;D

 

Bekend probleem Christine. Teveel loswapperende initiatieven en een kerkhof van domeinnamen. Nog iemand interesse in Jungalows.com? Kun je een marktplaats voor afgelegen zomerhuisjes beginnen...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Jantje loopt rondt, Pietje scant Jantjes ShotCode en het blijkt dat Jantje en Pietje een match zijn.

 

Ik denk toch echt dat je eerst nog meer uitwerken hoe het dan gaat werken en waarom ze achter elkaar aan zouden gaan rennen? Organiseren van het feest moet je aan de mannen en vrouwen zelf overlaten, dat komt wel goed. Maar ik heb sterke twijfels of mensen elkaar gaan shouten als ze al zo dicht bij elkaar zijn. Zoals Christine al zij, gays zijn niet op een mond gevallen. Kans dat je kreten krijgt als "Don't shout me, you dirty man/woman" is misschien erg groot.

 

Ik zou dan ook eerst op een klein feestje beginnen, gaan mensen dt doen? Vinden ze dit leuk? Waarom vinden ze het leuk? Die spanning moet eerst boven water komen.

 

Je zou misschien wel kunnen beginnen door een soort "I shout here" sticker beschikbaar te stellen. Een ieder kan op een website die stickers aanvragen en uitprinten. Je krijgt dan een webpage waar hij/zij zijn gegevens op kwijt kan. Ga op een zaterdag al die gay plekken af en plak hier en daar zo'n " I shout here" sticker van jezelf dan. Maakt mensen nieuwsgierig, brengt journalisten op het spoor en...free publicity.

 

Zorg dat als je zo'n sticker shout je altjd de nieuwste gay evenementen (maar dat mogen best andere evenementen zijn) 2 km van die code op je mobiel komt. Oftewel niet alleen nuttig om te zien wie hier geweest is, maar ook wat er te doen is.

 

Eenmaal in de free publicity, worden er mogelijk vanzelf afspraken gemaakt over de kleurtjes. Ga die zelf niet bepalen...laat dat de scene doen.

 

 

I was here (ook leuk om hier en daar op vakantie achter te laten)

Een ieder kan dan op een webpage zijn ervaringen over die plek vertellen.

 

Best kans dat je een verzamel woede creeert. Wie is waar allemaal al geweest? Of misschien, nu kom je op de kern.

 

Who shout who and where? :-)

 

Kortom volgens mij moet je zorgen dat mensen zelf de wereld met shout codes gaan vol hangen (weer niet echt milieu technisch maatschappelijk verantwoord, maar goed)

 

 

Perry

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Yep, ten tijde van die hoax was ik in London. In iedere subway mijn mobieltje in mijn handen gehad en mijn bluetooth aangegooid. Redelijk indrukwekkend om te zien hoeveel apparaten er binnen bereik zijn maar nada toothing.

 

Perry je hebt gelijk dat de organisatie en stijl etc voornamelijk in handen van "de scene" moet zijn, ik ben voornamelijk bezig om te bedenken hoe je het scannen van elkaar zo interessant mogelijk kan maken. Het gebruik van gekleurde zakdoeken in verschillende broekzakken staat voor een signaal van sexueele voorkeur, het voordeel daar is dat je niet op elkaar af hoeft te stappen. Pas als je de juiste kleuren ziet neem je de stap. Met een ShotCode (op een kledingstuk oid) kom je veel dichter bij en ben je eigenlijk al in gesprek.

 

Ik zat te denken aan een profielmuur. Een muur met een berg ShotCodes er op, als je er eentje scant krijg je informatie over die persoon. Is er een match dan kan er een chat sessie tot stand worden gebracht. Je zou dit dan ook als een menu kunnen doen :P Iedereen die binnenkomt krijgt een menu van ShotCodes (gerangschikt op leeftijd/sexueele voorkeur/lichaamsbouw/whatever), je gaat zitten, besteld een drankje, bladerd door het menu. Scant wat mensen en als de profiele matchen kan er een sms chat sessie opgezet worden... Zou dat werken?

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
 • 0

Ik zat te denken aan een profielmuur.

 

Ja goed idee, maar daar heb je dan toch geen heel feest voor nodig?

 

Plak een paar muren vol op een paar plekken (of plaats een advertentie in zo'n blad met een aantal shotcodes van mensen, geef wat mensen een shotcode en dan kijken wat er gebeurd. Het roept vanzelf vragen op en ben je niet afhankelijk van het organiseren van een heel evenement, die komen dan vanzelf ook wel...

 

Het is warm, kan zijn dat ik het simpel zie.

 

Kun je nu als persoon al zo'n shotcode aanvragen? Hoe werkt dat?

