• 0

Wat vinden jullie van SecondLife?

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik vind het toch wel gaaf. Het is net echt. De projectontwikkelaars verdienen het meeste geld en om inflatie te voorkomen is er zelfs een centrale bank ingesteld. SL is bijna dagelijks te vinden in de financiële rubrieken van de landelijke dagbladen. Een echte econimische "playground" en een sociaal-economisch laboratorium.

 

Ik zit wel een meetje met het feit dat SL voor een heleboel mensen steeds belangrijkers wordt en dat alle touwtjes in handen zijn van 1 partij. Misschien wordt het allemaal wel TE belangrijk. Anderzijds is dat natuurlijk ook weer een leuk expiriment. Machiavelli in de praktijk :D

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het toch wel gaaf. Het is net echt.

 

Tja vonden jullie van de virtuele beurs ook. Zoals ik toen al zei het is maar net welke investeerder het snapt en connecties heeft met de juiste media kanalen. Het muntje is dus gevallen bij secondlife. Neemt niet weg dat er straks nog veel meer lives zullen komen.

 

 

Een higherworld is zo gemaakt, zal dan wel weer volstaan met van die semi overheids gebouwen :-)

 

Perry

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het toch wel gaaf. Het is net echt.

 

Tja vonden jullie van de virtuele beurs ook. Zoals ik toen al zei het is maar net welke investeerder het snapt en connecties heeft met de juiste media kanalen. Het muntje is dus gevallen bij secondlife. Neemt niet weg dat er straks nog veel meer lives zullen komen.

 

 

Een higherworld is zo gemaakt, zal dan wel weer volstaan met van die semi overheids gebouwen :-)

 

Perry

 

 

 

 

 

Hallo Perry,

 

De kracht zit niet in de kwaliteit van het systeem, maar in de acceptatie door de juiste doelgroep. Natuurlijk is een systeem zo gemaakt. Maar hoe hom he aan de eerste 100.000 gebruikers?

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Maar hoe hom he aan de eerste 100.000 gebruikers?

 

- Door een heel spannend verhaal in de krant te krijgen. Een verhaal die uiteindelijk ín de beginning misschien maar door zo'n 30 man wordt gecreeërd.Kunnen zelfs robots zijn:-)

 

- Die 30 man vertellen het door en zorgen er voor dat de eerst volgende die binnen komt echt iets leuks gaat beleven. Lindendollars verdienen, leuke dates opdoen, huizen kopen, investeren in nieuwe initiatieven die weer gemaakt worden door inderdaad een stel wizkids.

 

- Het is uiteindelijk niet het inzetten van bekende nederlanders wat ik altijd dacht, kan wel helpen uiteraard, maar het gaat puur om de belevenis.

 

En dan als het ook maar een beetje aanslaat net even tegen een journalist aan zien te lopen, of met een hoop geld een verhaal in grote krant zien te krijgen en gaan met die banaan. Een ieder die er voor het eerst binnen komt welkom heten, zorgen dat er leuke dingen mee gebeuren, en helpen een nieuw leven op te bouwen in secondlife.

 

Totdat het zoontje van een Philps directeur niet meer achter die PC is weg te slaan, over de schouder mee kijkt en begrijpt dat hier wat mee gedaan moet worden. Knip gaat open, nog meer wizkids gaan eindelijk eens wat geld verdienen, nog een artikel in een blad en je hebt 100.000 bezoekers.

 

Ik denk dus dat als 30 man de koppen bij elkaar steken, met een leuk idee om een bijvoorbeeld een innovatie wereld te gaan bouwen of iets met een bepaald thema, dat je binnen een maand 100.000 man boord hebt.

 

Perry

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Een leerpuntje uit het verleden: content is zeau belangrijk. Het is dus zaak om voor een goede portie porno te zorgen in een virtuele redlight district. Er zijn ook mogelijkheden voor een meta virtuele wereld, die opgebouwd is uit meerdere virtuele continenten. Dus met 1 programma naar Second Life of de anderen. Een ander idee is een zoekmachine voor de meta virtuele wereld (klikken en je vliegt naar bestemming).

Link naar reactie
  • 0

Heel toevallig kwam dit onderwerp vorige week bij ons in een interne vergadering ook ter sprake.

 

Eerlijk gezegd sta ik hier niet zo heel positief tegenover. Het voelt als een spel (sims) en absoluut niet als iets wat als werkelijkheid ervaren moet worden gezien je er dingen kunt kopen en verkopen.

 

Zelf zou ik er totaal niet aan mee doen, maar goed de meeste binnen dit bedrijf weer wel.

 

Ben blijkbaar een van de weinige die er niets in ziet.

Strongwood Investigations

 

bedrijfsrecherche - juridische dienstverlening - particulier recherche - risk management - advocaat ondersteuning

Link naar reactie
  • 0

Second Life bewijst voor mij hoe veel er mogelijk is op het internet, maar herinnert er eveneens aan hoe weinig er nog van deze mogelijkheden gebruik wordt gemaakt, zeker in de zakenwereld. Nu wordt alles nog opgezet vanuit de "vrije tijd"-sfeer (je kan er sporten en uitgaan), waarna er zakelijke elementen aan worden gekoppeld.

 

Als je met bedrijven zoiets zou opzetten, denk ik dat je tot hele mooie samenwerkingsprojecten kan komen en het helpt ook je marketing een stuk verder op weg. Dat daar een markt voor is, bewijst dit forum al, denk ik.

Online ondernemen? Kijk op www.livestart.nl

www.livestart.web-log.nl

Link naar reactie
  • 0
ABN Amro opent volgende week een virtueel kantoor in de eveneens virtuele omgeving van Second Life, een steeds populairder wordende drie-dimensionale spelwereld op het internet. Ruim 1,7 miljoen spelers bevolken het spel wereldwijd. Voor de bank is het een manier om in contact te komen met de moderne klant. Bovendien zitten er nogal wat ondernemers in de virtuele wereld. De bank onderzoekt of ook financiele producten via het spel verkocht kunnen worden. De bank is niet alleen in haar streven: veel grote bedrijven in de wereld zoeken een plaatsje in Second Life. Philips wil op korte termijn haar divisie Philips Design een ruimte in Second Life geven waar de ontwerpers concepten met de consument kunnen vespreken. Endemol opent deze vrijdagavond een online versie van Big Brother. De winnaar krijgt een virtueel tropisch eiland.

Bron: Het Financieele Dagblad (01-12-06)

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat veel mensen bij het beoordelen van Second Life uit het oog verliezen dat het wellicht een 'nieuwe' interface is die allerlei mogelijkheden biedt, maar dat het voor een hele hoop zaken niet praktisch is.

 

Mensen die Second Life gebruiken willen in een 3D omgeving lopend wat 'avontuur' beleven, terwijl bedrijven het op een of andere manier zien als een nieuwe manier om het internet te gebruiken.

 

Ik hoorde onlangs dat TNO serieus bezig is een 3D website a la Second Life te ontwikkelen. Dit typeert volgens mij perfect hoe met dit soort ontwikkelingen wordt omgegaan.Zo'n 3D-omgeving is iets heel anders dan een browser.

 

Wil je nu echt ergens naar zoeken door een half uur rond te wandelen? In plaats van 'Terug' te gaan weer helemaal terug te moeten lopen?

 

Natuurlijk kun je een lijst met 'Teleport' adressen aanleggen, maar dan nog...het 3D zijn van de omgeving voegt dan niets toe aan de functionaliteit van een normale browser, behalve wellicht de nodige frustratie omdat het zo langzaam is...

Link naar reactie
  • 0

Ben er net nog even wezen kijken.

 

Wat minpunten:

- Je ziet er nooit iemand.

- Staan borden die je niet kunt lezen.

- Je moet dan op iets van Helivator landing pomt gaan staan, waarna je na zo'n 30 seconde omhoog wordt gebracht en je vervolgens met een smak naar beneden laten flikkeren:-)

- Na weer opstaan rond kijken, niemand te zien...ga je maar weer :-)

 

Het is geen website hoor ABN?

