• 0

Welke software voor gids maken??

Wezijn hard bezig met de ontwikkeling van een gids maar lopen tegen een niet voor ons niet geringe uitdaging op.

 

Het volgende... we gaan een informatieve gids maken met advertenties en informatie die 1 keer per jaar uitkomt.

 

De opmaak uitbesteden is te duur dus gaan we het zelf in elkaar zetten ( niet drukken, dat besteden we uit).

 

Nu is er software nodig om deze gids te maken.

 

We hebben adviesgevraagd bij Adobe welke software voor ons geschikt zou zijn. We krijgen bij verschillende adviseurs verschillende adviezen.

 

Trial versie's hebben we gedowload maar die zijn vaak Engelstalig en niet volledig funtionerend dus daar kunnen we ook niet zoveel mee om echt een mening te vormen.

 

Het is ook geen software van 200,- euro dus te duur om een gok te wagen.

 

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met dergelijke software ( mag uiteraard ook andere merk zijn). Het moet door ons wel te leren zijn.

 

Het gaat om een layout maken waarin teksten ingevoerd worden, en foto's en/of afbeeldingen komen. We gaan zelf geen grafische dingen ontwerpen of tekenen.

 

Het moet dus een soort layout programma zijn.

 

Ik hoop dat ik en beetje duidelijk uitleg wat we bedoelen anders hoor ik graag jullie vragen om het precieser toe te lichten.

 

Alle tips zijn welkom :)

 

Pauline

 

altijd eigen baas willen zijn, gewoon een keer DOEN

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

  • 0

Tsja helaas hoor ik van alle kanten dat QUARK juist niet meer de standaard is.

Maar goed als drukkers er maar wat mee kunnen en als wij er maar mee overweg kunnen.

Ik heb de trial versie ( ook engels) en die ben ik nu aan het bekijken.

 

Nog als aanvulling we zullen teksten zelf bij de klant openemen met pen en papier ;) maar ook complete ads. en verhalen kant en klaar aangeleverd krijgen.

 

Evengoed bedankt voor de tip.

 

Pauline

altijd eigen baas willen zijn, gewoon een keer DOEN

Link naar reactie
  • 0

Zal niet helemaal de spijker in de plank slaan, maar daar je niet echt hele spannende layouts van plan bent, misschien moet je dan ook eens aan die PDF creators denken. In SugarCRM en Vtiger zit bijvoorbeeld een mogelijkheid om een offerte te maken vanuit een produkt tabel. Of ook om een prijslijst in pdf aan te maken.

 

Die PDF kun je na wat inlezen redelijk snel onder knie krijgen. Je kunt plaatjes in die tabel stoppen en online bijhouden. Momenteel heb ik zoiets dergelijks op de rit staan voor zwembaden dealers.

 

www.vtiger.com en www.sugarcrm.org. Kan ook met tutos.org meen ik, mar er is nog veel meer gaande met PDF creation, zoek er maar eens op.

 

Perry

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Je zou ook Scribus eens kunnen proberen. Omdat het opensource en gratis is kun je het makkelijk eens proberen. Ik moet zeggen dat ik er zelf geen ervaring mee heb en dus weinig over de kwaliteit kan zeggen maar mijn vader heeft er het foldertje van zijn Camping mee gemaakt.

 

Verder is het zeker niet zo dat omdat opensource software gratis is dat het dan per definitie onder doet voor de betaalde concurenten. Ik zelf werk in mijn bedrijfje voor 90% met opensource software en ik kan er alles mee wat ik wil. Dit is een grote kostenbesparing voor de kleine ondernemer.

 

 

Link naar reactie
  • 0

@paulinebr

 

Wat erg van belang is wat voor gids maak je:

* oplage

* aantal pagina's

* aantal items in de gids (advertenties, artikelen etc)

 

Bijvoorbeeld het uitgeven van een telefoongids in Quark Xpress is waanzin, terwijl het voor een gemeentegids goed te doen is. Voor een goed antwoord helpt het om meer te weten.

 

Groet,

 

Ronnie

--

Carsulae advisering aan het MKB

http://www.carsulae.nl

Link naar reactie
  • 0

Wij werken ook met Publisher, in het verleden hebben wij wel eens iets aangeleverd aan de drukker deze kon dat toen niet goed verwerken??

 

Dus of Publisher is niet zo goed of onze drukker ::)

Online boekhouden en dienstverlening in één met you book. Online abonnement, inclusief all-in administratieve dienstverlening al voor € 69,00 excl. BTW per maand!

Link naar reactie
  • 0

Hallo Pauline,

 

Inmiddels is InDesign van Adobe inderdaad Quark aan het verslaan als standaard in de grafische wereld. Da's prettig voor ondernemers want InDesign is beduidend goedkoper dan Quark, zeker als je ermee wilt werken op meerdere computers.

 

Hoewel de adviezen goed zijn bedoeld, zou ik ver blijven van (bijna) gratis en/of open source software als je materiaal wilt aanleveren bij een drukker. Mijn ervaring met de drukkers is dat de meesten op dat gebied niet echt vooruitstrevend zijn en aanleveren in een voor hen onbekend pakket is vragen om moeilijkheden (lees: extra kosten en drukfouten). Zij zijn gewend aan de softwarepakketten die vormgevers en reclamebureaus gebruiken.

Als je inmiddels al offertes hebt opgevraagd bij drukkers en je weet bij wie je het drukwerk wilt onderbrengen, kun je daar vragen met welke software zij de beste ervaringen hebben. Als het die drukker niet uitmaakt zou ik kiezen voor InDesign.

 

Succes met de gids.

 

Karen

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

@paulinebr

 

Wat erg van belang is wat voor gids maak je:

* oplage

* aantal pagina's

* aantal items in de gids (advertenties, artikelen etc)

 

Bijvoorbeeld het uitgeven van een telefoongids in Quark Xpress is waanzin, terwijl het voor een gemeentegids goed te doen is. Voor een goed antwoord helpt het om meer te weten.

 

Groet,

 

Ronnie

 

oplage 30.000 ( in een later stadium word dit 30.000 per provincie)

pagina's +/- 40

aantal items. varieert van 1 per pagina tot 16 kleine ads.

publisher is inderdaad niet zo geschikt weet ik inmiddels.

 

Adobe verschilt in advies in Pagemaker, Framemaker en Indesign.

Tsja.... ???

Er zitten zoveel funties in Indesign en we willen eigenlijk standaard layout maken. Maar gut o gut simpel ishet niet :)

 

altijd eigen baas willen zijn, gewoon een keer DOEN

Link naar reactie
  • 0

Pauline,

 

PageMaker is de voorloper van InDesign. InDesign werkt eigenlijk hetzelfde als PageMaker, maar is veel professioneler (geworden). Framemaker is ook om meer met teksten en documenten te doen, maar dan in combinatie met XML (internet). Framemaker is dus niet (bedoeld) voor gidsen zoals jij wil maken.

 

Ik heb met Quark, PageMaker en InDesign gewerkt en geef mij maar InDesign! Dat is nu ook het programma dat ik zelf heb aangeschaft en gebruik voor mijn ontwerp- en dtp-werk.

 

Ik ga mee met Karen dat je voor zo'n project als een gids niet moet kijken naar goedkope, makkelijke oplossingen.

 

Succes!

Remwerk creatief ontwerp en webwerk | Remco de Waal | remco@remwerk.nl | www.remwerk.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik ga mee met Karen dat je voor zo'n project als een gids niet moet kijken naar goedkope, makkelijke oplossingen.

 

Succes!

 

Dat is ook zo dat het niet gaat om goedkoop of duur maar of iemand die NUL ervaring heeft met dtp uit de voeten kan met zulke software.

Ik heb even een blik geworpen of dat Sribus waar Emiel van Rossum het over had.

 

Dat is simpele redelijk snel te begrijpen software. Bijna een wysiwyg programma. Ik wil niet weken bezig zijn ( als het niet hoeft ;) ) uit te zoeken hoe iets werkt als het niet nodig is.

 

Maar we nemen Indesign nog weer even onder de loep. :)

 

Thx alvast voor jullie reacties

altijd eigen baas willen zijn, gewoon een keer DOEN

Link naar reactie
  • 0

@pauline

 

Indesign, zoals eerder al gemeld, heeft Quark Xpress ongeveer ingehaald als de standaard op gebied van pagina opmaak.

 

Maar je keuze voor programma wordt niet door je drukker bepaald. Met beide programma's (ook met Pagemaker of iets anders) kan je PDF bestanden maken die je drukker prima kan verwerken.

 

Open source of goedkoop ... wees op je hoede. Maak je bijvoorbeeld gebruik van kleur in je gids? Dan moet je een professioneel pakket hebben om een voorspelbaar resultaat te krijgen.

 

En heb je eventueel gedacht aan database publishing? Dus een standaard template en je content in een database invoeren. Opmaak wordt dan automatisch ingelezen (kan met Indesign of Quark) en hoeft alleen nog gecontroleerd te worden.

 

Er zijn dus meerdere wegen die naar Rome leiden.

 

Succes!

 

Wil je meer info, je kan altijd even contact opnemen.

Peter van Teeseling

crossmedia | specialist | connector

www.crossmediaspecialist.nl

www.twitter.com/pvantees

Link naar reactie
  • 0

Hallo Pauline,

 

Even een dreigend misverstandje uit de weg helpen. Ik heb op zich niets tegen op het gebruik van goedkope en gratis software oplossingen (gebruik zelf niet voor niets Open Office). Je moet alleen in deze situatie samenwerken met andere partijen (bureaus die advertenties aanleveren en een drukker) Dan haal je jezelf wellicht een hoop ellende op de hals door met onbekende software te werken.

 

De meeste opmaakprogramma's zijn stukken makkelijker te leren dan bijvoorbeeld programma's om sites te bouwen of boekhoudpakketten. Bij InDesign zie je ook meteen wat je doet. Daarnaast worden er ongetwijfeld nog steeds cursussen van een middag of avond gegeven waarna je er prima mee kunt werken. Je geeft aan dat je in een later stadium edities per provincie wilt gaan maken en ik neem daardoor aan dat je het programma vaker wilt gebruiken.

 

Mijn advies is daarom simpel: ga op zoek naar een goedkope drukker (EM de Jong in Baarle Nassau is bijvoorbeeld erg groot in het soort drukwerk dat jij beschrijft en er zijn ook mogelijkheden het in nieuwe EU-landen te laten doen) en investeer geld en (leer)tijd in een pakket waar je voor langere tijd wat aan hebt.

 

Succes met de gids(en)

 

Karen

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 113 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.