Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 15/12/18 in all areas

  1. 1 point
    Volgens mij wil TS een webshop runnen en de goederen die hij daar verkoopt pas afrekenen als ze verkocht zijn. Dus in Peru worden poppetjes gemaakt en verscheept naar Nederland naar een tussenpersoon (groothandelaar of importeur). TS slaat ze op en biedt ze te koop aan. Na een bepaalde periode kijkt hij hoeveel er verkocht zijn en rekent af met een tussenpersoon. Op die manier kan je als webshop-eigenaar eerder starten (amper kapitaal nodig) en loop je ook geen risico op producten die je wel betaald hebt maar niet verkocht krijgt. Lijkt mij in deze vorm niet heel haalbaar. Wat nu als je in plaats van consignatie crowdfunding in zou zetten? Dan koop je spullen in, bijvoorbeeld via de wereldwinkel, rekent die af zodat de producenten kunnen leven en eten, en verkoopt dan via een webshop met een kleine marge omdat je geen risico loopt. De deelnemers aan de crowdfunding hebben dan de producenten geholpen en krijgen op termijn een hun inleg terug zonder rente maar in plaats daarvan korting op aankopen in de webshop. Uiteraard zijn de deelnemers meteen ambassadeur van de webshop. Je zou dan wel een goed plan moeten presenteren hoe je de webshop tot een succes maakt. Kan jezelf programeren/bouwen ben je expert op social media?
  2. 1 point
    dame en heer, hartelijk dank voor jullie reactie. Het doel is inderdaad zoals Steven aangeeft iets te voorkomen. Ik hoor het veel om mij heen. Op dit moment speelt het intern niet bij ons maar wat niet is kan komen. samenwerkingen gaan de eerste periode meestal goed omdat iedereen enthousiast is. Na verloop van tijd kan dat veranderen. Hoe verwerk je zo iets in een overeenkomst? Zijn daar algemene bepalingen voor? Moeten echt alle situaties uitgeschreven worden. Dat lijkt mij ondoenlijk. Als het uitschrijven is, welke veel voorkomende situaties zouden we moeten beschrijven? De genoemde voorbeelden ken ik toevallig door ervaring van iemand anders. Zelf bedenken wat er mis kan gaan is een lastige. Een doorslaggevende stem lijkt mij niet haalbaar en ook door mij niet gewenst. Is er iets te regelen in een soort van adviesrol oid?
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept