• 0

financiering priveclub

hallo

 

ik heb na veel gegoogle deze site ondekt en begonnen met lezen maar nog niet echt het antwoord kunnen vinden het gaat nl om het volgende:

 

voor 2/3 jaar terug is hier in de buurt een grote priveclub op top locatie afgebrand (er is onderzoek geweest want brandstichting was waarschijnlijk de oorzaak) nu gaat de eigenaar van het grondstuk (afgebrand pand) de zaak niet op nieuw herbouwen

 

nu liggen alle vergunningen nog op de locatie en de gemeente wil dat er ongeveer het zelfde pand weer komt te staan als toen en dan kan het weer gebruikt worden als prive club omdat alle vergunningen nog in tact zijn

 

nu wil ik graag dat grondstuk kopen en daar het pand opbouwen (tekeningen zijn al klaar en ook goedgekeurd) en daar dus weer een zeer luxe priveclub beginnen

de locatie ligt op de grens met duitsland , 500 meter vanaf een autobaan en zeer landelijk (dus echt prive) en met een priveclub op deze locatie is zeer veel geld te verdienen.

 

ondanks dat er veel geld valt te verdienen is er geen bank, hypotheekverstrekker of brouwerij of wie dan ook die daar geld wil investeren waarom niet men wil niks met sex te maken hebben en het is horeca (besmette handel)

 

ik heb nu zelf meer dan 3 jaar een eigen horecabedrijf dus weet van het reilen en zeilen

 

wie o wie zou mij kunnen vertellen of er miscchien nog wel investeerders zijn die iets zien in dit mega project

 

de investering zal ongeveer 7/8 ton zijn waar tegen het onderpand kan worden gezet het pand / grondstuk en de toekomstige inventaris

dus naar mijn mening toch een zekerheid voor het grootste gedeelte van de financiering

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

22 antwoorden op deze vraag

 • 0
Gast Verwijderd account

Even ter attentie van A. Poggenklaas,

 

Leest u überhaupt de volledige topic wel, of zoekt u alleen maar mensen om uw programma te vullen. Wie is bijv. dan 1 van uw investeerders en wat is zijn belang, knowhow en referenties?

p.s. Van die presentator hoef ik niets te weten.

 

Idee ::) Start een eigen onderwerp!!

 

Bumper,

 

Gezien je verhaal kan het een winstgevend bedrijf worden.

Om hoeveel m2 gaat het nieuwe pand en hoeveel dames denk je te kunnen huisvesten. Welke doelgroep ga je benaderen (prijs).

 

Je wil dus niet laten investeren door mensen uit de branche?

Wat is je vermogen tot lenen (onroerend goed) op je huidige bedrijf?

Zijn je contacten wel goedgenoeg om niet onder druk te komen staan oftewel afpersing?

 

Wat dacht je van een goede pachter.

Deze tekent een contract en jij kan bouwen heen.

Hij heeft een termijn en jij neemt de toko daarna over.

 

Kort omschreven, maar moet meer input hebben.

 

Ik heb ook een pachter voor je, die contracten wil tekenen voor 5 jaar en 5 optiejaren.

 

Gijs

Link naar reactie
 • 0

Het zijn investeerders die de bedrijven van advies dienen, niet zelf investeren, denk bijv. aan Residex, Gorilla Park of Waterland, als het u iets zegt. Maar goed, een persoonlijke reactie in een forum als deze leek mij juist een prima manier om bedrijven te vinden die direct om investeerders verlegen zaten. Succes verder met uw bedrijf.

Link naar reactie
 • 0

hallo

 

het gaat erom dat het gebouw er komt ik wil het ook wel pachten dat oiemand anders het er neer zet

het een grote boerderij achtig iets worden met het voor huis als prive club en de grote schuur een plein met raamprostitutie in totaal zullen er 30 dames kunnen werken

en gezien de aard van het bedrijf is het bestemd voor de doelgroep die niet al teveel op knip hoeft te letten

 

kijk wie het financierd maak me niet veel uit als de afspraken maar duidelijk op papier staan

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

als het u iets zegt ;D

 

Residex?

Is dat niet Paul de bruin van de achmea holding NV.

Het zal niet de heer de bruin zijn die achter de microfoon zit, maar.

 

 

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
kijk wie het financierd maak me niet veel uit als de afspraken maar duidelijk op papier staan

 

Beste Bumper,

 

Als je contacten hebt in deze branche dan kan je dit voor elkaar krijgen.

Ik ga geen namen noemen, maar weet er wel een paar, en wanneer jij wilt delen en geld verdienen draait deze club volgend jaar.

 

Plaats het in een goede constructie en laat alles via de notaris verlopen met afkoopcontracten op 5 jaar.

 

Pas wel op, (ervaring)

 

Gijs

Link naar reactie
 • 0

Ehhh even los van de business zie ik hier een ondernemer die zelfs met onderpand probleem heeft om een financiering van een bank los te krijgen... Vreemd nu het bordeelverbod is opgeheven.... M.a.w. zelfs de politiek denkt dat met fatsoenlijke checks en waarborgen bordelen binnen het huidige spectrum van waarden en normen vallen.... anyway bijgaand mijn bijdrage:

Je zou eens contact kunnen zoeken met rodedraad.nl belangenvereniging van prostituees. Zie prostituees als ZZp-ers. M.a.w. wellicht dat je een aantal professionals deelgenoot kan maken van jouw succes (of misschien kan je een 'fonds' opzetten waarin de professionals investeren (uiteraard met strikte waarborgen)). Zie jezelf niet als spreekwoordelijke P.I.M.P. maar neem de rol van Facility Manager/Projectontwikkelaar aan. Wellicht zit de oplossing in een vernieuwend business model. Suc6x

Link naar reactie
 • 0

Beste Extax,

 

Ondernemers in deze branche kunnen helaas niet los van de business ondernemen.

Zelfs niet met een goed ondernemingsplan(i.s.m. met de KvK) om de branche transparanter te maken ZEKER VOOR diegene die NIET in de branche werkzaam zijn.

 

Je kunt een prostituee niet als een ZZP'er beschouwen, de Belastingdienst is namelijk van mening dat prostituees werkzaam in een club, automatisch een dienstbetrekking moeten hebben met de exploitant

 

Ik zie mezelf als een gewone Zelfstandig Ondernemer en ik wil ook zo behandelt worden.

De werkzaamheden zijn misschien heel ongewoon(niet iedereen zou dit doen) maar het is gewoon MIJN WERK.

 

Ik hoop hierdoor een bijdrage kan leveren aan de situatieverbetering van prostituees...want anno 2006 is er WEZENLIJK NIETS VERANDERD AAN MIJN SITUATIE.

 

Bla Bla Bla..ik kan hier pagina's vol over schrijven want ik ben hier al jaren mee bezig..

 

 

VRC Manuela

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Als dit feitelijk zo is, dan kan dit alleen maar gebaseerd zijn op een beleidsregel (bijv. dat ze extra zicht willen houden op de beroepsgroep). Zo op het eerste gezicht is er dan wel sprake van discriminatie. EVRM?

 

Ze baseren zich op een beleidsregel"Wijziging Beoordeling Dienstbetrekking"

 

Link naar reactie
 • 0
Je kunt een prostituee niet als een ZZP'er beschouwen, de Belastingdienst is namelijk van mening dat prostituees werkzaam in een club, automatisch een dienstbetrekking moeten hebben met de exploitant

 

 

Geeft de belastingdienst ook aan waarom?

 

Idee: koop met een aantal collegae een pand, zet er een bedrijfsleider in die de dagelijkse gang van zaken regelt, en ga in dienst met een minimaal (0 uren?) contract. Misschien niet optimaal, maar als werknemer heb je ook voordelen (m.n. sociale verzekeringen). En je blijft zelf de baas, want die bedrijfsleider werkt voor jullie. ;)

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
 • 0

De belastingdienst is (gestrekt door een aantal uitspraken) van mening dat er veelal in de erotische branche sprake is van een loondienstverband.

 

Omdat echter is gebleken dat met name de dames voor doorbetaling van het salaris bij ziekte niet te herverzekeren waren is men momenteel doende een andere fiscale oplossing te vinden.

 

Hier bij wordt gedacht aan het zg. opting-in, waarbij de exploitant van de club over de uitbetaling van de dames loonheffingen verschuldigd is.

 

De kans dat de dames door de belastingdienst die diensten aan bieden in een club of privehuis worden gezien als zelfstandige is erg klein, mede gezien de recente ontwikkelingen en uitspraken van ondermeer het UWV (aantal hoger beroepszaken, uitspraken met name augustus 2006)

 

De belangenorganistaties van de exploitanten (VER en Excellent-groep)

zijn inmiddels door de belastingdienst geinformeerd over het voornemen van deze nieuwe fiscale behandeling die in 2007 zal worden ingezet,

binnen deze organisaties hebben de meeste leden aangegeven niet onwellwillend tegen dit voorstel te staan, mede gezien het feit dat er diversen naheffingen OB en LB zijn opgelegd in het kader van de bevindingen van de belastingdienst.

 

Raadzaam is dus om bij de belastingdienst waaronder de lokatie valt te informeren omtrent het beleid wat men gaat hanteren.

 

Dat kan veel problemen achteraf voorkomen.

 

met vr.gr.

 

Ted Maton

www.belastingpapieren.nl.

www.erotiekbelastingen.nl

www.opting-in.info

Link naar reactie
 • 0

De belastingdienst is (gestrekt door een aantal uitspraken) van mening dat er veelal in de erotische branche sprake is van een loondienstverband.

 

Heb je daar misschien ook linkjes van?

 

Als leek stel ik me zo voor dat de dames makkelijk een VAR WUO zouden moeten kunnen krijgen:

- geen dienstverband (te onderbouwen door huisreglement club? verklaring eigenaar? verklaring betaling huur faciliteiten club (analoog aan flexibel huren kantoorruimte/faciliteiten bij Regus (Regius?) etc))

- meer dan 3 opdrachtgevers / jaar - inkoppertje :D

- meer dan 1225 uren / jaar werkzaam in onderneming

- profileren bedrijf: website o.i.d.

 

Omdat echter is gebleken dat met name de dames voor doorbetaling van het salaris bij ziekte niet te herverzekeren waren is men momenteel doende een andere fiscale oplossing te vinden.

 

Dus dat is het probleem... Misschien mis ik iets maar komt niet elke werknemer in aanmerking voor de nieuwe zorgverzekering? Zo ja, waarom is dit dan een probleem?

 

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
 • 0

Inderdaad... iedere ZZp-er kan toch een administratiekantoor inschaken die zorgdraagt voor boekhouding en afdracht van premies e.d.? enfin, deze draad is begonnen met de vraag hoe een onderneming in deze branche te financieren. Heb je al nagedacht over een alternatief businessmodel?

Link naar reactie
 • 0

De belastingdienst is (gestrekt door een aantal uitspraken) van mening dat er veelal in de erotische branche sprake is van een loondienstverband.

 

Heb je daar misschien ook linkjes van?

 

Als leek stel ik me zo voor dat de dames makkelijk een VAR WUO zouden moeten kunnen krijgen:

- geen dienstverband (te onderbouwen door huisreglement club? verklaring eigenaar? verklaring betaling huur faciliteiten club (analoog aan flexibel huren kantoorruimte/faciliteiten bij Regus (Regius?) etc))

- meer dan 3 opdrachtgevers / jaar - inkoppertje :D

- meer dan 1225 uren / jaar werkzaam in onderneming

- profileren bedrijf: website o.i.d.

 

Omdat echter is gebleken dat met name de dames voor doorbetaling van het salaris bij ziekte niet te herverzekeren waren is men momenteel doende een andere fiscale oplossing te vinden.

 

Dus dat is het probleem... Misschien mis ik iets maar komt niet elke werknemer in aanmerking voor de nieuwe zorgverzekering? Zo ja, waarom is dit dan een probleem?

 

 

Een aantal uitspraken kun je vinden op www.rechtspraak.nl

 

Enkele uitspraken zijn ondermeer:

LJN AY6374, LJN AY 6363, LJN AY6080

(zijn er overigens nog een aantal welke eenzelfde strekking uit uitspraak

vertonen)

 

ZZP dat is voor een club, privehuis of massagesalon een gelopen race.

 

Er zijn de afgelopen jaren ettelijke tientallen constructies bedacht welke vrijwel allemaal "lek" geschoten zijn door de belastingdienst (met name de regios Rotterdam, Breda en Roosendaal hebben zich actief bezig gehouden

met WTP's, vervolgens conclusie en rapporten uitbrengen en vervolgens naheffingsaanslagen uitbrengen)

Op deze wijze heeft men tot recent het standpunt ingenomen dat er veelal sprake is van een gezagsverhouding en dus loondienst en dat er dus een basis was voor landelijke invoering hiervan.

Dat een aantal ondernemers nog niet hier mee geconfronteerd was dat klopt omdat met name een aantal inspecties de taak op zich had genomen de "zaak eens verder tegen het licht te houden".

Een VAR wordt in het kader van deze onderzoeken voor een dame in het vak (dus werkzaam in een club of privehuis etc. sowieso al niet meer afgegeven)

 

Wat betreft Regus, deze constructie wordt momenteel ondermeer gebruikt met dames welke solo werken, overigens deze "uitweg" zal waarschijnlijk in de nabije toekomst steeds moeilijker worden, er is namelijk ook sprake van een vergunningsplicht voor erotische bedrijven in de meeste gemeentes, en deze vergunning dient nu eenmaal veelal op een echt bedrijfsadres/woonadres te staan.

In met name Amsterdam komt deze constructie voor maar daar is ook voor de escort per 01-01-2007 een vergunningsplicht en dan zal deze "uitwijkmogelijkheid" waarschijnlijk tot het verleden behoren, mede gezien de eisen en voorwaardens waaraan men volgens de vergunning moet gaan voldoen.

 

De zorgverzekeringswet staat los van het doorbetalen van personeel bij ziekte, hiervoor dien je als werkgever een aparte verzekering voor af te sluiten (als je verstandig bent) om te voorkomen dat je niet zelf bij ziekte het salaris moet doorbetalen.

 

Het gegeven opting-in is nu een voorstel van de belastingdienst om uiteindelijk voor alle partijen een mogelijk werkbaar model per 01-01-2007

in te voeren.

 

In het kader hiervan is men alleen loonheffingen verschuldigd en geen sociale premies (behalve de ZF-premie welke mogelijk wordt geheven in het kader van de inkomstenafhankelijke bijdrage, hier wordt nog over onderhandeld)

Verder is er geen verplichting voor het doorbetalen van loon bij ziekte, vakantiegeld, vrije dagen etc. etc.

 

Neem maar van mij aan dat er tientallen exploitanten even zo veel rechtzaken hebben aangespannen en dat alle mogelijke constructies zijn aangewend.

Na jaren van discussies en allerlei rechtzaken en problemen met de belastingdienst zijn veel exploitanten (en dan praten wij over degene die het standpunt van de belastingdienst kennen of aan de lijve hebben ondervonden)

van mening dat opting-in misschien niet het perfecte systeem is maar

dat het vaststellen van loondienstverbanden met de risico's van naheffingen over de afgelopen 3 jaar ook geen alternatief is.

Let wel de naheffingen worden opgelegd over het zg. uitbetaalde damesdeel.

 

Uiteraard zullen er altijd ondernemers zijn die zich niet in opting-in kunnen vinden, deze staat het natuurlijk vrij om alsnog de strijd met de belastingdienst aan te gaan maar de vraag is ofdat dit zinvol is.

Indien zoals het er naar uit ziet een groot deel van de ondernemers accoord zal gaan met opting in, en mede gezien de bevindingen van de belastingdienst alsmede de uitspraken van het UWV in hoger beroep zal

het een moeilijke opgave worden om alsnog je vermeende gelijk te halen.

 

Het beste is dus om tijdig met de inspecteur te overleggen waaronder de onderneming valt om zijn standpunt te vernemen.

 

grz.

 

Ted Maton

www.belastingpapieren.nl.

www.erotiekbelastingen.nl

www.opting-in.info

Link naar reactie
 • 0

hallo

 

is er niemand die een bruikbaar idee heeft om dit te realiseren? ???

 

De erotische branche is niet een van de makkelijkste, deze branche kenmerkt zich door vele nieuwe regels en wetgevingen, zoals de vergunningseis van de gemeentes (let op indien je verpacht dient de pachter de vergunning aan te vragen, een screening te doorstaan en kan er een eventueel een BIBOB onderzoek ten aanzien van de aanvraag door de gemeente worden geeist)

Je hoeft niet te rekenen op normale geldverstrekkers, deze wagen zich niet aan de branche.

Daarnaast is er fiscaal ook nog al het e.e.a. in beweging ten aanzien van de branche, je spreekt ook over dicht bij de Duitse grens, heb je ook meegenomen de concurrentie van de zg. SKF-Clubs welke zich veelal net over de Duitse grens bevinden, ik weet niet over welke provincie je praat maar met name in het Limburgse hebben veel exploitanten concurrentie van deze Duitse clubs.

Als je al een geldverstrekker kan vinden voor het genoemde bedrag zal het mogelijk een ondernemer uit de branche zijn, en die weet over het algemeen zelf wel "zijn weg" te vinden.

Lijkt me raadzaam dat je in aanvang eerst goed informeert bij de gemeente

wat de mogelijkheden ten aanzien van de vergunning zijn (is er sprake van een z.g uitsterfbeleid of is de vergunning t.z.t. weer aan een derden uit te geven bij), daarnaast is het verstandig met de belastinginspecteur van gedachten te wisselen waaronder de onderneming mogelijk gaat vallen.

Hij kan je zeer zeker het e.e.a. over het actuele fiscale beleid vertellen.

 

Succes.

 

Grz.

 

Ted Maton

www.belastingpapieren.nl.

www.erotiekbelastingen.nl

www.opting-in.info

Link naar reactie
 • 0

...

Een aantal uitspraken kun je vinden op www.rechtspraak.nl

 

Enkele uitspraken zijn ondermeer:

LJN AY6374, LJN AY 6363, LJN AY6080

(zijn er overigens nog een aantal welke eenzelfde strekking uit uitspraak

vertonen)

 

ZZP dat is voor een club, privehuis of massagesalon een gelopen race.

...

 

Helder verhaal Ted, reusje!

 

Ik kan me wel voorstellen dat er allerlei constructies zijn bedacht door exploitanten om de loondienstconstructie te ontwijken, en het is niet meer dan terecht dat de BD / UWV daar doorheen prikt. Dat blijkt ook uit bovengenoemde uitspraken.

 

Maar voor de goedwillenden is het blijkbaar lastig aan te tonen dat het echt om zelfstandigheid gaat. Ik zie daar wel parallellen met freelancers en andere ZZP'ers.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  2 leden, 95 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.