• 0

Wat vinden jullie van SecondLife?

Aanbevolen berichten

  • 0

Zoals inmiddels duidelijk zie ik zelf niet zoveel in SecondLife, wat ik echter wel mooi vind is het Web 4.0 principe. Iets waarover er nu een artikel op Marketingfacts is geplaatst: Zie hier

 

Dit brengt het internet nog meer in het dagelijks leven en het gaat om connecties. Connecties tussen diverse systemen waarbij unieke relaties gelegd worden. Het is een ideaalbeeld met volgens mij ook veel haken en ogen (waar ik in een eerder bericht op Marketingfacts ook al op wees).

 

Maar DAT is hoe ik internet over 10 jaar zie en niet de viruele werelden zoals SecondLife, dat zal slechts een "leuk idee, maar net niet" blijken te zijn. Althans dat is mijn mening.

 

 

 

Eens... ik ben inmiddels bijna twee maand op SL aan het rondwandelen en me er - elders - in aan het verdiepen. En er is maar één conclusie: dit is het nog lang niet (1. veel te beperkt en 2. te veel bugs, zowel op technisch als conceptueel niveau), maar het is een opstap naar het volgende niveau van internet gebruik. Over een jaar of 3, 4, 5 (10 jaar durf ik niets over te zeggen) barst het feest los...

 

Voor een meer uitgebreide versie van mijn kijk op SL, check mijn post van gisteravond (ook met erg aardige stats over Nederland!!! ) ;D

 

http://ritzotencate.blogspot.com/2007/01/spelen-in-second-life-bloggen-over.html

www.ritzotencate.nl.

Link naar reactie
  • 0

Is het binnen redelijke budgetten mogelijk om een website te bouwen a la second life waar je als bedrijf je producten laat zien in een 3D omgeving en de bezoeker dus als het ware door een virtuele winkel loopt ?

 

Vast wel, ik betwijfel alleen of de licentie het toestaat de engine voor andere doeleinden te gebruiken.

 

Ow, mankeert er dan iets aan de betekenis die ik aan het begrip open source koppel ? Dat zou betekenen dat je dus alleen aan secondlife zelf mag sleutelen en blijft het allemaal feitelijk eigendom van second life zelf.

Dan lijkt me semi-closed source meer van toepassing, of snap ik er gewoon geen bal van. ;)

 

Weuh: misschien is het waardevol in dit verband iets specifieker te zijn over het bericht "Second Life wordt open source". VOor zover ik het heb begrepen gaat de open source discussie alleen over de client en dus eigenlijk niet over Second Life zelf... dat houdt Linden Lab nog een tijdje inhouse..

 

Verder: er zijn al behoorlijk wat alternatieven. De meest kansrijke op dit moment is Second Life van MTV: Laguna beach: http://www.vlb.mtv.com/. In Azië zijn ook al wat alternatieven en wanneer zou Microsoft met een eigen versie komen? En de vraag blijft: welke variant gaat Google overnemen?

 

;D

www.ritzotencate.nl.

Link naar reactie
  • 0

;D ;D ;D

 

Ik vroeg me ook al of Ed het over lekker eten of wat minder welriekende uitwerpselen had.

 

Karen (die vorige maand haar eerste seminar in SL heeft verzorgd en dat erg grappig vond)

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0
Overheden ontdekken Second Life

 

In navolging van bedrijven als Nike, ABN Amro en Philips willen zich ook steeds meer overheden vestigen in de driedimensionale wereld van Second Life. Zo bouwt de gemeente Zoetermeer er momenteel een virtueel stadhuis. Enschede verwierf recentelijk voor 1.300 euro een eiland, maar bezint zich nog op de aankleding daarvan.

 

Meer gemeenten zouden ambities koesteren om zich te vestigen op Second Life. Veel gemeenten zien in Second Life een ideale proeftuin om zaken uit te proberen. Ook de Belastingdienst heeft plannen voor vestiging op Second Life. Zelfs de Europese Unie overweegt een tweede virtuele leven op Second Life, dat nota bene in handen is van een Amerikaans bedrijf.

 

Volgens David de Nood, programmamanager van EPN, het platform voor de informatiesamenleving, moeten overheden zich wel vestigen op Second Life. `Virtuele werelden zullen steeds meer ingeburgerd raken. En daardoor liggen er tal van nieuwe bestuurlijke, juridische en andere vragen open.`

 

Volgens cultuursocioloog Stef Aupers, koesteren veel gemeenten en deskundigen echter veel te hoge verwachtingen van Second Life: `De meeste mensen komen niet op Second Life voor interactie met multinationals en overheden. Ze werken eerder verstorend.`

 

bron: Staatscourant

Link naar reactie
  • 0

Het visuele aspect van Second Life is sterk, maar verder zie ik niet veel meer dan wat poppetjes die rondvliegen. Natuurlijk zullen er vee;l mensen zijn die daar graag vertoeven, maar een echt hoge vlucht (sic!) zal het m.i. niet nemen.

Dat zoveel bedrijven daar ineens actief worden, is meer bewijs voor het gegeven dat bedrijven niet echt weten wat ze met internet aanmoeten, dan dat Second Life nu als de toekomst van internet moet worden gezien.

 

De kracht van internet blijft zitten in uitwisseling van ideeen, hoe je het ook wendt of keert. Dus een middel, geen doel. Second Life is meer doel op zich in die context.

Link naar reactie
  • 0
Fiscus houdt uitgaven op Second Life in de gaten

 

De jacht op belastingbetalers is door de Belastingdienst uitgebreid naar Second Life. Deelnemers van dit spel verdienen steeds meer geld en zullen daarom scherper worden gevolgd. Zodra spullen via een virtuele winkel in de werkelijke wereld worden afgeleverd wordt het interessant voor de Belastingdienst. Steeds meer bedrijven melden zich in de wereld van Second Life. Daardoor komt er steeds meer handel tussen particulieren en bedrijven op gang. In de computerwereld wordt betaald met Linden-dollars. De fiscus staat klaar met een belastingaanslag zodra `Linden-aankopen` buiten deze virtuele wereld worden aangeboden. Onlangs overwoog de Belastingsdienst zelfs al een eigen kantoor te openen op de site. Een woordvoerder zegt dat het daarvoor echter nog te vroeg is, omdat `slechts` 6.000 Nederlanders echt actief zijn op Second Life. Volgens sommige belastingadviseurs zou ook in de Second Life-wereld al belasting moeten worden geheven over de winst uit de handel. Daarmee worden ook alle kosten van een webwinkel aftrekbaar, zoals computers. Die stap gaat de Belastingdienst echter nog te ver.

 

bron: De Telegraaf

Link naar reactie
  • 0
Rabobank begeeft zich in virtuele wereld `WhyRobbieRocks`

 

Rabobank begeeft zich in de virtuele wereld WhyRobbieRocks.com. De bank zal er in eerste instantie zijn product MiniTix gaan aanbieden. In een latere fase wil de bank ook een virtuele bankmedewerker laten rondlopen in WhyRobbieRocks.com. MiniTix is een onlineportemonnee die het mogelijk maakt producten in de virtuele wereld aan te schaffen. Door geld over te maken met het elektronische betalingssysteem iDeal kan de portemonnee worden gevuld. De wereld van WhyRobbieRocks.com wordt voornamelijk bezocht door jongeren tussen 13 en 23 jaar. `Het is een laagdrempelige wereld met een grote actieve gebruikersgroep`, aldus innovatiemanager Harrie Vollaard van Rabobank. Volgens Vollaard trekt de populaire virtuele wereld van Second Life veel minder actieve bezoekers. Bovendien kent WhyRobbieRocks.com meer controle dan Second Life. Het MiniTix-systeem kon al eerder in de virtuele wereld Habbo Hotel worden gebruikt.

 

bron: Het Financieele Dagblad (04-04-07)

 

Titel maar even aangepast om de discussie breder te trekken.

Link naar reactie
  • 0

Rabobank begeeft zich in de virtuele wereld WhyRobbieRocks.com. De bank zal er in eerste instantie zijn product MiniTix gaan aanbieden. In een latere fase wil de bank ook een virtuele bankmedewerker laten rondlopen in WhyRobbieRocks.com

 

Ik begrijp dit soort dingen echt niet, waar zijn ze in vredesnaam mee bezig. Je gaat toch ook niet voor elke webshop een betaal systeem uitdenken en knoppen voor bedenken?!

 

Die bank gasten weten echt niet meer waar ze mee bezig zijn of wat ze moeten doen. Zorg gewoon voor techniek waar je iedere 3D wereld of wat dan ook op aan kan haken? Bedenk iets met een mobieltje of betaling per e-mail of weet ik wat, maar ga niet in die 3D techniek zelf zitten roeren, laat dat aan die 3D gasten over!

 

Over twee jaar zijn er 50 verschillende 3D werelden met allemaal net even andere technieken en allemaal voor verschillende doelgroepen en allemaal even druk bezocht.

 

Ga vooral zo door Rabo, heb je niet alleen lege gebouwen maar straks ook lege werelden :-)

 

 

Perry

 

 

Link naar reactie
  • 0

Het is alleen voor de publiciteit die het genereerd. Geen aandacht aan besteden. Het gaat verder nerdens over. ABN-Amro heeft alle kranten en blog's gehaald met een kantoor op second life (staat het er al) Nu wil Rabo ook wat aandacht.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

@msteer volgens mij moet de titel van de eerste post aangepast worden om te zorgen dat de titel verandert blijft.

 

@Perry: ik vind het wel een briljante move van de rabobank. Een globaal nieuw betaalsysteem krijg je niet zomaar van de grond. Het heeft een eeuwigheid geduurd voor ideal draaide. Micro-payments zijn er ook nog niet. Een virtuele portemonnee is daar ideaal voor en gezien het succes van secondlife werkt dat (mensen betalen zelfs virtueel voor wat bitjes)

 

Volgens mij is dit de eerste stap naar een nieuw globaal systeem voor micropayments en is de rabo erg slim om er in te stappen.

Link naar reactie
  • 0

Het is alleen voor de publiciteit die het genereerd. Geen aandacht aan besteden. Het gaat verder nerdens over. ABN-Amro heeft alle kranten en blog's gehaald met een kantoor op second life (staat het er al) Nu wil Rabo ook wat aandacht.

 

De abn had een 'filiaal', de rabo introduceert een betaalsysteem. Zit wel een verschil tussen.

 

Net even op de site http://www.minitix.nl/ gekeken en daar staat een button met de tekst '1 euro, klik en betaal'. Als dat echt zo eenvoudig is hebben ze een interessant product op de markt gezet.

Link naar reactie
  • 0

Heb nu een minitix met 5 euro er op :) Kost even wat tijd om een site te vinden waar het ook daadwerkelijk werkt. Pas na 10 sites die gebruik zouden maken van minitix volgens hun site heb ik er 1 gevonden die werkt, minitix noemt als betaalmethode en geen foutmelding geeft als ik wil betalen.

 

De stappen die volgen zijn zo'n beetje hetzelfde als ideal. Met dat verschil dat ik alleen een login en wachtwoord nodig heb en geen TAN code zoals bij een ideal betaling.

 

Verder zag ik bij een site de kosten voor het betalen met diverse methoden staan. Voor minitix rekende ze 13 cent, voor ideal ronde de 30. Het lijkt dus goedkoper (geen idee of dat de daadwerkelijke tarieven zijn)

 

[aanvulling]Op de site staat een tarief van 5% van de bruto omzet per transactie. 10 cent voor een aankoop van 2 euro. Eenmalige entree van 180 euro. Kosten per transactie voor ideal liggen tussen de 56 en 80 cent (ongeacht het bedrag) en 50 tot 250 entree. Voor kleine bedragen met veel transacties dus voordeliger.[/aanvulling].

 

Het aantal stappen voor de betaling is bijna gelijk aan ideal. Al kan dat komen omdat de betaling via tripledeal (externe payment provider) liep. Misschien kan het met een eigen implementatie sneller / eenvoudiger.

 

Mijn conclusie tot zover: goed idee (heb ook betaling via SMS gekozen bij het aanmelden maar nog geen voorbeelden gezien) Implementatie is nul en een lijst met niet werkende sites als voorbeelden waar je kunt betalen helpt niet. Gebruik is niet veel sneller dan ideal maar dat kan misschien (lees hopelijk) beter.

 

Denk dat de rest van m'n saldo naar Ronald McDonald gaat. Als die optie om te doneren tenminste geen foutmelding meer geeft :-\

Link naar reactie
  • 0
Ik geloof er geen hout van dat het slim is overigens, maar goed visies mogen verschillen uiteraard.

 

Zeker als visies gebaseerd zijn op beperkte informatie ;) Toen ik dit persbericht las dacht ik ook aan een betaalsysteem voor 1 doel. Maar na wat verder lezen/surfen blijkt minitix een betaalmethode te zijn die je op iedere willekeurige site / 3d wereld kunt implementeren.

 

En ondanks dat ik geen rabo rekening heb werkt het toch. Enige nadeel is dus momenteel dat ik 3,50 op 'rekening' heb staan die ik erg beperkt kan besteden.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 109 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.