 

Perry

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Je zou het ook met rfid kunnen doen, toch? dan hoef je niet zo brutaal op iemand af te stappen. die iemand's ledjes op z'n rever lichten dan spontaan in de juiste kleuren op.

Dus je loopt spontaan voor me langs en iedereen ziet aan onze ledjes wat dat betekent. In Japan hebben ze een hype gehad met zoiets, omdat Jappanners nogal verlegen zijn bij het daten.

Link naar reactie
 • 0

(als ze het interessant genoeg vinden) de ShotCodes aan anderen kunnen introduceren. Vandaar een feestje...

 

Feestje is nooit weg, maar om alleen te kijken of ze het interesant vinden vind ik het nogal een complexe aanpak. Na het feestje is het weer orde van de dag, het moment waarbij je herhaling in gebruik wilt realiseren, waarna je waarschijnlijk weer van alles moet optuigen.

 

Oftewel als ik er mee bezig zou zijn, zou ik nu een paar gasten bellen of anderen mensen vragen of ze een eigen shotcode willen en dat anderen willen laten zien.

 

 

Even voor mijn begrip. Hoe gaat het precies werken?

 

- Kan een ieder eenvoudig een eigen shotcode opvragen, dat uitpruinten en ergens opplakken? En dan vervolgens een webpagina bijhouden?

Als dat zo is, vind iedereen dat misschien wel leuk. Althans, ik zou het denk wel doen, hier en daar een sticker achter laten om het een en ander te promoten.

 

 

- Wat gaat dat kosten? En wat is het verdienmodel eigenlijk? Ik neem aan dat er pas een geldstroom is als er een shot wordt gemaakt of niet?

 

- Wat moet je allemaal nog bouwen voordat je die mensen kunt gaan matchen?

 

Wel leuke materie:-)

 

Perry

Link naar reactie
 • 0
Ik zat te denken aan een profielmuur. Een muur met een berg ShotCodes er op, als je er eentje scant krijg je informatie over die persoon. Is er een match dan kan er een chat sessie tot stand worden.

 

Nieuw marktsegment: callgirls! Die lieten vroeger telefoonnummers achter in telefooncellen (heb ik me laten vertellen 8)), dus nu kunnen ze shotcode-stickertjes plakken. Leidt naar een kort profiel en contactnummer. Desnoods via een intermediair, zeker in landen waar dit illegaal is. Nu nog een naam bedenken...

 

Codegirls: hmm, is niet echt pakkend. Misschien is het beter de barcodes te labelen...

 

Kissmarks, lovebites, hickies... alle domeinnamen zijn al weg, ook de leuke varianten. Oh wacht: Hickease.com en Hickeaz.com zijn er nog.

 

Moet je in de codes wel onderscheid maken: man/vrouw, gay/straight, for fun/for money. En misschien ruimte laten voor spontane ontwikkeling.

 

Okay, ik dwaal wel erg af. ;D

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Mijn ervaring met feestjes heeft te maken met de 'gouden-bandjes' regel.. Elk feest krijgt instant uitstraling als bepaalde opinieleiders gouden vipbandjes voor het feest hebben. Waar ze vandaan komen is altijd een groot mysterie en leidt altijd tot een grote zoektocht. Als die faalt, gaan mensen uiteindelijk altijd wel naar het feest ;)

 

Zoiets zou je ook met een shotcode kunnen doen. Kom je op het feest met een shotcode-kaartje, dan ben je vip. Zo niet, nouja.. dan niet :) Op die manier vang je gelijk het probleem af dat mensen misschien niet een geschikt mobieltje hebben.

 

Verder ben ik het wel een beetje eens met bovenstaande reacties. Zorg vooral dat het simpel blijft, zorg dat het logisch is dat je een shotcode moet gebruiken en niet alleen gezien wordt als een handeling die eigenlijk overbodig is. Dat komt je boodschap niet ten goede.

Link naar reactie
 • 0

Gay scene... Shotdranks... niks mis mee, en het kan aanslaan bij die "doel" groep .

Ik ken shotcode al jaren ( Dennis weet dat ) maar heb het nog nooit gebruikt..

waarom?

de link naar shotcode bleek té technisch in elkaaar te zitten waardoor ik dacht... digibeet das niks voor jou.

 

Simpeler lijkt het me om eens een keer in " gewone mensentaal" duidelijk te maken wat shotcode écht voor de leek kan betekenen..

Shotcode kan de naam zijn.. maar laat de simpele ziel nou eens zien wát voor gemak ze er van kunnen hebben !!!

 

Succes

 

Cor

http://nl.linkedin.com/in/corvanprooyen

Leg niet teveel vast, anders beweegt het niet meer !

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  1 lid, 252 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.