 

Pluspunten:

- Geweldig dat ze daar wel even aanwezig zijn.

 

 

Interesante punten:

 

- Ik mis een pinautomaat om die linden$ op mijn bank rekening te krijgen, als ze daar nou eens mee beginnen :-)

 

- Als ze alle mensen die op een bank werken en even niets te doen hebben, nou eens laten inloggen, gebeurd er nog eens wat:-)

 

- Als ze daar nou eens een gebouw en de werknemer een eigen ruime kamer geven en die weer beschikbaar stellen aan ondernemers, kunnen ze samen met ondernemers geld maken (kan weer door mooie 3D spulletjes te koop te zetten en evenemente te organiseren.

 

- Als ze nou ook eens in de wachtruimtes bij de banken second life actief zetten, gaan mensen het langzaam echt begrijpen.

 

Perry

 

 

Link naar reactie
  • 0

Nog even en we hoeven helemaal het huis niet meer uit... je gaat gewoon shoppen bij je lokale super met SL. Je gaat virtueel naar je werk en zet virtuele koffie voor je virtuele collega's. Vervolgens gooi je een Linden$ in een snoepautomaat om het virtuele energieniveau van je vituele ik even op te poetsen. Vervolgens doe je virtueel zaken, wordt virtueel je Persoonlijke Ontwikkelingsplan besproken, ga je even virtueel naar de plee etc etc, wie hoeft nou nog het huis uit... Hmmm wel een goed idee van die virtuele snacks... There's money to be made met SL....

Link naar reactie
  • 0

Zoals ik al eerder heb opgemerkt, ik weet zeker dat een second life-achtige interface de toekomst is van het internet. Alle bezwaren daartegen werden tien jaar geleden ook geuit tegen het internet.

 

De populariteit van Second Life is niet te danken aan het feit dat het nu beschikbaar is, want vergelijkbare werelden waren er 8 jaar geleden ook al, b.v. Alphaworld. Blijkbaar is de markt er nu rijp voor, dat Second Life ineens zo wordt gehyped.

 

Ik heb getennist met een WII. Koppel zo'n soort interface aan Second Life, koop "goggles", en je hebt een echte leefwereld. Kijk 's naar "the Cave", of naar wat ze op MIT Media Lab al heel lang doen met virtual reality. Commerciele mogelijkheden zat.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Zoals ik al eerder heb opgemerkt, ik weet zeker dat een second life-achtige interface de toekomst is van het internet. Alle bezwaren daartegen werden tien jaar geleden ook geuit tegen het internet.

 

De toekomst? Of een toekomst?

 

Het vervult absoluut een behoefte en 3D wordt gigantisch groot op het gebied van entertainment en gaming, maar geschreven tekst is en blijft het snelste en efficiëntste medium om informatie door te geven. Ik zie het in een informatietijdperk dan ook niet gebeuren dat alles virtueel/3D wordt.

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
  • 0

Het is gewoon een hype en de ontwikkelingen er omheen vertonen beangstigend veel bubble trekjes.

 

Allerlei grote bedrijven die normaliter alles willen kunnen meten en verantwoorden zijn nu ineens bang dat ze iets mislopen en pompen er geld en/of tijd en mankracht in.

 

Om een beetje een beter oordeel te kunnen vormen heb ik afgelopen week ook een account aangemaakt maar was binnen 10 minuten al weer vertrokken...wat een onbeholpen puberaal zootje.

 

Wellicht krijgt 3D een grotere rol in de komende jaren maar het zal zeker niet de bestaande vorm van internet vervangen. Informatie verspreiden en inwinnen, vooral wanneer het om lezen gaat, is wel erg omslachtig in 3D.

"The road to success is always under construction"

Link naar reactie
  • 0

De bedrijven die er tot nu toe in gestapt zijn, hebben aan de gecreerde PR waarschijnlijk meer "waarde" overgehouden dan ze dachten. Er is bijvoorbeeld voor de ABN erg veel persaandacht geweest. En ook die aandacht is geld waard.

 

Alles is relatief, en hoewel ik betwijfel of second life massaal door gaat breken in een land waar Startpagina nog altijd 1 van de grootste websites is, ben ik erg benieuwd naar de ontwikkelingen.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb vele MMORPG's gespeeld, dat zijn grote games waarbij je online met een community met een enkele of meerdere ''vaste'' personages speelt. Ik heb uiteindelijk Seocnd life maar gecheckt.. Het liep gaar, de wereld laadde slecht in.. en ik vond het de gebruiksvriendelijkheid non-existent ... Na een kwartier had ik het wel weer gezien. Ik concludeerde toen al wat ik dacht: dat de context en image van een secondlife ervoor zorgde dat mensen die nooit MMORPG's zouden aanraken, maar dus wel datzelfde genot van een eerste keer in een virtuele wereld rondhangen voelen.

Link naar reactie
  • 0

Het vervult absoluut een behoefte en 3D wordt gigantisch groot op het gebied van entertainment en gaming, maar geschreven tekst is en blijft het snelste en efficiëntste medium om informatie door te geven. Ik zie het in een informatietijdperk dan ook niet gebeuren dat alles virtueel/3D wordt.

 

"Het internet vervult zeker een behoefte voor veel mensen, en het zal zich ongetwijfeld een plaats in onze maatschappij veroveren voor hobby en vrijetijdsbesteding, maar telefoon en fax blijven zakelijk toch de belangrijke media"

 

 

Link naar reactie
  • 0

De telegraaf was ook maar een gevaarlijk ding:

 

De Natuur - geïllustreerd Maandschrift, vierde jaargang 1884

 

Den 5den April 1843, toen de maandelijksche vergadering van directeuren der Baltimore en Ohio Spoorwegmaatschappij juist uit een zou gaan, stond de president Mc. Lane op, een stuk in de hand houdende, dat hij zeide haast over het hoofd te hebben gezien, en dat de secretaris zou voorlezen. Het was een verzoek van Prof. Morse, om de draden van zijn elektrische telegraaf langs den spoorweg tusschen Baltimore en Washington te mogen leggen, vergezeld van een mededeeling van den heer Latrobe, Hoofdingenieur, en een aanbeveling van het voorstel bevattende.

 

Op voorstel van John Spear Nicholas en John P. Kennedy, werd daarop het volgende besluit in overweging gegeven:

 

Besloten, dat de president gemachtigd worde den heer Morse zoodanige hulp te verleenen, als noodig moge zijn, om zijn uitvinding aan een behoorlijke proefneming te onderwerpen, mits dat zulks, volgens zijn meening en die van den ingenieur kunne geschieden zonder nadeel voor den weg en zonder belemmering voor den dienst der Maatschappij en de heer Morse verder bereid zij aan de Maatschappij het kosteloos gebruik van zijn telegraaf op den spoorweg toe te staan, en haar het recht te geven van dat gebruik af te zien zoo de ondervinding mocht leeren, dat het haar op eenige wijze benadeelde.

 

Wat ook onze individueele meening moge zijn aangaande de mogelijkheid van de toepassing van Morse's uitvinding, zeide de heer Mc. Lane, is het mijns inziens onze plicht, hem de gevraagde vergunning toe te staan, en hem alle hulp te verleenen, welke in ons vermogen is, vooral daar het besluit de Maatschappij volkomen beschermt tegen alle tegenwoordige of toekomstige benadeeling van haar lijn en haar het recht voorbehoudt de vergunning te allen tijde in te trekken.

 

Verder lezen op http://www.houwie.net/telegrafie/telegrafie01.html

Link naar reactie
  • 0

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook duizenden voorbeelden te noemen die niet voor een structurele verandering hebben gezorgd.

Dus vergelijken is leuk, maar de tijd zal het ons leren. Het is in ieder geval duidelijk dat "het internet" de plek is waar nog heel erg veel gaat veranderen.

