Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 25/11/19 in all areas

 1. 3 points
  Heftig Hans. Een hele HELE dikke knuf van mijn kant In ons achterhoofd zit wel dat er van alles kan gebeuren rondom ons. Het verdriet wat daar mee gepaard gaat slijt wel, maar gaat nooit echt over. Maar, het is over het algemeen draagbaar. Totdat het nóg dichter bij komt en je eigen gezondheid een bepaalde onzekerheid en angst creëert voor je naasten en jezelf. We staan er niet dagelijks bij stil, totdat het besef er is dat we het niet voor het kiezen hebben als je geconfronteerd wordt met omstandigheden die je niet zelf in de hand hebt. Al het betrekkelijke, wat onze dagelijkse bedoeningen en gedachten zo "gewoon" maakt, wordt ineens belangrijker en op sommige vlakken misschien juist onbelangrijker. We worden geboren en opgevoed met de idee dat we alles aankunnen. Maar, door de levensjaren heen moeten we helaas accepteren dat dit niet zomaar de gewoonste zaak van het leven is. En een bericht als dat van jou Hans, komt dan hard aan. Ik wens je alle positieve kracht en hoop dat de uitslag van jouw gezondheid er één is waarmee je nog járen vrolijk door het leven kan
 2. 2 points
  Als een tv defect gaat dan zal dit natuurlijk altijd onder garantie door het merk / door ons opgelost worden. Vrijheid van handel zorgt er ook voor dat een merk geen beperkingen binnen de EU kan opleggen aangaande garantie afhandelingen, en dit doen ze ook niet. Dus die kwaliteitsstandaard blijft gewoon in tact, mocht een merk alsnog verzaken zijn wij als verkopen altijd aansprakelijk en zal er altijd kosteloos herstel of omruiling plaatsvinden.
 3. 2 points
  Ik kan me zo voorstellen dat een frabrikant van een A-merk pindakaas liever niet ziet dat dat pakweg bij de aldi, lidl of op de zaterdagmarkt verkocht wordt. Ze kunnen dat deels voorkomen door domweg het product niet te leveren aan deze wederverkopers, maar daar houdt het dan wel een beetje op in de meeste gevallen. Mocht ik het voor elkaar krijgen die potten pindakaas bij de AH in te kopen en met winst op de zaterdagmarkt in de binnenstad te verkopen, dat is er weinig dat de producent hiertegen kan doen. Imitatie is natuurlijk een ander verhaal: Ik mag geen random elcheapo pindakaas in een pot stoppen en het verkopen onder de naam van het A merk. Voor een sierraad heb je wellicht ook nog de mogelijkheid om imitatie tegen te gaan door je te beroepen op modelrecht en dergelijke - dat is wel een wezenlijk verschil met pindakaas, tenzij dat in een heel herkenbare vorm (verpakking) wordt verkocht (denk aan de flessen van coca-cola, heinz, vorm van toblerone repen en dergelijke).
 4. 1 point
  Gebiedsbescherming heeft niks te maken met beurzen en fairs. Gebiedsbescherming is alleen toegestaan als het aanbod aan de volgende kenmerken voldoen - zoek op METRO criteria. Een systeem van selectieve distributie is noodzakelijk vanwege de eigenschappen van de betrokken producten. Selectie van distributeurs vindt plaats op grond van objectieve kwalitatieve criteria die uniform/zonder discriminatie worden toegepast voor alle potentiële wederverkopers. De vastgestelde criteria gaan niet verder dan noodzakelijk voor bescherming van de kwaliteit of het goed gebruik van het product. Als je zelf online verkoopt, is het lastig dat aan anderen te ontzeggen. De ene reseller wel fair-permissie geven en de tweede niet, is het tegendeel van een objectief criterium toepassen. Mogen uw retailers zelf hun verkoopprijzen bepalen? Kijk ook eens bij ons aller KvK. Misschien is de uitleg bij Charlotte's Law beter te volgen. Zij wijst op de bagatelvrijstelling. Een voorbeeld van bescherming tegen namaak is dit document (pdf) van Pandora.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept