• 0

Iemand reeds ervaring met iLocal?

Heeft er iemand ervaring met de nieuwe bedrijvenzoekmachine (online gids) Ilocal (wanneer ik de naam niet mag noemen dan hoor ik het wel)

 

Hebben jullie misschien zelf daar een advertentie geplaatst? En dan belangrijkste vraag. Hebben jullie daar al potentiele klanten uit weten te halen.

 

??????????

 

[titel verduidelijkt - mod]

Strongwood Investigations

 

bedrijfsrecherche - juridische dienstverlening - particulier recherche - risk management - advocaat ondersteuning

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Voor wat t waard is: ik adverteer niet op Ilocal maar ben er wel aanwezig en dat heeft me misschien 4 hits in een half jaar opgeleverd en nada reacties.

 

Het blijft natuurlijk lastig in te schatten wat een plaatsing zal opleveren aan hits en de conversiegraad is natuurlijk ook afhankelijk van je business en site.

 

GJ

Link naar reactie
 • 0

Ben jij dezelfde als die van het recherchebureau cindy? 8)

 

ja ben dezelfde, kreeg alleen in een keer zoveel commentaar over iets wat spam heet ?????? dat ik maar incognito ben gegaan. alle linken naar naamsbekendheid heb ik dus weggehaald.

Strongwood Investigations

 

bedrijfsrecherche - juridische dienstverlening - particulier recherche - risk management - advocaat ondersteuning

Link naar reactie
 • 0

 

Het is heus niet zo ingewikkeld. Als je hier nou een vraag plaatst: "iLocal is zo geweldig, dat ga ik zeker proberen. Iemand ervaring?" dan riekt dat naar spam, zeker als je dezelfde boodschap twee keer plaatst. Maar 'gewone' vragen zijn altijd welkom. ;)

 

Ik ben erg nieuw met dit soort forums en bepaalde meldingen / mededelingen gaan meestal vanzelf uit enthousiastme. Moet nog even wennen aan wat wel en niet mag, maar het gaat me zeker lukken.

 

Ik heb veel aan deze site (nu al) en het zou zonde zijn als ik hier niet meer mag reageren, plaatsen en lezen.

Strongwood Investigations

 

bedrijfsrecherche - juridische dienstverlening - particulier recherche - risk management - advocaat ondersteuning

Link naar reactie
 • 0

 

 

Ik heb veel aan deze site (nu al) ...

 

 

Gelukkig maar, want dat is de reden dat zoveel ondernemers hier tijd in steken (en omdat het leuk is)...

 

 

het zou zonde zijn als ik hier niet meer mag reageren, plaatsen en lezen.

 

Ik geloof dat er nog nooit iemand daadwerkelijk toegang tot het forum ontzegt is (wel een paar maal bijna, maar dan gingen ze zo ver om moderators thuis te bellen voor hun beklag).

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Grappig,

 

Mijn bedrijf staat er niet in, een handelsnaam van ons weer wel.

 

Ik heb trouwens nooit info verstrekt naar mijn weten. En ik heb nu net voor de allereerste link gezorgd naar mijn site (die van onze handelsnaam) 8)

Online boekhouden en dienstverlening in één met you book. Online abonnement, inclusief all-in administratieve dienstverlening al voor € 69,00 excl. BTW per maand!

Link naar reactie
 • 0

Ze hebben alle gegevens ergens anders vandaan gehaald.

 

Waarschijnlijk een oude DISKETTE die ze nog hadden liggen in het archief. Weet het niet. Heb mijn gegevens ook aangepast. Vandaar dat ze contact met mij opnamen voor eventuele advertentieruimte. Ze bellen nl. om de wijziging te bevestigen. Hele slimme truc om mensen toch nog iets meer te bieden en dus te verkopen.

 

Maar goed als zij werkelijk kunnen bieden wat zij zeggen wil ik daar best geld voor uitgeven. Jullie ervaringen ermee telt ook mee.

Strongwood Investigations

 

bedrijfsrecherche - juridische dienstverlening - particulier recherche - risk management - advocaat ondersteuning

Link naar reactie
 • 0

Inderdaad moeten die gegevens ergans anders vandaan komen. Nav van julie berichten ben ik nog eens gaan kijken naar mijn vermelding, en bij specialisme staat 'arbo'. :o Wie heeft dat bedacht? Meteen corrigeren....

 

Overigens: voor de Telefoongids heb ik eens onderzocht wat de gevolgen zijn voor advertenties in plaats van vermeldingen. Zij claimden dat hun duur verkochte advertentieruimte meer aandacht trok dan gewone vermeldingen. Ik ben eens alle concurrenten uit de regio met een kader 2 of logo 2 vermelding gaan tellen en dat waren er heel weinig. Mooi, dan jagen we elkaar niet op kosten.

Link naar reactie
 • 0

Wij hebben wel ervaring met Ilocal. De verwerking en afhandeling van de plaatsing van je advertentie verloopt keurig. uitermate vriendelijke behandeling en zeer snelle reactie bij vragen of als er iets niet goed is gegaan. Daarnaast heb ik al twee keer wat gewonnen bij het plaatsen van reviews bij bedrijven, terwijl ik slechts een review of 6 geplaatst heb.

 

Sinds 21 januari hebben 14 bezoekers onze site via Ilocal gevonden. (totaal aantal bezoekers via verwijzende sites ( dus niet direct en niet via een zoekmachine) was 109. Ter vergelijking, via de telefoongids waren het er dertien. Nu moet ik erbij zeggen dat een uitvaartorganisatie zowieso minder goed wordt gevonden via internet, omdat de doelgroep wat ouder is dan gemiddeld. Het lijkt wel redelijk dus.

Hoop dat je hier wat aan hebt.

Link naar reactie
 • 0

Mijn ervaring was op zich prettig, maar dan wel met en gratis vermelding.

 

Werd ook gebeld nadat ik wat gegevens had gewijzigd of toegevoegd. Werd gebeld met de vraag of ik wilde adverteren. Natuurlijk prima, maar dan moet het wel interessant zijn. Heb dus een maand het aangezien en de 2 hits die ik van ze kreeg waren wat te minimaal om een betaalde advertentie te rechtvaardigen... Begreep de verkoper ook prima en na een prettig gesprek het bij de gratis vermelding gelaten. Grote pre was in ieder geval het niet al te opdringerige telefoongesprek.

Link naar reactie
 • 0

Ik heb net met een accountmanager van iLocal gesproken. Fijne mens, fijn en correct gesprek. Het aanbod is dat ik mag rekenen op 250 zekere leads per jaar. Uitgaande van een positief resultaat in 30% van die leads lijkt het allemaal aantrekkelijk. Tegenprestatie is € 845 p/jaar voor de kosten.

Ik heb geen contract afgesloten; wil bedenktijd. Onder meer om van anderen te horen wat jullie ervaringen zijn.

Link naar reactie
 • 0

Gezegd is dat ik het zwart op wit kon krijgen!

Een lead houdt in dat iemand gericht voor mijn website kiest en een vraag of informatiewens heeft.

In elk geval, zo begrijp ik het, iemand die o.b.v. mijn bedrijfsprofiel contact zoekt en (hoop ik) een product afneemt.

Klinkt erg mooi maar of het echt zo werkt? Daarnaar ben ik dus benieuwd.

 

Op hun site zeggen ze:

Een lead-click wordt geteld indien een potentiële klant op één van de onderstaande links binnen de bedrijfsvermelding klikt:

 

   de detailpagina,    website,   telefoonnummer,   gratis bellen met het bedrijf, route plannen naar het bedrijf, email versturing

   offerte- of informatie aanvraag, videocommercial of aanbieding

 

LeadGarantie®geldt als eenmalig aanbod voor het aantal lead-clicks gedurende het eerste kennismakingsjaar. Afhankelijk van het rubriekstype en de locatie waarin uw advertentie getoond wordt, krijgt u een vast aantal lead-clicks gegarandeerd.

 

Link naar reactie
 • 0

Een lead houdt in dat iemand gericht voor mijn website kiest en een vraag of informatiewens heeft.

 

Dat is niet wat normaliter onder een lead wordt verstaan. Met een lead wordt in de webadvertentiewereld normaliter bedoeld dat iemand een aanvraagformulier (voor een brochure, offerte, contact) o.i.d. invult met geloofwaardige contactgegevens. Het is m.a.w. iemand die een opvolgbaar signaal afgeeft dat hij geïnteresseerd is in jouw producten of diensten.

 

Vermoedelijk bedoelen ze gewoon een klik en is "gericht" en "vraag of informatiewens" een aanname die ze er als marketingsausje overheen strooien.

 

Dan betaal je dus meer dan €3 per klik, een ongehoord tarief. Het is jammer dat ik hier geen reclame mag maken voor adverteren op mijn websites :-\

Link naar reactie
 • 0

Drie euro per klik is te veel. Wanneer je dat zou betalen wanneer men een (bestel)formulier invult, dan is dat andere koek. Ik zou dat nog maar eens goed navragen. Voor drie euro kun je meer dan tien kliks van Google krijgen. Ook van mensen die op zoek waren naar jouw dienst/product.

Een zakelijke website + CMS + webhosting + domeinnaam + e-mail + gratis updates voor slechts 20 euro p/m! Ga naar Webdesign Direct!

Link naar reactie
 • 0

Nav jullie opmerkingen en de bij mij ontstane bedenkingen, heb ik de accountmanager wat vragen voorgelegd.

Met name wat nu precies een lead is en of zij mij de garantie z/w kunnen geven. Eventueel alleen pas betalen als deze leads ook daadwerkelijk zijn gekomen.

Ik hou jullie op de hoogte.

 

Dank jullie voor de reacties.

Link naar reactie
 • 0

Ik heb net de accountmanager aan de lijn gehad. Kort gezegd komt het er op neer dat zij 250 leads (iLocal-uitleg) garanderen. Ongeveer 30% daarvan zal per e-mail of telefoon verder informeren en een percentage daarvan zal vallen voor mijn aanbod.

Ergo: € 3 per lead.

 

Verkoopargument is dat zij stellen dat alleen echte belangstellenden zullen klikken op mijn etalage bij hun.

Hoe dan ook, ik ben genezen. Dit is niets voor mij.

Link naar reactie
 • 0
Ongeveer 30% daarvan zal per e-mail of telefoon verder informeren en een percentage daarvan zal vallen voor mijn aanbod.

 

Da's vrij eenvoudig te controleren door het huidige aantal bezoekers van je website en het aantal echte leads te vergelijken. Daarna kun je vrij eenvoudig beredeneren of het waarschijnlijk is dat bezoekers van iLocal een x percentage grotere kans op conversie op zullen leveren.

 

Ik sta ook ongevraagd en gratis op iLocal, en heb nog nooit een bezoeker via hun site gehad. Ook via sites als die van de Gouden Gids komt er nauwelijks bezoek, laat staan dat dat tot omzet leidt.

 

Ergo: € 3 per lead.

 

...per click. ;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 67 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.