 

Toch is het voorspellen van de toekomst van technologie niet zo moeilijk, als je het goed doet. De meeste mensen extrapoleren wat er nu is, naar meer/sneller/beter. Echt nieuwe dingen kun je daar niet mee voorspellen. Als je weet wat mensen drijft in het leven, en je weet wat technisch mogelijk zal zijn op een termijn van 5 tot 10 jaar, dan kom je een heel eind met het voorspellen.

 

Sommige mensen voorspelden tien jaar geleden de "wearable computer". Dan denk je aan een PC die verkleind is, en in onderdelen in je kleding verwerkt of in dingen die je bij je draagt. In werkelijkheid is de wearable computer ontstaan doordat telefoons meer power krijgen, internet gaan bieden, en met een bluetooth headset verbonden zijn, en spraakgestuurd kunnen zijn. De wearable computer is er dus nu, alleen anders dan de voorspellers van tien jaar geleden dachten.

 

Ik was er twaalf jaar geleden 100% zeker van dat internet "the next big thing" was. Niet omdat het een hype was, maar omdat ik de behoefte zag waarin internet zou gaan voorzien. Iedereen had het over "informatie opzoeken", maar de werkelijke functie van internet is communicatie. Vandaar dat er tegenwoordig een C in het woord ICT staat.

 

In de jaren '60 voorspelden futurologen allemaal de vliegende auto die voor het jaar 2000 zijn intrede zou doen. Maar een vliegende auto voorziet niet in een wezenlijke menselijke behoefte. De mobiele telefoon wel, en die is er dus gekomen, en de vliegende auto niet.

Link naar reactie
  • 0

"Het internet vervult zeker een behoefte voor veel mensen, en het zal zich ongetwijfeld een plaats in onze maatschappij veroveren voor hobby en vrijetijdsbesteding, maar telefoon en fax blijven zakelijk toch de belangrijke media"

 

Nou plaats jij er "belangrijke" en "zakelijk" tussen. Daar heb ik het niet over. Ik beweer enkel dat 3D niet dé toekomst wordt van internet. Het wordt een toekomst.

 

Ik was er twaalf jaar geleden 100% zeker van dat internet "the next big thing" was. Niet omdat het een hype was, maar omdat ik de behoefte zag waarin internet zou gaan voorzien. Iedereen had het over "informatie opzoeken", maar de werkelijke functie van internet is communicatie. Vandaar dat er tegenwoordig een C in het woord ICT staat.

 

Internet hééft geen werkelijke functie. Het ene moment gebruik je het om te communiceren, het andere om informatie op te zoeken, dan weer om een spelletje te spelen. Elke behoefte vraagt om zijn eigen invulling, en 3D zal daar niet hét standaard antwoord op worden. Daarvoor schiet het op sommige punten tekort ten opzichte van andere vormen.

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
  • 0

"Het internet vervult zeker een behoefte voor veel mensen, en het zal zich ongetwijfeld een plaats in onze maatschappij veroveren voor hobby en vrijetijdsbesteding, maar telefoon en fax blijven zakelijk toch de belangrijke media"

 

Nou plaats jij er "belangrijke" en "zakelijk" tussen. Daar heb ik het niet over. Ik beweer enkel dat 3D niet dé toekomst wordt van internet. Het wordt een toekomst.

 

Het citaat is van een jaar of twaalf geleden. Het was toen de algemene opinie over internet. "wel grappig, niet nuttig, blijft marginaal, zowel zakelijk als prive."

Wat ik ermee wil zeggen is dat mensen 12 jaar geleden woordelijk hetzelfde zeiden over het internet als wat hier nu wordt gezegd over Second Life (c.q. virtual reality).

 

Virtual reality is over vijf jaar de dominante user interface van het internet, en over tien jaar de enige, en niemand zal zich anders kunnen herinneren. Die stap zal meer impact op ons hebben dan alle techologische revoluties die we tot nu toe hebben gehad bij elkaar.

 

Ik kan dat in detail onderbouwen, maar daarvoor ontbreekt hier de ruimte, daar heb ik eerder een boek voor nodig, en misschien dat ik dat nog 's ga schrijven.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 263 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.