Jump to content
Ronald Kleverlaan
Verberg

Presenteer je ICT-bedrijf aan Top investeerders

vraag

Persbericht:

 

Bezoek topinvesteerders wekt interesse 200 Nederlandse techbedrijven

 

Bijna tweehonderd opkomende Nederlandse technologiebedrijven hebben zich aangemeld voor de Nederlandse editie van de European Tech Tour. Daaruit worden twintig ondernemingen geselecteerd om eind mei in contact te komen met zestig internationale investeerders en andere topmensen uit de ICT-wereld.

 

Sven Lingjaerde, president van de European Tech Tour Association, schat dat vijftig tot zestig van de aangemelde bedrijven een serieuze kans maken de eindselectie te halen. Lingjaerde benadrukt dat het Nederlanse selectiecomité vooral op zoek is naar "makers van unieke technologie voor de wereldmarkt". Dat comité telt naast de president van de Nederlandse Tour Roland Slot, ook mensen als Roel Pieper, Vincent Everts, Roel de Hoop en Jeroen Mol.

ICT-dienstverleners "die je ook in de buurlanden van Nederland kunt aantreffen" maken volgens hem geen kans. "Het gaat niet om samenwerking voor morgen, maar voor de komende tien jaar", aldus Lingjaerde. De zestig professionals die kennis willen maken met de techbedrijven zijn niet alleen venture capitalists, maar ook advocaten, HR-consultants, marketingmanagers en PR-mensen. Topmensen van onder meer Intel en Dresdner Kleinwort Capital geven acte de présence.

 

Als het driedaagse informele samenzijn - dat volgens Lingjaerde "verder moet gaan dan het uitwisselen van business cards" - niet tot deals leidt, is dat geen drama. "It's about reality. Dan weten we in ieder geval dat er in Nederland weinig ICT-potentieel is." Maar Lingjaerde verwacht dit niet

 

Het is geen toeval dat de Tech Tour nu pas ons land aandoet. Tot nu toe bezochten de professionals (die net als het selectiecomité bij iedere editie van samenstelling wisselen) Frankrijk, Ierland, Spanje en vijf andere Europese landen. Die werden uitgekozen omdat er, in tegenstelling tot Nederland, relatief weinig venture capital aanwezig was.

 

De Tour komt nu voor Nederland op een geschikt moment, meent Lingjaerde. "Er heerst hier een latent gevoel van teleurstelling, omdat veel techbedrijven kopje onder zijn gegaan. Nederland kan best een oppepper gebruiken. Ook zijn veel Nederlandse venture capitalist meer op het buitenland dan op hun eigen land gericht."

 

Meer informatie is te vinden op: http://www.techtour.com/DutCH02/Dutch_Tech_Tour.htm


Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Zelf vindt ik dit wel een leuk feestje, wat het opleverd is natuurlijk nog niet duidelijk, maar het doet (in positieve zin) weer denken aan die goede oude dotcom tijd. ;D

 

In ieder geval leuk dat alle high potentials weer eens uit de bosjes komen. Ik denk dat er door een aantal bedrijven stevig is doorgewerkt in de afgelopen 1,5 jaar. Ik ben benieuwd hoe we er uit komen in vergelijking met de andere landen waar deze bijeenkomsten zijn gehouden.

 

Ik hoop ook dat de VC's weer eens meekrijgen dat er in Nederland ook interessante bedrijven zijn om hun geld in te steken.

 

Bij de Emerce lezertjes werd het initiatief iets minder positief ontvangen. zie http://www.emerce.nl/archives/nieuws/Kapitaal/13824.html#hiero

 

Groeten,

Nils


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 24 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept